Sonuçlar: akşamdan sonra evvabin namazı kılıyormusunuz?

Katılımcı sayısı
26. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • evet

7 26.92%
  • hayır

19 73.08%
+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Akşamdan sonra evvabin namazını kılıyormusunuz?

0707ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    0707ugur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Standart Akşamdan sonra evvabin namazını kılıyormusunuz?

Namazının sünnetinden sonra kılınan altı rekâtlık gayr-i müekked namaz. Evvâb, faal hayırlı işler yapmak sûretiyle Allah'a dönen demektir. Çoğulu Evvâbin'dir. Evvâbinvezninde ism-i fâildir, günâhları terk ve namazı, Allah'a çok itaat edenlerin namazı demektir. Ashab-ı kirâmdan Zeyd b. Erkâm, kuşluk vakti birtakım insanların namaz kıldıklarını görmüş de; "Bu adamlar pek âlâ bilir ki, bu saatten başka zamanda namaz kılmak, daha faziletlidir. Çünkü Resulullah (s.a.s.), "Evvâbin namazı, sıcaktan deve yavrularının ayakları yandığı zaman kılınır" buyurmuştur" (Müslim, Salât, 19).
    Sallallahu Aleyhi Vessellem: "Kabrimi bayram yerine çevirmeyin. Bana salât getirin. Getirdiğiniz salât nerede olursanız olun bana ulaşır." (Ebu Davud: 2/218)
    "Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed "
    "Allahumme salli âlâ seyyidina Muhammedi-ninnebiyyi ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim."
    "Allah'ım! Ümmi Peygamber Muhammed (sav)'e onun aline ve ashabına salât ve selam eyle."

Birini okumadan geçmeyelim din kardeşlerim!!!

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Benden sonra ölmüş (yok olmuş) bir sünnetimi ihya eden kimseye,
    o sünnetle amel edenlerin sevabı kadar sevab vardır
    ve bu sevab o sünnetle amel edenlerin ecrinden kesilerek verilmez. Verilen ecir onların ecrinden bir şey eksiltmez. Çünkü Allah ve Rasûlü’nün razı olmadığı sapık bir bid’ati icad edenin boynuna, o bid’at ile amel edenlerin günahları kadar günah yüklenir ve ona yüklenen günah da amel edenlerin günahından bir şey eksiltmez”
    [Tirmizi, (Bilal b. Haris el-Müzeni’den); İbn Mace, (Kesir b. Abdullah’tan)]

“Kim benden sonra öldürülmüş sünnetlerimden bir sünneti ihya ederse beni seviyor demektir, kimde beni seviyorsa o benimledir.”
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Zeyd b. Erkâm, başka bir rivâyetinde şöyle demiştir: "Resulullah (s.a.s.) Kûba'lıların yanına gitti. Vardığında, onlar namaz kılıyordu. Allah elçisi, onlara, 'Evvâbin namazı, sıcaktan deve yavrularının ayakları yandığı zamandır' buyurdu" (A. Davudoğlu, Sahih-i Müslim Tercümesi ve Şerhi IV, 2132).

Bu hadislerde, namazın kaç rekât kılınacağı belirtilmemiştir. İslâm âlimleri, sıcağın yükseldiği bu vaktin, kuşluk namazı için en elverişli ve faziletli olduğunu söylemişlerdir. Çünkü kuşluk namazının vakti, günün evveli olup, daha erken saatlerde de kılınabilmektedir.

Hz. Sevbân'dan nakledilen şu hadis de, evvâbin namazının önemini belirtir: "Allah Rasûlü, günün yarısından sonra namaz kılmayı severdi.

Hz. Âişe, Ya Resulullah, sen bu saatte de mi namaz kılmayı seviyorsun? dedi.
    Resulullah (s.a.s.): "Bu saatte gök kapıları açılır ve Hak Teâla hazretleri, bu saatte kullarına rahmetle bakar. Bu namaz Âdem, Nuh, İbrahim ve İsâ'nın devam ettikleri bir namazdır" buyurdular (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, Terc. A. Davudoğlu, II, 48).

