+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Her seyimizsin.....

  1. #1
    Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Üyelik tarihi
    28.12.2005
    Bulunduğu yer
    Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet
    Yaş
    48
    Mesajlar
    3.971
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Her seyimizsin.....



    ..KUR'AN BİZİM HERŞEYİMİZ..
    ***O bizim İmanımızdır***


    O’na iman ederek Allah’ı bulduk. Cenneti, cehennemi tanıdık. Ölümün, hayatın sırlarını anladık. Dirilmenin gereğine, hesabın inceliğine iman ettik. Melekleri, hurileri görür gibi olduk. O’na iman edince cennet ırmaklarının şırıltılarını duyar gibi zevk aldık. Cehennemi yanı başımızda tutuşmuş ateş lavları olarak görüp korktuk.
    Asırlar öncesini anlattı; o günlerde yaşamış gibi hissettik. Devirler sonrasından söz etti görüp tutar gibi olduk. Göremediğimizi gösterdi, duyamadığımızı duyurdu. O’na iman edip kendimizi bulduk. Aslımızı geleceğimizi öğrendik. O’nunla dağları, vadileri, suları, ağaçları ve bunları yoktan yaratanı öğrendik.O’nun işaretiyle arıcıktaki muhteşem sanatı, devedeki nazik hesabı, inekten çıkan berrak sütü, dallarda ötüşen kuşların tesbihatını görüp anladık.
    Önümüze koyduğu aynada bir damla meniden nasıl yaratıldığımızı müşahede ettik.Ölümü ve şehadeti yan yana koydu da şehadetin yaşamak olduğunu, dünyevileşmenin de ölüm olduğunu görüp bildik.
    O’na iman ettik, yol bulduk. Kurtulduk.Başımızı kaldırdık; güneşi, sayısız yıldızları gördük.O bizi ağlattı, güldürdü. Yiyeceğimizi, içeceğimizi, dostumuzu, düşmanımızı bize tanıttı. İyiyi, kötüyü, güzeli, çirkini o gösterdi. Sahte ile gerçeğin farkını izah etti. Suyun, toprağın, taşın, bitkinin aslını; göklerin, yerlerin, uzayın derinliklerini, görülemeyenlerini gösterdi.

    O’na iman ettik, ibadetten lezzet aldık. Uzaklar yakın oldu. Bizi hacca davet etti. Ramazanda oruca çağırdı. Malımızın zekâtını talep etti. Eğik boyunlarımızı rükûda, secdede doğrulttu. Bize konuşmayı, tesbihi, tekbiri öğretti. Bizi başıboşluktan kurtardı. Gecemizi gündüz gibi aydınlattı. Gözümüz nûr, beynimiz umut doldu.

  2. #2
    radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Üyelik tarihi
    10.02.2007
    Bulunduğu yer
    Gönül aleminden
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2.634
    Tecrübe Puanı
    147

    Standart

    Hayy (cc) razı olsun. Ne güzel bir yazı, yüreğine bereket.
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

  3. #3
    Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Üyelik tarihi
    28.12.2005
    Bulunduğu yer
    Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet
    Yaş
    48
    Mesajlar
    3.971
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Alıntı radikalislam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayy (cc) razı olsun. Ne güzel bir yazı, yüreğine bereket.


    Allah hepimizden razi olur Insallah.Yüregime degil YÜREGIMIZE bereket olsun Insallah.

  4. #4
    GÖKTÜRK_İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12.11.2008
    Yaş
    27
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Güzel bir paylaşım emeğine sağlık
    Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarin. Dün geçti. Yarinin gelecegi belli degil. Öyle ise; bugünün kiymetini bil!

  5. #5
    Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Üyelik tarihi
    28.12.2005
    Bulunduğu yer
    Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet
    Yaş
    48
    Mesajlar
    3.971
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    İşte bu Kur'an Kalbimizin baharı ,Gözümüzün ışığı Hüzünlerimizin yıkıcısı ve Dertlerimizin bitireni oldu..
    ...Elhamdulillah...
    Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür.
    Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız.

  6. #6
    Dostlara duacıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostlara duacıyız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Üyelik tarihi
    27.12.2008
    Yaş
    21
    Mesajlar
    652
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart

    ne güzel bölee yüreğine sağlık
    Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.