Nefsi terbiye eden pazartesi ve perşembe orucu tutuyormusunuz.
Nefsi terbiye eden pazartesi ve perşembe orucu tutuyormusunuz.
Rahman ve rahim olan ALLAH'IN adıyla: "Kötü sözlerin iman edenlerin içinde yayılıp duyulmasını arzu edenler(Yokmu) Dünyada da Ahirette de onlar için pek acıklı bir azap vardır.(onları)Allah bilir siz bilmezsiniz.
En-Nur:19
tutmuyorum
En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır. (Malcolm X)
Nefislere gem vurmanın en kolay yolu budur aslında.Baktığımız zaman büyük alimler ve Allah dostları her zaman nefislerini açlıkla terbiye etme yolunu seçmişler.Zira açlığın derdine düşen nefs bizi yoldan çıkartma mecalini kendisinde bulamaz.İnşallah sürekli tutmak nasip olur banada.Allah razı olsun
[SIGPIC][/SIGPIC]
Suskunluğum aseletimdendir...
Her lafa vercek bi cevabım var elbet...
Lakin bir lafa bakarım , lafmı diye...
Birde söyleyene bakarım adammı diye...
pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmanın hükmü nedir?şahsen ben tutmuyorum..
"Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi". (İmam-ı Azam)
Nafilenin hükmü kişinin takvasıdır.Tutmak yada tutmamak size kalmıştır.Allah razı olsun.sağlıcakla
Rahman ve rahim olan ALLAH'IN adıyla: "Kötü sözlerin iman edenlerin içinde yayılıp duyulmasını arzu edenler(Yokmu) Dünyada da Ahirette de onlar için pek acıklı bir azap vardır.(onları)Allah bilir siz bilmezsiniz.
En-Nur:19
insan dogru olmasi gerek. ben tutmuyorum.
Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kirma! Kalb kirmak, Allahü teâlâyi incitmek demektir.
Ahmed Yesevî Rahmetullahi aleyh
Allah Resulü (s.a.v.) buyurdu ki:
Allah katinda duadan kiymetli bir ibadet yoktur
Ebû Hüreyre RA'ın rivâyet ettiğine göre, Peygamber SAS Efendimiz pazartesi-perşembe oruç tutmayı tavsiye buyurmuş ashabına... Açıklama olarak da buyurmuş ki:
RE. 253/2 (Tu'radul-a'mâlü yevmel-isneyni vel-hamîs, feuhibbu en yu'rada amelî ve ene sàim.) "Pazartesi-perşembe günleri kulların amelleri, 'Kulların böyle yaptı yâ Rabbî!' diye dergâh-ı izzete sunulur. Ben de amellerimin oruçluyken arzedilmesini, yâni Allah'a amellerim arzedilirken, 'Oruçlu bu kulun yâ Rabbî!' denmesini seviyorum da, ondan o günlerde tutuyorum."
hadis-i şerif
umarım yardımcı olabilmişimdir
Günahlarıma ağlamazmı gözlerim anlayamadım elimden uçtu gitti ömrüm.
Ne doğan güne hükmüm geçer ,
Ne halden anlayan bulunur (C.S.Tarancı)
tutmuyorum![]()
Paylaş