Sonuçlar: Ramazan davulu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Katılımcı sayısı
58. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet kaldırılsın

7 12.07%
  • Hayır kaldırılmasın

36 62.07%
  • Bence bir sakıncası yok

15 25.86%
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 39

Konu: Ramazan davulu kaldırılsın mı??

bcetin811 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bcetin811 isimli Üye şimdilik offline konumundadır AMEL-İ SALİH
    Tecrübe Puanı
    38

Daumen hoch Ramazan davulu kaldırılsın mı??

Arkadaşlar bir zamanlar sesini duyduğumuzda yataktan fırladığımız ramazan davulunun artık önemini kaybettiğini ve teknolojiye ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum..Yaşadığımız zaman içinde de kişilik haklarına saygısızlık olduğu kanaatindeyim..Neden derseniz bir defa davulu çalan kişi zamansız çalıyor..İmsak 05:16 buraya 03:00'da geliyor...İmsakta yemek yiyecek olan kardeşlerimizin çoğu zaten yatmadan önce gereken hazırlıkları yapıyorlar..Kahvaltı tarzında bişeyler yiyecek olan kardeşlerimizinde saat 03:00'da kalkmasına gerek yok..En uyuşuk bir insan bile 1 saatte kahvaltısını yapabilir..İnançsız bir insanı 30 gün boyunca gecenin bi saatinde kaldırmaya kimsenin hakkı yok..Bu bir seçim meselesidir..Hiç kimseyi o saatte kalmaya zorlayamazsınız..

Şahsen ben inançlı birisi olarak bile bu durumdan rahatsız oluyorum..Artık telefon ve çalar saat diye bişey var..Telefonumun alarmını kuruyorum saat 4'te ,çaldığı zamanda hiç oyalanmadan kalkıyorum..Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz??
    "Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi". (İmam-ı Azam)

SUSKUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Benim için farketmez.Beni 13 yıldır annem zor kaldırırken davulcu,tlfn duymuyorumki ben onları.Ancak telefon titreşimde olacakki kaldırsın.Ama bu sabah geç gelmiş davulcu annem dedi
    Selametle
    GÖZÜMÜN NURU BAŞ TACIM
    ŞEFAATİNE MUHTACIM

YusufCan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

ablamlar kaldırır beni

onlar uyandıramazsa devreye annem girer

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Selamünaleyküm
    Ramazan davulu, minareden okunan ezan, bayram namazları, kendinizin kestiği kurban... Hepsi bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bu değerlere sahip çıkmak ve bunları yaşatmak bu milletin rengi ve kokusudur.Bir takım sebeplerle hemen hepsi dejenere edilmiş veya edilmekte. Çağdaşlık, bu ve benzeri kültürlerin kaldırılması olmamalıdır.Özümüze sahip çıkmadıkça, her şeyimiz yabancılaşıyor ve başkalarına benziyoruz! Çok dikkatli davranmak, çok iyi düşünmek lazım. Selam

bcetin811 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bcetin811 isimli Üye şimdilik offline konumundadır AMEL-İ SALİH
    Tecrübe Puanı
    38

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamünaleyküm
    Ramazan davulu, minareden okunan ezan, bayram namazları, kendinizin kestiği kurban... Hepsi bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bu değerlere sahip çıkmak ve bunları yaşatmak bu milletin rengi ve kokusudur.Bir takım sebeplerle hemen hepsi dejenere edilmiş veya edilmekte. Çağdaşlık, bu ve benzeri kültürlerin kaldırılması olmamalıdır.Özümüze sahip çıkmadıkça, her şeyimiz yabancılaşıyor ve başkalarına benziyoruz! Çok dikkatli davranmak, çok iyi düşünmek lazım. Selam
    Minareden okunan ezanın saatleri bellidir..Kimseyi rahatsız edecek bir durumu yoktur..Sabah namazına kalkma gereği duymayan bir insan ezanı duymaz bile..Ama davul için aynı şeyi söylemeyiz..Adam apartmanınıza kadar giriyo..Benim karşı komşum beyin cerrahı..Gece saat 1'de geliyor sabah 7'de gidiyor..Kalp pili kullandığı için oruç tutamıyor...Peki bu adam kulağının dibinde patlayan davulu dinlemek zorundamı???Ya da gecenin bir saatinde uykusu bölünmek zorundamı??Hani nerde özgürlük.."Dinde zorlama yoktur" ayetine ters değilmi sizce???
    "Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi". (İmam-ı Azam)

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

sokakta gezmesi şeklinde bence kalması iyidir. kültür açısından.. ancak, evin içine girercesine dam dum gelmesi olmaz..yani ayar kaçmadığı müddetçe sıkıntı yok..

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

ayna44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayna44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

bu konuda yanlıs dusunuluyor 40 yıllık adet degistirilmez... karsıyım...sahurda davulun sesı gelınce ınsan bı baska oluyo.yani ramazanın geldıgı bellı oluyo...

selam ve dua ıle kalın...
    Namaz dinin direğidir. (Hadis-i Şerif)

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Dinde zorlama vardır

Alıntı bcetin811 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Minareden okunan ezanın saatleri bellidir..Kimseyi rahatsız edecek bir durumu yoktur..Sabah namazına kalkma gereği duymayan bir insan ezanı duymaz bile..Ama davul için aynı şeyi söylemeyiz..Adam apartmanınıza kadar giriyo..Benim karşı komşum beyin cerrahı..Gece saat 1'de geliyor sabah 7'de gidiyor..Kalp pili kullandığı için oruç tutamıyor...Peki bu adam kulağının dibinde patlayan davulu dinlemek zorundamı???Ya da gecenin bir saatinde uykusu bölünmek zorundamı??Hani nerde özgürlük.."Dinde zorlama yoktur" ayetine ters değilmi sizce???
    Selamünaleküm

Değerli Arkadaşım;
    Benim ezandan kastım, yani artık müezzin veya imamlar minareye çıkıp ezan okumuyorlar, kurban kesen kurbanın rengini bile bilmiyor. Bunlar bizim dinimizin oluşturduğu kültürlerdir. Bunlar şu veya bu sebeple kaldırılırsa bizi millet yapan değerlerimiz zayıflar demek istiyorum.Sizin komşunuzun durumu bir istisna ve buna benzer başka istisnalar olabilir. Adam diyor ki "yav ben namaz kılmıyorum, nedir bu ezan sesi beni, karımı, bebeğimi vs.vs. uyandırıyor, bunu sustursunlar" yarın ben de derim ki, nedir bu kurban bayramı dört gün tatil, işimiz gücümüz var, bunu kaldırsılar ve bu örnekler bitmez tükenmez. Haa, sizin davulcunun yaptığı abartı da bir istisna, buna engel olunabilir, adetlerimizin yanlış icra edilmesi adetlerimizin kötülüğünü göstermez tabii ki. Ayrıca dinde zorlama vardır. Eğer kişi ben müslüman değilim derse o kişiye zorlama yapılmaz. Saygı ve selam

yelken06500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yelken06500 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    8

ramazan davulu değil ramazan bavulu kaldırılsın ki haleti ruhiyemiz hep ramazan olsun

samanyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    samanyolu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    73

ramazan davulu kültürümüzün bir parçası onuda kaybetmeyelim.

+ Konu Cevaplama Paneli