Çocuğu ile imtihan olunan anne ve babalar !
Bu hadisi lütfen dikkatle okuyun. Okuyun ve yaptığınız iddianızı düşünün. Hani bir yerde bir gün muhakkak (içinizden dahi olsa) dediğiniz şu cümleyi düşünün: "Ben şu ahir zamanda Peygamber efendimizi (s.a.v.) çok seviyorum. Eğer O'nun zamanında yaşamış olsaydım, inanıyorum ki O'nun en sadık ve canından çok seven ashabı gibi yaşar ve nefesimi dahi O'na feda ederdim" sözünüzü hatırlayın. Bu iddianız ispat ister. İspat da yukarıda hadisi şerif de belirtildiği gibi, başımıza gelen belaya sabr ve tevekkül ile dayanmak ile mümkün olur.
Özellikle neden çocuğu ile imtihan olunan anne ve babalar dedik ? Çünkü; Peygamber'e karşı ümmeti, anne-babaya karşı çocuğun durumu gibidir. Ümmet rahatsız olursa, o ümmetin Peygamberi de rahatsız olur. Aynı, çocuğun gece ateşinden dolayı rahatsızlığını anne-babanın kendi vucudunda duyması gibi.
Bir de Allah'ı (Celle celaluhu) sevmek iddiası vardır ki; o daha dehşetli bir şeydir. Dehşetli dememizin nedeni, o iddanın sonunda gelen hediyenin büyüklüğünü ifade etmek istedik o nedenle kullandık. O imtihanın sonunda kişi "rıza" makamına çıkar ki; her babayiğit o mertebeye çıkamaz.
Çıkanlara selam olsun.
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
Paylaş