Sonuçlar: Baskalari icin ne kadar dua ediyorsunuz?

Katılımcı sayısı
29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • niye dua edeyimki?nemelazim!

0 0%
  • hic aklima gelmez

0 0%
  • ara sira

2 6.90%
  • benden (dua) istendigi vakit

1 3.45%
  • herzaman

26 89.66%
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 49

Konu: DUA ISTEKLERi:"Gönül edin de şu işimiz olsun"

yusuf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart DUA ISTEKLERi:"Gönül edin de şu işimiz olsun"

İşinin yoluna girmesi için, büyüklerden himmet (yani dua) isteyerek bir büyük kul (muttaki) dan himmet beklemek.
    Tasavvufda, büyüklerin duasını taleb etmek manasınadır. Yoksa büyükler (muttakiler) dediğimiz kişiler, haşa, Allah değildir.
    Ama, kalbi yaprak gibi titreyerek gözden yaşlar dökerek ihlasla mahviyetle Allah'tan isteme özelliğine sahip olmaları ve bir de, İslam'ı takva boyutuyla yaşama savaşı vermeleri münasebetiyle, duasının kabul şansı biraz fazla olan kişilerdir.
    Bu durumdaki kişiden "Hocam, dua edin de yarınki kimya sınavında başarılı olayım" diye dua isteğinde bulunmanın adına "himmet isteme" denir.
    Bu şekilde dua talebinde bulunmak ve dua istenenin de bir mü'min kardeşinin ihtiyacı için Allah'a dua etmesi "şirk" değil, bilâkis övülen, tavsiye edilen, şeriattaki yeri haylice sağlam olan bir husustur. Erenlerden himmet istemenin manası budur ve bu da şirk değildir.

"Günahsız ağızdan dua isteyiniz" diyen Hz. Peygamber (s)'e, "Yâ Râsulallah! Hepimiz günahkârız, günahsız ağızı nerede bulacağız?" sorusunu yöneltince, O da şu karşılığı vermiştir. Hepiniz birbirinize hüsn-i zan üzere olmalısınız. (Hucurat/12) Bu yüzden kardeşleriniz günahsız ağızdır."
    Mevlâna’dan

Cenab-ı Hakk; “Ey Musa! Bana günah etmediğin, kötü söz söylemediğin
    bir ağızla dua et, sığın!” buyurdu.
    Hz. Musa; “Benim öyle bir ağzım yok" dedi.
    Hakk da buyurdu ki;
    “Öyle ise bize başkalarının ağzı ile dua et!”

Çünkü sen, başkasının ağzıyla günah işlemediğin için o ağız senin için temizdir, günahsızdır.
    Öyle hareket et ki, başkalarının ağzı gece gündüz sana dua etsin.
    Sen, başka birinin ağzı ile kötü söz söylemediğin, günaha girmediğin için o başka birinin özür dileyen ve dua eden ağzı yok mu, işte o ağız senin için günah etmediğin ağızdır.”

Peygamber Efendimiz: “Günah işlemediğiniz dillerle dua ediniz!” buyurmuştur. Ashab; “Bize böyle diller lutfet ey Allah’ın Resûlü!” demişler.
    Peygamberimiz de buyurmuş ki; “Bazınız bazınıza dua etsin. Çünkü sen, onun diliyle kötü söz söylemedin; o da senin dilinle günaha girmedi", buyurmuştur.

Kişinin yanında bulunmayan mü’min kardeşine dua etmesi, Allah’ın makbulu olur, başucunda bu işe memur edilmiş melek o kardeşine dua ettikçe; “Amin!” der. “Sana da dua ettiğin gibi olsun!” ve “Kardeşin kardeşe guyabında duası reddedilmez!” ve “İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası, öbürü de mü’minin kardeşine gıyabında ettiği dua.”
    Hadisleri yukarıdaki beyitin anlaşılmasına yardımcı olur.

Yahut da kendi ağzını günahtan, kötü sözlerden arıt, temizle;
    Ruhunu günah yükünden kurtar, çevik hale getir.

Mesnevi // 180- 185

Kardeslerim birbirimize dua edelim ins. Su fakire ve ailesinede dua ederseniz, en azindan bir fatiha gönderirseniz cok sevinirim ins. Cok zor durumdayim. Allah kimseyi sasirtmasin.amin.

Bu bölümü benim gibi dua isteyenlere armagan ediyorum.hayrli ola ins.
    Konu yusuf tarafından (24.02.2009 Saat 13:47 ) değiştirilmiştir.

Dostlara duacıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostlara duacıyız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    15

dua..eğer kendin için birşeyler istiyorsan başkalarınıda düşüneceksin..duanda hiç kimseyii unutmayacaksın...allahım bana ve tüm müslüman kardeşlerime ...derim...Başkalrının rızası değilde allah rızasıı içiin zorda olan tüm karrdeşlerime allah rızasıı için (el fatiha)...amin..yusuf kardeşim seninde dediğin gibiii allahım şaşıtmasın..eğer ne derdin varsa allah yardımcın olsun...bi kapıyıı kapatan allahım başka bii kapıyııı açar..mucizelere inan herzman..selamatle...Allah kalbine göre verir inaşallah buu mübarek cuma gününde...sabırr
    Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

Tecrübe Puanı
    0

Standart Karı$ karı$ dua dua yakarı$...

Allah razi olsun bacim. Sizi tanimiyorum ama aramizda Allahin varligini ispatlayan bir bag var, bir baglilik hissi var. Allah yar ve yardimcin olsun...

gönül istiyorki bu sayfa bir dua alisveris sayfasi olsun... bu temenni ins dua yerine gecer...amin...

Dervis Hüseyin Misafir

Dualarimda tüm müslümanlar icin diyordum ama bundan sonra, bu forumda emegi gecenler icin ayrica dua etmeye azami gayret gosterecegim.

Tecrübe Puanı
    0

dua duvagim olsun,
    amel emelim,
    elim ilim olsun,
    bidayeti ibadet olsun,,,

sen hidayeti murad et,
    ahirin tahir olsun...
    kahir olan mahir olsun...

ysf

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Simdi sormak gerekir Yusuf gardas,Insana sah damarindan yakin duruken dua icin illaki aracilara bas vurmak niye?Kanimca dilekceler bizzatihi sahsen verilmeli Alemlerin Hüküm sahibine,Aracilarin himmeti olsa ölmezlerdi sanirim,kendileride oldukca cok dert görmezlerdi sanirim.Birak sen araciyi filan yaz dilekceni gönülden ver sahibine gör mevlam neyler ne eylerse güzel eyler...Duami hep kendim yaparim asla geri cevrildigini görmedim,hep istedim yüzsüzlük ettim o yinede geri cevirmedi hatta fazlasinida verdi hem gönlüm mutmain hem kimseye minnet etmedim ne onu töhmete soktum ne kendimi sadece istedim o Malikil Mülkten hic geri cevirmedi..

Tecrübe Puanı
    0

Standart Arkadaslar insanlarin kafasini karistirmayin!

Arkadasim, Kardesim seni iyi anliyorum, ama himmeti dogru anlamak gerek. biz alimlerden, insanlardan himmet istiyorsak, ALLAHin izniyle isteriz, yani Allah izin verirse onlarin duasini kabul ederler. Kaldiki onlar himmet etselerdi ölmezlerdi diyorsun-burada cok tehlikeli bir seyi ima ediyorsun! Yani himmet istenen kisileri ha$a Allah yerine koyuyormusuz ithaminda bulunuyorsun!ve diyorsunki "onlar Allahin degilki yoksa ölmezlerdi!. Kardesim bu düsüncen yanlis ve bir din dersi ögretmeni olarak bu düsüncenin nerden ve nasil türk milletine sokuldugunuda iyi bilirim. Konuyu uzatmak istemem. Vahabi düsüncelerinden sakinin, cünki onlar her dediklerine bir ayet uyduruyorlar ve o ayetlerin kime yani kafirlere denen ayetler oldugunu bilmeyenler aldaniyorlar. Hangi Türkiyeli müslüman alime tapmis?hangisi peygambere tapmis ona ibadet etmis???ben simdi peygambere (a.s.)"kurban olayim" desem, ona tapmis oluyormusum diyorlar, peki sana soruyorum senden daha önemli senin annen baban degilmi? i$te sahabeler kendilerinden daha degerli seyi yani anasini babasini peygambere (a.s.) kurban ediyor ve diyorlarki: "ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULALLAAAAH!" vahabi düsüncesine göre bu degerli sahabeler kafir oldu!
    Hatta ha$a peygambere bile bu düsünce uygulanirsa öyle bir sapik düsünce cikar, cünki Hz. Ömer Hacca/Umreye giderken, Resullallah diyorki: "Kardesce,banada dua edermisin?" Simdi himmet istemek yani dua istemek yanlissa ha$a peygamberdemi yanli$?? Kardesim bende insanim, seni yanlis anlamis olabilirim ama yazindan vahabi fikri kokusu aldim.hitabim sana degil, bu düsünceyi icad eden ve destekleyenlere.
    hakkini helal et.
    ameller niyete göredir..