Evvâbin namazının dört rekât olduğuna dâir çeşitli hadisler nakledilmiştir. Akşam namazından sonra ve altı rekât kılındığına dâir hadisler de nakledilir ve bunların uygulamada daha yaygın olduğu bilinmektedir (Tirmizî, Salat, 32 1) .

Akşam namazının sünnetinden sonra iki ilâ altı rekat arasında kılınan nafile namaza da "evvâbin" denilmiştir. Hz. Peygamber, akşam namazından sonra altı rekat nâfile namaz kılanın evvâbinden (günah işleyip, arkasından hemen tövbe eden kimselerden) sayılacağını bildirmiş ve arkasından da şu ayeti okumuştur:

"Rabbiniz, içinizden geçenleri çok iyi bilir. Eğer salih kimseler olursanız, şüphesiz Allah tövbe edenleri affedicidir" (el-İsrâ, 17/25; bk. İbn Kesir, Tefsir, İstanbul 1985, V, 64, 65; Şürünbülâli, Şerhu Nüri'l-İzah, İstanbul 1984. s.74)
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

enes38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

namazlarımı tam olarak kılmıyorumki nafile namaz kılayım tabi çok kötü birşey ama öyle benim için allaha dua ederseniz belki hidayet nasip edilir banada

Dostlara duacıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostlara duacıyız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı enes38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    namazlarımı tam olarak kılmıyorumki nafile namaz kılayım tabi çok kötü birşey ama öyle benim için allaha dua ederseniz belki hidayet nasip edilir banada
    Dualarmız seninle kardeşim
    allaha hamdolsun akşam namazından sonra Avabin namaznında kılarım şükürler olsun
    Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

Kalpteniman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kalpteniman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Dualarımız seninle kardeşim

h.z. Allah c.c. Yapmanı nasip ettiği nafile ibadetlerini kabul
    etsin inşaallah.

Ayrıca evvabin namazının sonunda iki rekat da hıfzı iman namazı
    da kılabiliyorsan çok makbuldur tavsiye ederim .
    bilmiyorsan tarif ediyorum;
    Allahım niyet ettim senin rızan için hıfzı iman hıfzı himaye namazı
    kılmaya, dedikten sonra, tekbir getirip ellerini bağladıktan sonra
    sübhaneke den sonra besmele fatiha, ayetel kürsü, ve, rabbena la
    tuziğ kulubena bağde iz hedeytena ve heblena minledünke rahmeh
    inneke entel vehhab rabbene inneke camiunnasi li yevmillareybefih inneke la tüflifül miadi. Okuduktan rukü ve secde
    yapıp ayağa kalkınca da fatiha ve elam neşrahlekeyi ukuyup yine
    rukü secde ve ettehiyyatü, salli barik, rabbena atina, ve selam
    verdikten sonra hemen secdeye varıp on adet salatı selam
    getirip duğrulup h.z. Allaha seni her çeşit tehlikeden koruyup
    himaye etmesi için sığınmanı yaparsan çok karlı bir ibadet
    yapmış olursun tavsiye ediyorum dene farkı görürsün.
    selamı aleyküm
    Konu Kalpteniman tarafından (28.02.2009 Saat 02:18 ) değiştirilmiştir.
    YANLIZ HZ.ALLAH C.C KORK
    Akl-ı selim sahibi ol.
    Aklını kullan.Yalancı olma,hakikatın hılafını söyleme
    'Ben İzzet ve Celal sahibi Allahdan korkuyorum'diyorsun. Halbuki sen Onun gayrinden korkuyosun.Cinden de,İnsandan da,Melekden de korkma. Gerek konuşan ve gerekse sükut eden canlıların hiçbirinden korkma.
    Dünya azabından da korkma,ahiret azabından da korkma.Sadece ve yanlız,azab ile azab edecek olan (ALLAH) dan kork ..

+ Konu Cevaplama Paneli