Sizce Allah dünyayı kendi yarattığı insanları sınava tabi tutmak için mi yarattı yoksa dünya/hayat tekamül aracımı?
Sizce Allah dünyayı kendi yarattığı insanları sınava tabi tutmak için mi yarattı yoksa dünya/hayat tekamül aracımı?
Sinav kendi söylüyor Allah kendi söyledigine ters düsmez. Ben hala senin ne demek istediginide anlamis degilim neyi temsil ediyorsun sen ?
eğitim+ sınav diyebiliriz.
[SIGPIC][/SIGPIC]
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dünya hayatında denemenin olması tekamül edebilmemiz içindir. Allah'ı anlamak, bilmek ve ibadet etmemiz için araç. Kesinlikle deneme tekamül için. Yani rahmet bize. İyiliğimiz, kulluğumuz için gerekli.
Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.
zariyat:56 -diyanet-Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
mülk suresi:2 -elmalılı-O ki ölümü ve dirimi kadir edip yarattı, sizi imtihana çekip şunu bildirmek içinki hanginiz amelce daha güzel, hem o öyle azîz öyle gafur
Allah yanıtını vermiş.sanırım tatmin edici bir yanıt
sevgili teslimolan kardeşim,
bizim fikirlerimize tahammül edilmediğinde kızıyoruz haklı olarak, bizde herkesin fikirlerine tahammül etmek zorundayız, islamın tanıdığı yüce fikir hürriyeti bize bunu emreder..
burada isteyen herkes fikrini serdedecek, tartışılacak ve konuşulacak, ne olur birilerini sorgulamadan, tahammül edelim.
şimdiden teşekkürler
========================================
...ve biz bu kitabı sana, herşeyin açıklayıcısı, bir yol gösterme, bir rahmet ve Müslümanlara bir müjde olarak indirdik (Nahl;89)
Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru olana kılavuzlar...(İsra;9)
========================================
bizim aklımızın bir sınırı vardır muhakkak ki ALLAH c.c. yarattığının hikmetine bizim aklımız ermez biz sadece bizim için hayırlı olmasını dileriz.eğer insanlar anlıyabilseydi herkes cennete girerdi.
tek kelimeyle sinavdir.....
İdrak için söze muhtaç olanlar ...
Sözsüz idrak edenin söze ne ihtiyacı var ?
İdrak edebilen için bu yerlerin göklerin hepsi söz değil mi ?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(tesbihat)
Paylaş