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasim, Kardesim seni iyi anliyorum, ama himmeti dogru anlamak gerek. biz alimlerden, insanlardan himmet istiyorsak, ALLAHin izniyle isteriz, yani Allah izin verirse onlarin duasini kabul ederler. Kaldiki onlar himmet etselerdi ölmezlerdi diyorsun-burada cok tehlikeli bir seyi ima ediyorsun! Yani himmet istenen kisileri ha$a Allah yerine koyuyormusuz ithaminda bulunuyorsun!ve diyorsunki "onlar Allahin degilki yoksa ölmezlerdi!. Kardesim bu düsüncen yanlis ve bir din dersi ögretmeni olarak bu düsüncenin nerden ve nasil türk milletine sokuldugunuda iyi bilirim. Konuyu uzatmak istemem. Vahabi düsüncelerinden sakinin, cünki onlar her dediklerine bir ayet uyduruyorlar ve o ayetlerin kime yani kafirlere denen ayetler oldugunu bilmeyenler aldaniyorlar. Hangi Türkiyeli müslüman alime tapmis?hangisi peygambere tapmis ona ibadet etmis???ben simdi peygambere (a.s.)"kurban olayim" desem, ona tapmis oluyormusum diyorlar, peki sana soruyorum senden daha önemli senin annen baban degilmi? i$te sahabeler kendilerinden daha degerli seyi yani anasini babasini peygambere (a.s.) kurban ediyor ve diyorlarki: "ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULALLAAAAH!" vahabi düsüncesine göre bu degerli sahabeler kafir oldu!
    Hatta ha$a peygambere bile bu düsünce uygulanirsa öyle bir sapik düsünce cikar, cünki Hz. Ömer Hacca/Umreye giderken, Resullallah diyorki: "Kardesce,banada dua edermisin?" Simdi himmet istemek yani dua istemek yanlissa ha$a peygamberdemi yanli$?? Kardesim bende insanim, seni yanlis anlamis olabilirim ama yazindan vahabi fikri kokusu aldim.hitabim sana degil, bu düsünceyi icad eden ve destekleyenlere.
    hakkini helal et.
    ameller niyete göredir..

Kardesim her zamanki teranelerle ugrasmiyorum;Ben VAHABI degilim bunu bu forumda herkes bilir.Nereye varmak istediginde acik.Bu gibi kisir döngüye sizinle girmem.

“Evliyanın büyüklerinden Ebü’l Hasan-ı Harkani hazretleri, sefere çıkan talebelerine, ‘Sıkışınca benden yardım isteyin’ buyurdu. Yolda talebeler eşkıyaya yakalanınca, bu sözü unutup, kurtulmaları için doğrudan Allah-ü teâlâya dua ettiler, fakat kurtulamadılar. Bir talebe ‘Ya Ebe’l-Hasan, imdat!’ dedi. Sadece o talebe kurtuldu. Seferden dönünce hocalarına, ‘Biz Allah’tan yardım istediğimiz halde soyulduk. Fakat şu arkadaşımız, sizden yardım isteyince kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?’ dediler. O da, ‘Allahü teâlâ günahkâr kimselerin duasını kabul etmez. Arkadaşınız, benden yardım isteyince, onun duasını Allahü teâlâ bana duyurdu. Ben de, ‘Ya Rabbi bu talebemi kurtar!’ dedim. Allahü teâlâ da kurtardı.”

Gördügünüz gibi bu hikayedede ayni ile sizin dedikleriniz.Kardesim lütfen siz Sahdamarinizdan yakina bizzat müracat ediniz,Insanlarin Günahkarida günahsizida ona yakindir o bilir kullarinin halini.Ama aslinda siz hakilisiniz;Koskoca Cemaatlerin liderleri Hamzayi araci ederse tabiki sizler kimi araci etmezsinizki.Aslinda suraya yazacagim cok sey var hep yaziyorum ve geri siliyorum.Sizinle tartismak istemiyorum dedim cünki bu forumda gercekten cok yazildi geriye dönüp okuyunuz.Sizi kücük gördügümden degildir inan.Sadece istediklerimizi yazmamiza tam müsade olmadigindandir tartismay girmek istemememiz..Selam ile...

Tecrübe Puanı
    0

anliyorum kardesim. Allah razi olsun. dua isterim mevlanadan, himmet gelsin mevladan...

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anliyorum kardesim. Allah razi olsun. dua isterim mevlanadan, himmet gelsin mevladan...
    DUADA EVLİYAYI ARACI KOYMA ve ŞİRK
    Doç. Dr. Abdulaziz Bayındır
    Allah Teâlâ şöyle buyurur:
    De ki, Rabbim sadece şunları haram etti: “İster açık, ister gizli yapılsın, her türlü fuhuş,
    günahlar, haksız saldırı,
    Allah’ın hakkında hiçbir belge indirmediği şeyi ona eş koşmanız,
    Allah hakkında bilmediğinizi söylemeniz.” (Araf 7/33)
    Şeytan tuzağını doğru yolun üstüne kurar. Çünkü o, Allah’a şöyle demişti:
    “…. And olsun ki ben onlar için, senin doğru yolunun üstüne oturacağım.
    Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağla*rından, sollarından sokulacağım. Onların çoğunu sana şükreder bulamayacaksın.” (Arâf 7/16-17)
    Doğru yolun üstündeki en büyük tuzak şirk tuzağıdır. O tuzağa düşenin işi temelden biter. Çünkü Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Allah kendisine ortak koşulmasını bağışla*maz, bunun dışında olanı dilediği kimse için bağışlar.” (Nisa 4/48)
    Şirk, yalnız Allah’a ait bir kısım isim ve sıfatları başka varlıklarda da görmek, onları o konuda Allah ile ortak saymaktır. Bu varlıklar daha çok, din büyükleri olur. Onlar Allah’a yakın bilindiği için o isim ve sıfatları onlara vermek fazla rahatsız edici olmaz. Bu, onları Allah’a karşı arabulucu konumuna sokar. Allah ile olacak işlerde bunların aracılığına ihtiyaç duyulmaya başlanır. Artık onlara, Allah’a boyun eğer gibi boyun eğmek zor olmaz. Böylece o büyüklerin her biri bir tanrı yerine konmuş olur.
    Tuzağın önüne hoş şeyler konur. Din büyükleri bu konuda bulunmaz bir malzemedir. Tuzağın iki büyük engeli akıl ve Kur’an’dır. Engelleri aşmak için duygusallık öne alınır. Dinin akıl değil, bir gönül işi olduğu söylenir. Bu, insanları, Kur’an’ı anlayamayacakları yalanına inandırmayı kolaylaştırır. Artık önlerine hangi ayet konsa görmezlik*ten gelirler. Kendi özgüvenleri kaybolur. Üstlerine pislikler yığılmaya başlar (Yunus 10/100). Şeytanlar başlarını sarar, onlarla yakın arka*daş olurlar. Doğru yolla ilişkileri kesilir ama kendilerini o yolun ortasında sanırlar(Zuhruf 43/36 37).
    Şeytana izin verildiği için doğru yola giren hiç kimse onun tuzaklarından uzak kalamaz. Bu, akıldan çıkarılmamalı; din diye öne sürülen her şey Kur’an’a göre değerlendirilmelidir.
    Allah hakkında bilmediği şeyleri söylemek de çoğu dindarın düştüğü tuzaklardandır. Bu konuda ya hayallere, ya büyüklerin sözlerine yahut kitaplardaki hurafelere dayanılır.
    Allah hakkında yanlış bir şey söylememek için Kur’an’a bakmak gerekirken, Kur’an’ı da bu yanlışlara göre anlama gayreti, işi çığırından çıkarır. Sonunda, “takvaya, özde ve sözde doğruluğa götüren yol” gibi yaldızlı sözlerle tanımlanan ama İslam’ın temel inançlarıyla ilgisi kesilmiş olan yeni bir din kurulmuş olur.

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş