Sonuçlar: Devletinize Güveniyormusunuz?..

Katılımcı sayısı
25. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

9 36.00%
  • Hayır

16 64.00%
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 30

Konu: Devletinize Güveniyormusunuz?

Allah razı olsun
    6.324
    Thanked 6.691 Times in 3.385 Posts
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Devletinize Güveniyormusunuz?

Devlet...

Her insanın mensubu olduğu ülkenin yönetim sistemi. Kanunlarından tutun da hukukuna kadar. Ve kanun ile bağlanmış her müessesesi, sosyal güvenlik kurumu, belediyesi, emniyeti, tapusu, üniversitesi...

Her insan devletine güvenmek, ülkesinin yönetimine inanmak ve ondan emin olmak ister. Bu duygu insanın en doğal hakkıdır da...

Her insan devletinin şanı ve şerefi ile övünmek ister. Devlet dedinmi yüzlerde ve yüreklerde tatlı bir tebessüm ve huzurla "akan sular durmalıdır" kısacası...

Ya siz, siz devletinize güveniyormusunuz ve ondan eman içindemisiniz?...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

2. aşağıdaki üyemiz, bu konu için bekir üyemize Allah razı olsun demiştir.

radikal (24.06.2009)

Allah razı olsun
    447
    Tecrübe Puanı
    41

Hangi devlet abi? Derin olan mı, yoksa perdeye yansıyan mı

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

4. The Following 2 Users Say Thank You to mhmt For This Useful Post:

gönül dostu (24.06.2009), radikal (24.06.2009)

Allah razı olsun
    447
    Tecrübe Puanı
    41

Saydıkların devletin işleyiş sistemi. İşleyiş sistemi devlete olan sevgimizi zedelemez ama güveni sarsar. Güveni de devlete değil de, sistemine karşı sarsılır diyelim. Soru baya geniş olmuş. Neresinden tutup konuya gireyim bilemedim.

Yaşasın devletimiz, ölsün sistem

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

Allah razı olsun
    17
    Tecrübe Puanı
    14

ben yasadigim ülkeye güveniyorum. her devlet kendini en iyi sekilde korumaya calisir, insallah. fakat bazi baska ülkelere o kadar güvenemiyorum dogrusu . akillarinda ne gecirdiklerini bilemiyoruz.
    Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kirma! Kalb kirmak, Allahü teâlâyi incitmek demektir.
    Ahmed Yesevî Rahmetullahi aleyh

Allah Resulü (s.a.v.) buyurdu ki:
    Allah katinda duadan kiymetli bir ibadet yoktur

Allah razı olsun
    277
    Tecrübe Puanı
    21

güvenmiyorum çünkü güvennecegim dalı kırdılar
    En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır. (Malcolm X)

Allah razı olsun
    447
    Tecrübe Puanı
    41

"Devletime Güvenmiyorum"
    Bu cümlenin büyük yanlış olduğunu düşünüyorum. Devlet, bizimdir. Biz, eğer bize ait birşeye güvenmiyorsak, bizim olmaktan çıkar. Devlet, milletine hizmet için vardır. Hizmet noktasında eğer tam istediğimizi yapmıyorsa, hatta bize karşı geliyorsa, hatta bizi eziyorsa... o zaman bileceğiz ki, aslında bizi ezen devlet değil, devleti elimizden alıp, bize düşman etmek isteyen mihraklardır.

İnsan güvenmediği bir şeyi savunmaz. Devlete yapılan bir saldırı olduğunda, "güvenmiyorum" diyen kardeşlerimiz savunmayacaklar mı?

Bir kısım insanları, "şu devleti yıkıp, yerine şöyle şöyle bir devlet kurun" diye yönlendiriyorlar. "Sistemi değiştirin, devleti değil" demiyorlar. Ama asıl olan budur.
    ...
    Devlet ile devletin işleyişi farklıdır.

Mesela; günümüz TCK'ya güvenmiyor olabiliriz. TCK, Adalet dağıtmıyor. Bilakis, suçluya çok yerde ödül gibi cezalar veriyor.
    Günümüzde devletin Ekonomik rakamlarına inanmıyor ve "hayır, gerçek çok daha acı" diyor olabiliriz. Doğrudur da...
    Günümüz idarecilerine güvenmiyor olabiliriz. Milleti aldattıklarını da düşünüyor olabiliriz.

Ama kavramı "devlet" diye ifade ettiğimizde iş değişiyor. Devletini seven ona güvenir. "Güvenmiyorum" diyenler de tahminen Devlete değilde, işleyiş sistemine ithaf ediyorlardır bunu. Lakin, tabir bu şekilde ama mana farklı da olsa, "Devlete güvenmiyorum" sözü, bizi devletçilikten uzaklaştıran, yabancılaştıran bir hale sokar.

İran'da halk, devleti yıkmak için değil, işleyişini değiştirmek için devrim yaptı.
    vs..
    ...

Sloganımızı tekrarlıyoruz: Yaşasın devlet, ölsün sistem

selametle...

9. aşağıdaki üyemiz, bu konu için mhmt üyemize Allah razı olsun demiştir.

gönül dostu (24.06.2009)

Allah razı olsun
    2.788
    Thanked 2.004 Times in 894 Posts
    Tecrübe Puanı
    145

Ne demiş atalarımız: ya devlet başa, ya kuzgun leşe!

Devlet; devletli bir güç olacak ki insanlar güven konusunda sorgulama ihtiyacı dahi duymayacak. Ama devlet, devletli bir devlet olmaz ise, işte o zaman beşeri sistemler gelir ahkamını ortaya koyar. Kabul etsen de etmesen de artık mecbur uyarsın. Kabul etmediklerini değiştirmek istersin, bazısını teklif dahi edemezsin. Tabu olmuştur artık. Sana demokrasi adını verdikleri bir yol gösterirler, o yoldan en başta kendileri çıkarlar. Yıllarca didinir anlatır bir şekilde kendini ifade eder ve çevrende senin ile aynı fikirde olnaları bir platformda toplarsın, bu sefer de sistem karşıtı olarak yuhalarlar. Neden ? Çünkü sistem beşeridir ve sahibi de onlardır. Ne zamana kadar ?

Allah'u Zülcelal'in ahkamının yaşanır hale gelmesi için, derini sıyırıp kendine kalkan yaparak iki kolun omuzundan kopana kadar mücadele ederek, gözünün ferinin sönmesine ramak kala son damla kanını akıtıncaya kadar mücadele edebildiğin zamana kadar!

İşte! bahsedilen güven duyulacak zaman, bu zamandır! İşte ozaman güvenirsin! Allah'u Zülcelal'in (celle celaluhu) ahkamına güvenilmez de neye güvenilir ki ?...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

11. The Following 3 Users Say Thank You to radikal For This Useful Post:

bekir (24.06.2009), havan (24.06.2009), talha_ (24.06.2009)

Allah razı olsun
    447
    Tecrübe Puanı
    41

Tamam hocam. Benim bakış açım biraz "Vatan Sevgisi" üzerinden olmuş. Devletin yaptıkları güven vermiyor olsa bile, insan Vatanını Sevmeli, manasında idi. Yani,Bekir abinin sorusu biraz daha farklı. Kavrama takıldım heralde. Neyse, hayırlısı olsun.

selametle..

13. The Following 4 Users Say Thank You to mhmt For This Useful Post:

bekir (24.06.2009), mahsunkul (24.06.2009), MekSeLina (26.06.2009), radikal (24.06.2009)

Allah razı olsun
    2.788
    Thanked 2.004 Times in 894 Posts
    Tecrübe Puanı
    145

Vatan sevgisi farklı. Vatan sevgisi imanın cüzlerinden bir cüz ki, herkes vatanını sever. Fıtraten de öyledir. Vatan için ölünür, ki ashab vatanı için savaşıp şehid olmuştur. Belki ilk bakışta ashabın o günler içerisinde savaşı Din'in ayakta kalmasına destek vermek gibi görünse de Hendek ve Bedr savaşları teferruatlı incelendiğinde bu vatan sevgisininde bu savaşın yapılmasında nedenlerden bir neden olduğu görülecektir.

Vatan konusunda mutabıkız. Vatan için ölmek farz hükmündedir. O halde canımız feda olsun.
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

15. The Following 3 Users Say Thank You to radikal For This Useful Post:

bekir (24.06.2009), MekSeLina (25.06.2009), samanyolu (24.06.2009)

Allah razı olsun
    447
    Tecrübe Puanı
    41

Vatanını Allah için koruyan şehit. Ayrım burada..

selametle..

17. The Following 2 Users Say Thank You to mhmt For This Useful Post:

mahsunkul (24.06.2009), radikal (25.06.2009)

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş