Sonuçlar: İdam cezası TCK'ya girmeli mi?

Katılımcı sayısı
16. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet girmeli.

12 75.00%
  • Hayır girmemeli.

3 18.75%
  • Kararsızım.

1 6.25%
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 25

Konu: İdam cezası TCK'ya girmeli mi?

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Standart İdam cezası TCK'ya girmeli mi?

Kaldırılan İdam cezası, TCK'ya girmeli mi?

Bu konuyu anket açmak bile tartışılır, doğru değildir belki. Ama bu konu üzerinde munazara edilsin diye anket üzerinden açıyorum.

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Sorulurmu MEHMEDIM..Onu kaldiranlarin kanindan süphe etmek gerekirki zaten ettiriyorlar artik acikca....

samanyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    samanyolu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    73

sayın enver isteğe katılmamak mümkünmü?

İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür!..
    İmansız olan paslı yürek sinede yüktür...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

İdam yada genel adıyla ölüm cezası... Aslında çok soğuk bir isim ve fiil.

Tabii ki Allah (cc) ın emri olan bir cezadır. Demektir ki haktır. Ama hangi suç için ve ne şartlarda verileceğini bilmeden evet yada hayır demek zor geliyor bana... Kul kanunları ile ölüm gibi ağır bir cezanın şekillenmesi ne denli adil olacaktır bilinmez, tabii aksisi de aynı...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    41

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İdam yada genel adıyla ölüm cezası... Aslında çok soğuk bir isim ve fiil.

Tabii ki Allah (cc) ın emri olan bir cezadır. Demektir ki haktır. Ama hangi suç için ve ne şartlarda verileceğini bilmeden evet yada hayır demek zor geliyor bana... Kul kanunları ile ölüm gibi ağır bir cezanın şekillenmesi ne denli adil olacaktır bilinmez, tabii aksisi de aynı...
    Bi yerde sende haklısın abi. İstiklal Mahkemelerini düşününce hele, kesinlikle haklısın.
    Ama şu halde yine de girmesi lazım. İdam caydırıcı bir cezadır.

Adam öldürene, Çocuk tecavüzcüsüne vs. vs.

Biraz nefsi mi konuşuyorum bilmem ama İdamsız Ceza Kanunu caydırıcı değil.

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

Tecrübe Puanı
    41

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence idam cezası ile beraber el kesme cezası da dahil olmalı. Tabiki el kesme için henüz erken ama arzum bu.

Muhabbetle
    El kesme cezası hangi yönden erken olur abi?

Mesela, el kesme cezasının verilmesi için Devletin önceden imkanlar sağlamış olması lazım. Bu imkanları sağlamadan, yani kendi görevini yapmadan El Kesme cezası belki zulüm olur.

Bu yönü mü kastediyorsun?

selametle..

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mhmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi yerde sende haklısın abi. İstiklal Mahkemelerini düşününce hele, kesinlikle haklısın.
    Ama şu halde yine de girmesi lazım. İdam caydırıcı bir cezadır.

Adam öldürene, Çocuk tecavüzcüsüne vs. vs.

Biraz nefsi mi konuşuyorum bilmem ama İdamsız Ceza Kanunu caydırıcı değil.

selametle..
    Bundan dolayı İsrailoğullarına şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir. Maide 32

Bu kanunlar ya yukarıda ki ayeti destekleyecek kadar adil değil, ya bu hakimler bu ayeti destekleyecek kadar adil değilse, olacak haksızlıklar vicdanları yiyip tüketmez mi?...

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    41

Abi haklısın, ama...

Bugün bir haber izledim. Yetiştirme yurdunda yangın çıkmıştı ve 2 kız yanarak ölmüştü. Hatırlarsın. Ailesini konuşuturuyorlar kızlardan birinin. Annesinin söylediğine göre, kız 6 ay önce birkaç kişinin tecavüzüne uğramış. Sonra bunlar aileyi tehdit etmeye başlamışlar. Kızı rahat bırakmamışlar. Tutuklanmışlar ama bir tanesi yaşı küçük diye salıverilmiş. Aile bunlardan kurtulmak için kızını o yurda vermiş.

2-3 yıl önce; Konyada 5 yaşında bir kız kayboldu. Sonra bir çoban bir dağın eteğinde Köpeklerin hareketlerinden kızın gömülmüş cesedine ulaştı. 5 yaşında bu kız. Çok defa tecevüze uğramış ve öldürülmüş. Oraya görülmüş. Ardından ceset üzerinden katile ulaştılar. Katili konuşturdular ve yine olaydan 5 yıl kadar önce yine 4-5 yaşların bir kızıda aynı yere gömdüğü ortaya çıktı. O kızda kaybolmuş ve bulunamamıştı. Aynen o da tecavüze uğramış. Bu olay, İdam cezası kalktıktan sonra oluyor. Tek kişi 2 küçük kızı öldürüyor. Bu adamı aldılar hapse, Konya ayağa kalktı. Sonra bi haber, adam içerde kendini atleti ile asmış. Ya da içerde asmışlardır. ASANLARIN ELLERİNE SAĞLIK.
    ...
    Şimdi buradaki kişileri içerde besliyor devlet. Bu halde, gücü yeten istediğini istediği şekilde rahatsız eder sonra bir kaç sene yatar çıkar, mantığı ile cezalarda caydırıcılık olabilir mi? Hayır!

Eğer, Adalet kavramı doğru işlemiyor diye düşünerek İdam olmasın dersek, sanki bana ceza kavramının işlevini komple yitireceği sonucuna varacak gibi geliyor. Bu halde, kimse devlete güvenmez. Şimdiki kanunlar adil olmasa bile, İdam şart.

Hemde Taksim de Vinçle sallandırarak..

selametle..
    Konu mhmt tarafından (20.05.2009 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: bir örnek azalttım..

Tecrübe Puanı
    41

Senin demek istediğin asıl konu aslında bunlar değil, biliyorum. Diyorsun ki; "biz Müzlümanız. Bu İSLAM Düşmanları, ellerine güç geçtimi aynen bizi İrticacı,devlet düşmanı, laiklik karşıtı vs vs diye asarlar.." Doğru, aynen böyle yaparlar. Biz onları asmaz, aç kalsalar besleriz ama onlar bizi asarlar. Bunlar doğru.

Ama..
    Bunların olma ihtimali var olan zulümlerinde cezasız kalma ihtimalini doğuruyorsa, hangisini tercih etmek gerek?
    Biz, hem idamı isteyeceğiz, çünkü gerekli olduğu ortada zaten, hem de Adaletin tam tesisi için çalışacağız. "Onların eline güç verirsek..." diye düşünürsek belki bizi asarlar ama asılmayanlarımızın da gözü açılır ! Yoksa, kendimize geleceğimiz yok.

selametle..

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mhmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi haklısın, ama...

Bugün bir haber izledim. Yetiştirme yurdunda yangın çıkmıştı ve 2 kız yanarak ölmüştü. Hatırlarsın. Ailesini konuşuturuyorlar kızlardan birinin. Annesinin söylediğine göre, kız 6 ay önce birkaç kişinin tecavüzüne uğramış. Sonra bunlar aileyi tehdit etmeye başlamışlar. Kızı rahat bırakmamışlar. Tutuklanmışlar ama bir tanesi yaşı küçük diye salıverilmiş. Aile bunlardan kurtulmak için kızını o yurda vermiş.

2-3 yıl önce; Konyada 5 yaşında bir kız kayboldu. Sonra bir çoban bir dağın eteğinde Köpeklerin hareketlerinden kızın gömülmüş cesedine ulaştı. 5 yaşında bu kız. Çok defa tecevüze uğramış ve öldürülmüş. Oraya görülmüş. Ardından ceset üzerinden katile ulaştılar. Katili konuşturdular ve yine olaydan 5 yıl kadar önce yine 4-5 yaşların bir kızıda aynı yere gömdüğü ortaya çıktı. O kızda kaybolmuş ve bulunamamıştı. Aynen o da tecavüze uğramış. Bu olay, İdam cezası kalktıktan sonra oluyor. Tek kişi 2 küçük kızı öldürüyor. Bu adamı aldılar hapse, Konya ayağa kalktı. Sonra bi haber, adam içerde kendini atleti ile asmış. Ya da içerde asmışlardır. ASANLARIN ELLERİNE SAĞLIK.
    ...
    Şimdi buradaki kişileri içerde besliyor devlet. Bu halde, gücü yeten istediğini istediği şekilde rahatsız eder sonra bir kaç sene yatar çıkar, mantığı ile cezalarda caydırıcılık olabilir mi? Hayır!

Eğer, Adalet kavramı doğru işlemiyor diye düşünerek İdam olmasın dersek, sanki bana ceza kavramının işlevini komple yitireceği sonucuna varacak gibi geliyor. Bu halde, kimse devlete güvenmez. Şimdiki kanunlar adil olmasa bile, İdam şart.

Hemde Taksim de Vinçle sallandırarak..

selametle..

Sölediklerinde, anlattıklarında gayet haklısın Mehmed... Katılıyorum. Daha da öteye geçerek derim ki, bugün öyle fiiller işleniyor ki insan anlatmaktan, anlamaktan aciz kalıyor. Bu çok iğrenç fiillerin müsebbiblerini bir kaç kez assalar insanın gönlü rahat etmez belki... Ben de bu canilerin beslenmesini istemiyorum... Bu noktada tamamen hemfikiriz.

Ama; dikkat edin, araştırın, belki ben yanlış biliyorum. Bu tür kaç cani idam edilmiş bu memlekette?.. Çoğusu yine adil olmayan kanunların gölgesinde idare ettirilmiş, beslenmiş, besleniyor. Asılanlar kim, onlara bakın...

Ben sadece Allah'ın hükmüne uygun olsun istiyorum, kulun değil...
    Konu bekir tarafından (20.05.2009 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir.

Bütün Tağutları Red...

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş