Bir kimse, Peygamberimizin risâletini, davetini, Kitabını, dinini duysa, öğrense, bilse ve bunlara iman etmese, İslâm’ın öğretilerine göre o kişi ehl-i necat ve ehl-i cennet olmaz.
ALLAH, Kitabında tek hak dinin İslâm olduğunu beyan buyuruyor, siz ise üç hak İbrahimî din bulunduğunu söylüyorsunuz. İslâm dünyasının icazetli büyük fakihlerine, müftülerine, allamelerine sorunuz. Bakalım ne diyecekler?
Bir kişi size içkinin Haramlılığı hususunda Kur'an-ı Kerimin bu konuyu yasaklarken, bir tecdidilik esasına göre yaklaştığını, bu yasağı tek bir Ayet-i Kerime ile değilde, belli aralıklarla 4 Ayet-i Kerime indirerek kesin Haram kıldığını, bundan dolayı aksinin iddia edilemiyeceğinden bahsetse, herhalde ilk tepkiniz şu olacaktır:
'Muhterem, aksini beyan eden mi oldu? '
Hatta bu yazıyı okuyan diğer müminlerde şöyle bir su-i zanna kapılabileceklerdir:' Allah Allah, herhalde falanlar içkinin haramlılığı konusunda bir şüpheleri varki, böyle bir yazı kaleme alma ihtiyacı hissedilmiş.'
Ve siz, hiçbir şekilde ne niyet bazında nede amel bazında dile getirmediğiniz bir konu ile itham edilmeyi, o kişilerin ya cehaletlerine yada farkında olmadan birilerinin maşalığına alet olmalarına bağlıyacaksınızdır.
Aynen bu misalde olduğu gibi, bazı kardeşlerimizin “Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır” (Ali İmran:19) gibi Ayetleri delillendirmeleri,bu konuda yazılar neşretmeleri bizleride aynı şaşkınlıkla ister istemez sorduruyor:
“Acaba aksini iddia eden bir beyanımızmı oldu? ”
Şayet oldu ise, mesela İslam dini ile beraber falan dinlerde asılları itibari ile Hak Dinlerdir ve dolaysıyla onlara günümüzde iman edende Ehl-i necattır, veya filan dine mensublar da cennete gidecektir veya Kur’anı Kerim nasıl bir kelamullah ise, günümüzdeki İnciller ve Tevratlarda birer Hak Kitabtır onlara tabi olmakta bir beis yoktur şeklinde bir tane yazı veya bir ima getirebilirmisiniz?
Ehl-i Kitab ile Amentüde ittifakımızın var olması, Kur’anı Kerimin:
De ki: Ey kitap ehli! Sizinle bizim aramızda ortak olan bir söze geliniz. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâhlaştırmasın. (Ali İmran:64)
Ayet-i Kerimesinde geçen, “Ehl-i Kitab ile ortak olan bir Kelime” anlayışında gizlidir. Allah’a oğulluk isnadı yapan Ehl-i Kitab ile aramızda ortak olan Bir olan Allahtır! İşte İttifakın Kalbi! Kim beyan ediyor? Kur’an! O zaman lütfen uyun!
Ehl-i Kitab, Efendimiz (SAV) ’e Hak bir peygamber demedikleri için zaten Diyalog yapıyoruz! Daha buna müdrik olmayanların, sağdan soldan duyma ilmi değer kesbetmeyen, Zan üzerine yazdıkları yorumları ciddiye almamamızı lütfen beklemeyin! Bir iddia ispat edilidği nisbette değer kesbeder, yoksa iddia sahib Müfteri kategorisinde yerini alır! Diyalog öncesi Peygamberimiz (SAV) ‘ i hak bir Peygamber olarak görmeyen Ehl-i Kitabın, Diyalog sonrası Meyve verdiğine , İslam ile müşerref olduklarına şahit oluyor, lakin sizlerin bukonuda sevinmemenizide hayretle karşılıyoruz! Adeta , neden onların imanlarına falanlar vesile olduda bizim elimizle olmadılar dercesine diyede düşünmekten kendimiz alamıyoruz!
Bozuk inançlar sergileyen Diyalogcular niçin, bütün milletin seyredeceği bir açık oturuma katılmıyorlar? Böyle bir toplantı yapılmasını defalarca teklif ettim. Gündemi daha önceden belli olacak. İhtilâflı/tartışmalı konular açık seçik yazılacak. Öyle mugalata yapmak, havanda su dövmek, lastikli konuşmak yok.
Sevgili Mehmet Şevket Eygi Hocam, benim Abilerim dünyada 190 ülkede Din-i Mübini İslam’ı yaymak ile meşgul olduklarından, sizin bu Horoz dövüşü teklifinize cevab verme durumları olmayabilir! Onlar Muhabbet fedaisi olduklarından husumet ile vakit geçirmezler, ayrıca , Ateistleri ve şeytanları güldürecek, müminin müminle 70 milyon önündeki kavgasının menfi tesiride gözönünde bulunduracaklarından hiç kabul etmezler, lakin siz önce bizim gibi ilmi kıt kardeşlerinizin cevablarını bir verin öncede, ondan sonra gerek hasıl olursa Abilerimizde bizi yalnız bırakmazlar
Sonuc:Emri bil maruf nehyi anil münker, delil ile yapılır! Zan üzerine, İma üzerine, sokaktan duyma veya Kafir medyasının haberleri ile yapılmaz! Fasıkların bazı müminleri kandırıp çıkarttıkları Cd lerle de olmaz! Bunu Kur'an reddediyor (Hucurat: 6) ! Yani nehyi anil münkeri, su-i zan ederek veya gıybet etme yöntemleri ile yapılmaz!
İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!
Paylaş