ARZ_7 Nickli Üyeden Alıntı
[/SIZE]
[/COLOR]
Böyle bir mealin verilmesi Kuranın özünü anlamamktan kaynaklanıyor belki.. Zannediyorum parantez içinde yazılan, foruma gönderen arkadaş tarafınfan eklenilmiş!
Belki yazan arkadaşımız bunun farkındadır. Ama biz parantezin oradan kaldırılması ve Allah rasülünün değil direk Allahın seslendiğini duymak isteriz..
Diyanet işleri nin mealine baktım fakat Diyanet vakfına bakmadım.. Yapılan mealin diyanet vakfına değil kime ait olursa olsun yaptığımız eleştirinin ( yahut suçlamanın) asılsız olduğu anlamına gelmez! Yapılan hatalı çevirinin diyanet vakfına ait olması neyi değiştirir ki ?
QUOTE=mavigezegen;150809]Benim Kuran'a herhangi bir ekleme yapmam söz konusu olamaz.
Kurana kimin ekleme yapması söz konusu olabilir ? Ortada bir suç varsa, kesinlikle suçlama da olmalı! Ayrıca Sizi veya diyanet vakfını değil, yapılan çeviri hatasını dile getirmek istedik.. [/QUOTE]
Mealde hata var ise bunun eleştirisini elbetteki yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumu tekrar okursanız Kuran’a ekleme yaptığımı söylüyorsonuz ki benim suçlamadan kastım bu. Yoksa mealin eleştirisine değil. Neyse sonuç itibarı ile ben ne demek istidiğinizi anlıyorum, inşallah siz de beni anlamışsınızdır.
Meallerde hatalar olması muhtemel. Bu nedenle yazdığım meallerdeki hataları bildirmeniz doğrusunu öğrenmek ve bilgilenmek adına önemlidir ki yanlış bilgilendirmeyelim, bilgilenmeyelim.
Selametle.
Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
Paylaş