Sonuçlar: Zamanın Potansiyel Putları Nelerdir?

Katılımcı sayısı
26. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • İnternet

9 34.62%
  • Televizyon

6 23.08%
  • Alimler

2 7.69%
  • Kadınlar

5 19.23%
  • Erkekler

4 15.38%
  • İlim

2 7.69%
  • Para

14 53.85%
  • Mevkii

8 30.77%
  • Sevgiliniz(Eşiniz,vs)

5 19.23%
  • İdeolojiler

9 34.62%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 31

Konu: Zamanın Potansiyel Putları

esmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esmer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Standart Zamanın Potansiyel Putları

Hak ve batıl çoğu zaman karıştırılmaya ve bilerek veya bilmeyerek maneviyatımıza set çeken faktörler var ki maalsef beşeriz ve şaşıyoruz.

21.yüzyılda bizim putlarımız sizce nelerdir en çok etkli olan hangisidir ya da size has olan hangisi ya da hangileridir,sebepleriyle beraber beyin fırtınası yapmaya ne dersiniz?

Ben bazılarını vereceğim isteyen ekleyebilir...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Yukarıda sayılan maddelerden birisi hariç (ideoloji) diğerleri put olmaya müsait maddeler değil. Bana sorarsanız eğer, bu gün putlaşmış ne var, Allah'ın emrine muğayir kanunlardır derim...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarıda sayılan maddelerden birisi hariç (ideoloji) diğerleri put olmaya müsait maddeler değil. Bana sorarsanız eğer, bu gün putlaşmış ne var, Allah'ın emrine muğayir kanunlardır derim...

Siz kendiniz için öyle düşünüyor olabilirsiniz.Ancak verdiğim tüm şıkları bilinçsizce gerçek İlah yerine ikame eden çok kişi var.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı esmer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz kendiniz için öyle düşünüyor olabilirsiniz.Ancak verdiğim tüm şıkları bilinçsizce gerçek İlah yerine ikame eden çok kişi var.
    "Bilinçsizce" diyorsunuz, dikkat edin... Bilinçsizce yapılan hareket başka bir şeydir. Bilinçsizce yapılan hareketin muhatabını put (tağut) olarak değerlendiremeyiz. Nefsin şeytani heves ve emelleri olabilir.

Put ise ki tağut olarak genelleştirilir, insanın Allah'ın emri/hükmü yerine bir başka değeri koymasıdır.

Yani, Allah içkiyi haram kılmış, kanun serbest bırakmış. Siz o kanuna biat ediyorsanız o kanun tağuttur, siz tağuta biat etmiş olursunuz.

İdeolojiler de böylerdir.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    5

Kimse ben şunu veya bunu Allah'ın yerine koyuyorum diye düşünmez.Ancak alenen ankete konu olan nedenlerden birisi dolayısıyla İlahının buyruklarını çiğner.

İnternet'e örnek verecek olursak,kişi kaç kaç namaz vaktini internet başında olma sevdasına kaçırır ya da uygunsuz sitelere girerek Allah'ın emirlerine bile bile karşı gelerek göz zinasına girer.Kimisi makam ve mevki sevdası uğruna helali haramı birbirine katar,kimisi için"Dini imanı para olmuş"denecek kadar maddiyatçı olur,kimisi bir kadının cazibesine kapılır,kadının parmağında oyuncağı olur "Öl" dese ölür,vur dese vurur.Halbuki uğruna ölünecek tek yol vardır.

İllaki put olarak değerlendirmek için kişi lisanen "Ben tapıyorum" demesi şart değildir.Bu örneklerde verdiğim gibi kimi tercih ediyorsak o bizim için putlaşmıştır.

Siz ideolojiler diyorsunuz.Birçok ideolojik akıma kendini kaptırıpta Allah'ın hükümlerine aykırı düşünceyi savunanlar varsa da onlar da bilinçsizdirler.Onlar da putlaştırdıklarından bihaberdirler.

Birde ideoloji diyorsanız anketi de aynı zamanda işaretlerseniz sevinirim.

Tecrübe Puanı
    10

Kimse ben şunu veya bunu Allah'ın yerine koyuyorum diye düşünmez.Ancak alenen ankete konu olan nedenlerden birisi dolayısıyla İlahının buyruklarını çiğner.

Neden ısrarcısınız bilmiyorum. İzah da ettik. İlahın buyruğunu çiğnemek başka bir şeydir, yani günahkar olmaktır. Putlaştırmak başka bir şey, yani ilahın yerine ikame etmek... Aradaki farkı göremiyormusunuz?

Kavramları yerine doğru koyamazsak, cevap da alamayız. Şu şekilde derseniz olabilir "Anket seçeneklerinin hangisi/hangileri sizi daha çok isyankar ediyor" veya benzer bir ifade, değil mi?

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden ısrarcısınız bilmiyorum. İzah da ettik. İlahın buyruğunu çiğnemek başka bir şeydir, yani günahkar olmaktır. Putlaştırmak başka bir şey, yani ilahın yerine ikame etmek... Aradaki farkı göremiyormusunuz?

Kavramları yerine doğru koyamazsak, cevap da alamayız. Şu şekilde derseniz olabilir "Anket seçeneklerinin hangisi/hangileri sizi daha çok isyankar ediyor" veya benzer bir ifade, değil mi?

Öncelikle siz doğru olan makamında değilsiniz ve bu nedenle fikrinizi belirtirken cümlelerinizi o özende kurmanız gerekir.

"Göremiyor musunuz, izahda ettik" gibi muhatabını küçük düşüren kelimelerinize dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Tecrübe Puanı
    10

Öncelikle siz doğru olan makamında değilsiniz ve bu nedenle fikrinizi belirtirken cümlelerinizi o özende kurmanız gerekir.

"Göremiyor musunuz, izahda ettik" gibi muhatabını küçük düşüren kelimelerinize dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Ben size böyle bir iddiada bulunmadım. Ama anlaşılan hayli zorunuza gitmiş. Lakin eğer "doğru" değilsem, yanlışımı izah etmek ve doğrusunu ispat etmeniz gerekir. Yoksa bu sözleriniz bir asabiye olarak değerlendirilir.

Burada eğer yazarken ve cevap alırken küçük düşmek gibi bir kaygı içinde bulunuyorsanız, sıradan ve mesnetsiz ifadeler kullanmamanız gerekiyor.

Siz dahi mevzuyu izah etmeye çalışırken, anket maddelerinde bahsedilenlerle kişinin "günaha" girebileceğini ifade ederken, günah bir fiil ile putu nasıl birbirine benzetebildiğinizi ilmen ifade edin, ispatlayın ve susturun, yoksa susun ve yanlış ifadenizi
    dayatmayın...

Bütün Tağutları Red...

ibrahim571632 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ibrahim571632 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    24

Hak ve batıl çoğu zaman karıştırılmaya ve bilerek veya bilmeyerek maneviyatımıza set çeken faktörler var ki maalsef beşeriz ve şaşıyoruz.

21.yüzyılda bizim putlarımız sizce nelerdi

r en çok etkli olan hangisidir ya da size has olan hangisi ya da hangileridir,sebepleriyle beraber beyin fırtınası yapmaya ne dersiniz?

Ben bazılarını vereceğim isteyen ekleyebilir...
    Hakikati Hakkıyla En Geniş boyutuyla ancak Allahu Hakim bilir.

Ankette saydıklarınızın her biriyle yahut birlikte Allahın Rıza ve Hoşnutluğuna erecek Salih Ameller de işlenebilir, O'nun (C.C.) Şiddetli Gazabına erecek günahlara da girilebilir.

Ürkütücü bir kelime var ve yanınında hayra vesile olabilecek şahane materyaller ve araçlar var.Bu yönüyle anket biraz garip olmuş ama Yukarda sayılan ve bence daha onlarcası eklenebilecek unsurlar ,birer fitne sebebi ve imtihanın da bir gereğidir.Mühim olan her birini Allah'ın hoşnutluğuna erecek şekilde, doğru istikamette kullanalım.İşte o zaman o unsurlar birer put değilde birer hizmetkar olabilir.

Selam ve Duayla
    Konu ibrahim571632 tarafından (13.09.2009 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir.
    Kainatta en yüksek hakikat imandır,imandan sonra namazdır.(Sözler/Said Nursi)

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı ibrahim571632 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakikati Hakkıyla En Geniş boyutuyla ancak Allahu Hakim bilir.

Ankette saydıklarınızın her biriyle yahut birlikte Allahın Rıza ve Hoşnutluğuna erecek Salih Ameller de işlenebilir, O'nun (C.C.) Şiddetli Gazabına erecek günahlara da girilebilir.

Ürkütücü bir kelime var ve yanınında hayra vesile olabilecek şahane materyaller ve araçlar var.Bu yönüyle anket biraz garip olmuş ama Yukarda sayılan ve bence daha onlarcası eklenebilecek unsurlar ,birer fitne sebebi ve imtihanın da bir gereğidir.Mühim olan her birini Allah'ın hoşnutluğuna erecek şekilde, doğru istikamette kullanalım.

Selam ve Duayla
    Size katılıyorum,zaten ankete konu olanların tümüyle hayırlara vesile olunabilir.Kullanımına bağlıdır.

Misalen internette,Kuran-ı Kerim dinleyebilir,aklımıza takılan bizi şüpheye düşüren bir konuyu araştırıp açıklığa kavuşturabiliriz,imkanını bulamadığımız alimlerin sohbetlerini dinleyebiliriz,yazılarını takip edebiliriz.

İmanlı bir zevc veya zevcenin vesilesiyle dünyamızı ve ahiretimizi de kurtarabiliriz.Bunlar gibi nice örnekler sayılabilir....

Anket bu bakımdan tuhaf olmuş demişsiniz;

Peygamber Efendimizin kıyamet günü ilk çağırılacaklar diye buyurdukları Kuran-ı Kerim'i ezebere okuyanlar,şehitler,alimler diye anlattıkları mesele gibi şaşırtan ancak içeriğine bakınca anladığımız bir durum.Ordaki niyet bundaki ise kullanım şeklidir.

Birde bu konu anket şeklindedir.Eğer ankette bulunmayan bir unsur olduğunu düşünüyorsanız onları da açıklayarak yazabilirsiniz.Ben diğer diye madde eklemeyi unuttum.

Bekir Bey,benim küçük düşme gibi bir kaygım yok siz içinizi ferah tutun.Benim ilmimde,fikrimde,zikrimde hamd gerektirecek kapasitededir.Ancak sizin üslubunuz hoş değil, maalesef ki konu üzerine odaklanmayı bilmiyorsunuz.
    Konu esmer tarafından (13.09.2009 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş