Sonuçlar: Güneş'in Batı'dan Doğuşuna Şahid Olsanız Ne Yapardınız?

Katılımcı sayısı
12. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Çok korkardım, ne yapacağımı bilemezdim

6 50.00%
  • Her şeyi bırakır, affedilmek adına ne lazımsa yapardım

4 33.33%
  • Televizyonu açar, ne olduğunu anlamaya çalışırdım

1 8.33%
  • Derin bir Hoca bulup, Ona danışırdım

0 0%
  • Oturup ağlardım

1 8.33%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 21

Konu: Yarın Güneş Batıdan Doğsaydı...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Yarın Güneş Batıdan Doğsaydı...

Evet, sabah uyandığınız da Güneşin Batıdan doğmuş olduğunu görseydiniz, acaba ne yapardınız...

Ben çokk korkardım, ne yapacağımı bilemiyorum...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

zemahseri Misafir

kesinlikle bende çok korkardım ...

Elifnisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Elifnisa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    15

korkmazdım vardır bir hikmeti derdim... televizyonu ve interneti açıp neler olduğuna bakardım. öğrenmek isterdim bilimsel yönünü ve tabiki ilahi yönünü...
    “Bu din garip başladı, garip devam edecek ve garip bitecektir. Ne mutlu o gariplere.” (Müslim, İbn-i Mace)

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben görmeyeceğime inanıyorum. Zira, kalbinde zerre kadar iman olan tevbe kapısını kapatan o büyük alameti görmeyecek, inşaallah

Ama görmüşsem, vay halime.
    Peki görülmeyecek olan kısım Alametleri mi, oluş anı mı?
    Alametleri değil, sanırım oluşu. Bu yüzden Güneşin Batıdan doğuşunuda görebiliriz.
    -AllahuAlem-

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Allahin ayetlerine gönlünü acmis kisi ne yapardi?Sanirim Vaad edilen günün geldigini ve o günün Mutmain olanlarin mahsun olmayacagini bilerek sadece Sükrederlerdi...Biz Rabbimizden Razi olanlardaniz...Ki Insallah Rabbimizde bizden Razidir...

Tecrübe Puanı
    0

Güneşin batıdan doğuşu Ehl-i Sünnet kavlince tevbe kapısının kapanmasıdır. Tevbe kapısı hikmet dairesinin kudret dairesine ınkılabı demektir. Mü'minler alemetlerini görsede zuhurunu görmeyecek inşaallah. Allah öyle korkunç bir anı Mü'minlere yaşatmadığını Kur'an kıssalarında şahit oluyoruz. Öyle musibetleri kafirlerin kafasında patlatıyor. Elbette Ad kavmini Şeddad'dan SArsar ile kurtaran Allah, nasıl onlara o Sarsarın dehşetini göstermemek için, o memleketten çıkartmış. Eşref-i Mahlukat(a.s.m)'in Ümmetinide kıyametle o kafirlerden kurtaracak olan Allah, bir süre önce onları dünya memleketinden bütün bütün çıkaracaktır. Rahmet ve Adalet öyle iktiza eder.
    ...
    Benim bildiğim- güneş batıdan doğmadan az evvel dünyayı kaplayacak bir duhan ile Mü'minlerin ruhu kabz edilecek.

Mehmet kardeşim, alimlerin kavline göre, güneşin batıdan doğması, aslında güneşin yörüngesini değiştirmesi değil, dünyanın dönüş istikmeti ile alakalıdır.

Zira, dünya güneş etrafında dönüyor. Güneşin dönme yönü değişse bile batıdan doğmaz. Batıdan doğma için dünyanın dönme yönünün değişmesi lazım.

Bu nokta-ı nazardan olsa, çarpacak olan felaket ayetinin güneşin batıdan doğmasına ima , belki işaret olduğuna arkadaşlarımızla kani olduk.

Dedim ya bizim dalaletimiz. Delalete itiraz ancak aksini ispat ile mümkündür.

Muhabbetle

Sevgi deger DUHA sen bir seyler diyorsun acaba bunlari Ayetlerle delillendirsen bizde yazmak isteriz bu konuya ama sen sadece söylüyorsun ama bence delilsiz,rica etsek ayetle su konuyu bir güzel anlatsan diyorum...

Tecrübe Puanı
    0

Dedim ya Abi; "Biz arkadaşlarımızla böyle düşünüyoruz" Bizim delaletimiz yani sapıklığımız. Ya kabul etmez susarsın. Ya red eder hata olduğunu ıspat edersin. Kaide budur.

Ayrıca, bir söz hangi makamda söylendiğine göre değer ve mana kazanır. Ben sözü Mehmete hitab makamında söylediğim için öyle. Metin Meteye hitab makamında başka söylenir.

Muhabbetle

Eger Islam adinaysaki öyle oldugunu basta söylüyorsun(Ehli Sünnet diyeki size göre Islam o )Bende bu Allahin dininin bir müdafiyi isem tabiki kendime olarak alir sorarim.Ha delilsiz ise bunun iki anlami olur 1-Atmasyondur.2-Kurandisi bazi verilerdir.Sen nasil inaniyorsan öyle delillendirki bizde hata ise düzeltelim yok gercekse susalim.Her konuda sen hitabimiz degil der Islam adina konusursan bizde hitabi kabul ederiz hangi sartta olsa....

berragül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

bende çok korkardım ve neyapacağımı bilemezdim Rabbim hepimizi affetsin.....

Tecrübe Puanı
    0

Abi fikire atmasyon demek doğru değildir. Ayrıca daha önce yazdıklarınızla çelişkilidir.

Sizin istediğiniz de benim yaptığım değil mi? Hani herkezin Allah'ın ayetlerini kendi başına anlayabileceğini iddia ediyordunuz.

Ayrıca, Metin Mete Abim, nabza göre şerbet diye bir şey vardır. Elbette her mesleğe göre bir mesele farklı anlatılır. Mehmet kardeş ve ben "güneşin batıdan doğma" alametine itikad ediyoruz. Sen etmiyorsun. Demek güneşin batıdan doğuşuna itikad edene farklı, inanmayana farklı anlatmam doğru olandır.

Ayrıca, Abi hala anlamadın. Diyorum ki, "benim sapıklığım" Yani, senin söylediğini söylüyorum, zaten. Daha nefesini niye boşa tüketiyorsun ki. Eğer bu kadar sorunsa yanlış olduğunu sen ıspat edeceksin. Ispat etsen hiç gocunmam, dedim ya zaten benim kendime ait bir fikrim olduğunu ve sapkınlık olabileceğini başta kabul ediyorum.

Muhabbetle

Eger Kuranda gösteremiyorsan disi demektirki zaten isbatin bundan daha güzeli varmi?ben zaten bastan beri sana yaziyorum senin bu konudaki yanlisin diye...Nefes konusuna gelince bos ver biz Allahin emri olana nefes filan feda olsun..

GÖKTÜRK_İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

mevlamın hikmeti nelere kadirmiş der rabbime şükürler olsun derdim.gelecekse rabbimizden gelsn
    Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarin. Dün geçti. Yarinin gelecegi belli degil. Öyle ise; bugünün kiymetini bil!

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş