Sonuçlar: Şeriat İstermiydiniz?

Katılımcı sayısı
22. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet, isterdim

18 81.82%
  • Hayır, böyle iyi

4 18.18%
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 28

Konu: Şeriat İstermiydiniz?

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Şeriat İstermiydiniz?

Şeriat, Allah'ın (cc) Kur'an ve Rasülü (sav) vasıtasıyla insanoğluna, Dünya hayatının nasıl yaşanması gerektiğini emreden kurallardır.

Allah'ın (cc) emrettiği İslam Ahkamı Peygamber Efendimiz (sav) den sonra, ulema nezdinde esasta olmamak kaydı ile bir takım farklılarla arz edilmiş ve nihayetinde bu gün büyük ekseriyetle itibar edilen dört hak mezheb var olmuştur.

Şeri kurallarla yaşamaya çalışan milletler anayasa ve yasalarını ittifak ettikleri mezheb kaideleri çerçevesinde düzenlemiş ve diğer mezheplerde ki kuralları da dikkate almıştır.

Bu kısa açıklamadan sonra anket formunda bir soru oluşturmak istedim.

Sorumuz şu. Yaşadığınız coğrafyanın şeriatle yönetilmesini istermiydiniz?

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    10

Ve ben, evet, isterdim. Şartlar ne olursa olsun. Zira yok demenin manasını hiç bir Müslüman taşıyamaz. Peki bu anket niye? Durun bakalım, ne düşünceler çıkacak daha...

Bütün Tağutları Red...

CE_Neferi69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CE_Neferi69 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    21

Selamun Aleyküm

Seriati istemeyen samimi bir müslüman yoktur.
    Fakat bugün seriat denildigi zaman insanin aklina Iran gibi Ülkeler geliyor.
    Iran kendine göre seriat devletidir. Bunu böyle izah etmemin sebebi sudur:
    Sözde seriat devletinde yasayan bazi insanlar gezilere cikip seriat'a "aykiri" olmasin diye kadinlarla 1-2 haftalik nikah'a basvuruyorlar... yani anlasmali nikah seriatimiza ne kadar uygun düser onu zaten bilenler bilir. Yani sözde bir seriat devleti olan Iran böyle nikahlara nasil izin verebiliyor bilmiyorum. Su an Islam Ülkelerinde hakim olan seriatin ne kadar "hakiki" oldugunu bilemiyorum. - Allahu Alem -

Ama hakiki seriat devleti her samimi müslümanin hasretidir, özlemidir.
    Her samimi müslüman Allahin koydugu kurallar icinde yasamak ister.

Allah cümlemize "hakiki seriatin" hakim oldugu bir devlet nasip eder insAllah.

Es Selamu Aleyküm

“İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız."

Hazreti Ömer (R.A.)

Tecrübe Puanı
    10

Haklısınız Neferi Kardeşim. Samimi bir Müslüman muhakkak şeriati özleyen ve isteyendir.

Bir gerçek var ki, bu gün şeriat ile yönetilen devletlerin gerek şeriate muğayir hareketleri ile ortaya çıkan bozukluk ve gerekse şeriat emirlerini medeni (!) kafalarına sığdıramayan bizdeki ve batıda ki demokrasi hayranlarının manşetlerden İslam emirlerine nispeten "işte şeriat devleti, tu-kaka" yayınları ile şeriat kötü gösterilmeye çalışılmaktadır.

Memleketin en münevver müminleri olduklarını iddia eden cenahlar bile şeriat denildimi tüyleri diken diken olmakta ve hemen İran örnek gösterilmekte, hemen demokrasi havariliği yapılmakta. Bunlar maalesef ahırzaman fitnelerinin çoğaldığının emareleridir.

Muta konusu ise ayrı bir konu başlığında irdelenip, bu konuyu merkezinden kaydırmasın. Muta konusunda yazmak isteyenler ayrı bir başlık açsın lütfen...

Bütün Tağutları Red...

Dostlara duacıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostlara duacıyız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı CE_Neferi69 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamun Aleyküm

Seriati istemeyen samimi bir müslüman yoktur.
    Fakat bugün seriat denildigi zaman insanin aklina Iran gibi Ülkeler geliyor.
    Iran kendine göre seriat devletidir. Bunu böyle izah etmemin sebebi sudur:
    Sözde seriat devletinde yasayan bazi insanlar gezilere cikip seriat'a "aykiri" olmasin diye kadinlarla 1-2 haftalik nikah'a basvuruyorlar... yani anlasmali nikah seriatimiza ne kadar uygun düser onu zaten bilenler bilir. Yani sözde bir seriat devleti olan Iran böyle nikahlara nasil izin verebiliyor bilmiyorum. Su an Islam Ülkelerinde hakim olan seriatin ne kadar "hakiki" oldugunu bilemiyorum. - Allahu Alem -

Ama hakiki seriat devleti her samimi müslümanin hasretidir, özlemidir.
    Her samimi müslüman Allahin koydugu kurallar icinde yasamak ister.

Allah cümlemize "hakiki seriatin" hakim oldugu bir devlet nasip eder insAllah.

Es Selamu Aleyküm
    çok doğru bi yazılım...allah razı olurr inşallah inşallah dediğiniz gibi hakiki şeriatin hakim olduğu bir devlet nasip eder inşallah
    Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

MekSeLina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MekSeLina isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Tecrübe Puanı
    29

Şeriat günümüzde sadece islama düşman kesimin yanlış lanse etmesiyle değil müslüman kesiminde şeriat kavramını gerçek manasıyla bilmediklerinden ürkülen bir mana durumundadır. En azından gözlemler bunun üzerinde yoğunlasiyor. Şahsi fikrim ise; evet isterdim, aksini söyleyecek cürretimiz yok ve olmayacaktır insallah.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Yazılan tüm cümleler Dua niyetiyle Zülcelalin huzurunda kabul olanlardan olsun...(Amin)...

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şeriat ikidir. Biri evamir-i tekviniye denilen kainatta cari olan Adetullah, diğeri Evamir-i şeriye tabir edilen İslam dinine ait şeriattır.
    Bu ifade bilinen ve kullanılan manalar anlamında doğru değildir. İki türlü şeriat diye bir şey yoktur. Allah'ın şeriat tektir ve Allah'ın Hz. Muhammed (s.a.v) aracılığı ile insanlara gönderdiği İslâm dini ve onun özellikle amele ilişkin hükümleri anlaşılır.

Adetullah Allah'ın kanunu, sünnet, adetidir.
    İlâhî âdetler, kevnî ve ilâhî sünnetlerdir. Tabiat kanunları Âdetullahtır Kevnî sünnetler, Allah'ın genel hikmeti gereği değişmez. (el-Fetih, 48/23) Şu kadar ki bazı kere hikmeti gereği Cenâb-ı Allah sebebi veya tesiri yok eder. Sebepsiz veya alışılmamış sebeplerle müsebbibâtı yaratır; böylece âdât-ı İlahiyye haricinde harikulâde olaylar yaratır.
    Kevnî sünnetlerin veya tabiat kanunlarının koyucusu olan mutlak yaratıcı, harikulâdeye has olan birtakım kanunlar koymaktadır. İşte o kanunlara göre, bazen insanlar aracılığıyla birtakım harikulâde olaylar meydana gelebilir.
    Cenâb-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de Âdetullah'ı ve hikmetlerini zikrederek Müslümanlara, daha önce bilmedikleri her şeyin varlığını bildirdi ve kendisinin yaratıklar üzerinde kanunları olduğunu haber verdi. Bu gerçekten hareketle, bu sünnetleri bir ibret ve nasihat olmak üzere en güzel bir şekilde "Allah'ın Sünnetleri İlmi" diye bir ilim dalında toplayıp incelemek mümkündür. Bilindiği üzere Allahü Teâlâ, bazı ayetlerde kanunlarını açıkça göstermiştir. Bazan sebebi bir ayette, onun sonucunu da diğer bir ayette zikretmiştir. O, geçmiş milletlerin haberlerini zikrederken genellikle âdetini zımnen göstermiştir. Dolayısı ile Adetullah'ın şeriat olarak lanse edilmesinin manası yoktur.

Müslümanlar eğer ikinci şeriatı terk etse cezaları ekseri ahirete erteleniyor.
    Yanlıştır. Müslüman Allah'ın şeriatını terk ettiğinde gerek Dünya ve gerek Ahirette (affedilmiyorsa) ceza görür.

Bu ikinci şeriatı yaşmak her halde ve her yerde mümkündür. Ayrıca ikini şeriatı dünyaya hakim kılmak "sen istediğini hidayete erdiremezsin" ayetince Müslümanların vazifesi değildir. Müslümanlara ikinci şeriata dair tek düşen önce kendisi amel ve sonra tebliğdir.
    Bu da yanlıştır. Hem Kur'an da hem Sünnette Müslümana Allah'ın şeriatını yürütmek adına kesin emirler vardır.

Demek Müslüman iki dünyası için lazım olan şeriatı çok iyi öğrenmek biri birine mezc etmek, ama biri birine geçirmemek icab ediyor.

Müslümanları vazifesi dünya hatında adaletli bir sistemi temin etmek ve insanlığı Adetullah'a ait şeriat üzere yaşatmaktır.

Şimdi sormak lazım, arkadaşım sen bunca lafı niye ettin. Konu Şeriat ile yönetilmek istermiydiniz?

Cevap ne ?..

Bütün Tağutları Red...

CE_Neferi69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CE_Neferi69 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    21

Değerli kardeşim, aleykümüsselam.

Şeriat ikidir. Biri evamir-i tekviniye denilen kainatta cari olan Adetullah, diğeri Evamir-i şeriye tabir edilen İslam dinine ait şeriattır.

Birinci şeriatta tüm insanlar -ister kafir, ister Müslüman- dahildir ve mecburdur. O kanunun dışına çıksa ömr-ü hayatını ve hayat-ı dünyeviyesini idame ettiremez. Bu şeriata göre tüm insanlar, kafir veya Müslüman yaşama hakkına sahiptir, hürdür ve hür irade ile hak ile batıl arasında tercih hakkına sahiptir. Bunu hiç bir dini şeriat veya ideoloji kesmez ve kesemez.

Amma İslam şeriatınca hepimiz hürüz, ama Abdullahız. Allah'ın dini hükümleri ve kanunları, emir ve yasakları mucbince yaşamak ile mükellefiz. Birinci şeriat ile birleştirdiğimiz vakit. Müslüman Adetullah dairesi içinde ve Şeriat hükümlerini mezc edip yaşamak ile mükelleftir. Birincisi yani Adetullahı terk etse dünyada sefil ve rezil olur, cezasını çeker. Mesela, Müslümanlar işi ehline vermediği için veya tenbel bir tevekkül ile "rızk Allah'tan diyerek" bir işte ehil olmuyor ve sanat ve marifet sahibi olamıyor. Dünyada sefil bir hayat sürüyorlar. Gayr-ı Müslümler ise Adetullah dairesi içinde yaşadıkları için hayat-ı dünyeviyede sefih ve geçici bir rahat hayat sürüyorlar. Elbette şeriata dahil olmadıkları için mahkeme-i kübrada ceza çekecekler.

Müslümanlar eğer ikinci şeriatı terk etse cezaları ekseri ahirete erteleniyor. Bu ikinci şeriatı yaşmak her halde ve her yerde mümkündür. Ayrıca ikini şeriatı dünyaya hakim kılmak "sen istediğini hidayete erdiremezsin" ayetince Müslümanların vazifesi değildir. Müslümanlara ikinci şeriata dair tek düşen önce kendisi amel ve sonra tebliğdir.

Demek Müslüman iki dünyası için lazım olan şeriatı çok iyi öğrenmek biri birine mezc etmek, ama biri birine geçirmemek icab ediyor.

Müslümanları vazifesi dünya hatında adaletli bir sistemi temin etmek ve insanlığı Adetullah'a ait şeriat üzere yaşatmaktır.

Muhabbetle

Selamun Aleyküm

Benim bildigim seriat birdir. Seriat kelimesi "Yol, metod, ...." manasindadir.
    Bizimde yolumuz elhamdülillah Allahin bizlere gösterdigi yoldur.
    Seriat, Dini Hükümlere bagli olan bir (Dünya-) Devletnizamidir.
    Insanlarin iki cihanda saadete kavusmalari icin cizilen bir yoldur.

Cezalara gelince. Elbette cezalar vardir. Cezahükümleri Kur'an-i Kerimde bildirilmektedir. Katilin cezasi bilinen birseydir: "idam". Ama katledilenin Ailereisleri afedebilirde. Ailereisleri affin karsiliginda diyet istiyebilirde.
    ...

Sözü fazla uzatmaya gerek yok aslinda.

Anketin sorusu bellidir.

Selamet ve Muhabbetle insAllah

Es Selamu Aleyküm
    “İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız."

Hazreti Ömer (R.A.)

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    70

Seriat sadece Islamda ceza hukuku demek degildir. Dürüst olmak, yalan söylememek, giybet etmemek, helal yiyip icmekte seriatten olduguna göre insan her daim seriati uygulayabilir. Demekki vücudun herhangi bir uzvuna dokunsak vücuda temas etmis sayiliriz.
    İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
    Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
    Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
    Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
    Embiyau evliyaya istinadım var benim,
    Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
    Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
    Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
    Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
    Umarım galib ola Edayı dine devletim!

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Bir ara bizim okulda fişlenme meselesi çok meşhurdu. "Aman başörtüsü eylemlerine katılma, fişlenirsin. Memur olamazsın. Aman sivrilme, eğ başını dersine çalış. Aman, solcular hapse atar çok konuşma. Sağa sola karışma." felan felan. Ama bunların hepsi, "Memur olamazsın" sonucuna giderdi. Demekki, ta o zamandan bizim çevre hep memur kafasındaymış. Bende diyorum, neden sağlam bi tüccar yok bizden. Herkes 657'ye tabi.. Mesela, eskiden polis çok büyük bi merci idi bizim için. Sanki polis değil, devlet. İstediğini yapar, kimse hesap soramaz. Şimdi polis tanıdıklar oldu. Demekki onlarda bizim gibi insanmış dedik

'80 Darbesinde Asker, hapse aldıklarına sorarmış: "Sağcı mısın, solcu musun?" Tabi; Ahmet Oğuz abiler felan, "ne sağcıyız ne solcu. Hak yolcuyuz, hak yolcu" derlermiş. Kayıtlara "sağcı" diye geçermiş, ayrı konu.
    ...
    Bekir abinin bu soruyu görünce, onları hatırladım. Tam adamı fişletecek bi soru.

Ama Bekir abi, bir gün bir abimizle konuşuyoruz böyle konuları. "Yahu" dedi; "Bügün devletin tepesindekilere bir bakın. Hepsi zamanında fişlenmiş insanlar. Ama şimdi hepsi, üst yerlerdeler." Doğru. Samimi olup, Allah'a tabi olmak yeter. Koruyucu Allah'tır. Bu yüzden, bazı şeylerden korkmamak gerek. Ne ifrat, ne tefrit. En güzeli orta yol.
    ...
    Soruya EVET diyorum Bekir abi. Bende Şerait kurallarınca ceza görecek olsam bile, gelsin.

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş