Bir erkeğin islami kurallar dahilinde birden çok eşle evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
1-Hayır asla kabul edilemez
2-Hayır ama bazen olabilir
3-Evet bu devirde kesinlikle ihtiyaç var
4-Evet ama esnek olunabilir
5-Hele o gün gelsin bakarız
Doğru değildir...
Birden fazla eş ile evlenmesi uygundur...
Gerekmediği sürece yanlız bir eş seçilmeli...
Gerekliğine bakılmaksızın birden fazla eş olabilir....
Kararsızım....
Bir erkeğin islami kurallar dahilinde birden çok eşle evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
1-Hayır asla kabul edilemez
2-Hayır ama bazen olabilir
3-Evet bu devirde kesinlikle ihtiyaç var
4-Evet ama esnek olunabilir
5-Hele o gün gelsin bakarız
[SIGPIC][/SIGPIC]"Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya erkek bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için, muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir"
"Sabaha kadar sağnak halinde devam eden yağmurun altında kalkanımı elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana ümit veren bir amelim yoktur"
Halid bin Velid
Kardeşlerim öncelikle belirtmem gerekir'ki bir müslüman keyfi olarak çok eş alamaz dinimizce caiz değildir,bu konuda geçen hükümler ancak belirli kurallara bağlanmıştır onlarda : savaş esnasında kocası şehid düşmüş kadınları nikahına alarak himayesinde tutmak , bir köleyi kölelikten kurtarmak için nikahına almak gibi zaruri durumlarda çok eşlilik kabul edilebilir,Efendimiz S.a.v'de çok eşli bir müslümandı ama dikkat ederseniz birinci eşi müstesna diğer eşleri bu zaruri durumlardan dolayı efenidimiz'e hanım olmuşlardır...
dinimizde 4hakkın vardır bunların şartı vardır hanımın gönlü olacak cocukların gönlü olacak hepsine eşit davranman gerek bubiraz zor ilk hanıma ne aldıysan hepsine aynısından alman gerek hic birbirin den ayırt etmemen gerek karın hastaysa hanımlık yapamıyorsa müsade vardır caizdir
Bende tam bu yazdigini belirtcektim... ISLAM daki cokeslilik sartlarina bakarsak sudurumda hic olmayacak birsey!!! O sartlara tamitamina uyacak bir insan hic goz onune getiremiyorum... yani buna bakilirsa cok eslilik olmazzz!!!
Cogu insan tabii bunu koz olarak kullanip basbaya dolduruyolar evi kadinlarla (ozelliklede doguda)!!!
Belkide yuce Rabbimiz bizi sinamak icin bunu Kuran I Kerime koyduki insanlar nasil ele alcak bu konuyu yada kimler uygulayip kimler sapitcak bu konuyu (cogu cok eslilerde sapitti konuyu zaten).!.!.!.!.!.!.!
3-Evet diyorum ben (Islami sartlara gore)
Ama senin siklardan hangisini seccegimi sasirdim , oyuzden kendim sadece EVET dedim!!!!
ben bir bayan olarak bu konuya ılımlı bakmıyorum
zaten ülkemizde böyle bir şey mümkün değil.
cennet cennet dedikleri
üç beş köşkle üç beş huri
isteyene ver onları
bana seni gerek seni
yunus emre
[SIGPIC][/SIGPIC]"Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya erkek bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için, muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir"
"Sabaha kadar sağnak halinde devam eden yağmurun altında kalkanımı elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana ümit veren bir amelim yoktur"
Halid bin Velid
buna baya itiraz alırsın hocam ya hayırlısı olsun..![]()
CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...
heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...
kesinlikle 4 taneye kadar evlene bilir sakıncası yoktur.eşinin izni olmasada olur.
Ümmetlerin içinde en hayırlı ümmet Peygamber Efendimiz’in sallallâhu aleyhi ve sellem ümmetidir. O iyiliği emreder ve kötülüğü nehyeder yasaklar.Ne zamana kadar facirin fasığı hakkında konuşmaya korkacaksınız.Yaptıklarını insanlara anlatınız ki, ondan sakınsınlar.”
peki bi şey sorucam.erkekler 1 den fazla eşle evlenince kendini tatmin ediyosa kadınlar ne olacak.onların 1 den fazla eşle aynı zamanda evlenme gibi bir durumu (bana göre imkansız da) olmadığına göre bu sefer de eşini aldatan kadın çoğalır.çünkü erkeğinki nefis te kadının ki değil mi?erkek kendini 1 den fazla kadınla tatmin edecek.
kadında bi tane eşle mi duracak?ve bu toplumda da aldatma sorunu olmayacak,çok özür dileyerek söylüyorum toplum da f.... üretmeyecek?
erkekler açısından mantıklı görünebilir ama biraz fazla erkekçe bir görüş.
cennet cennet dedikleri
üç beş köşkle üç beş huri
isteyene ver onları
bana seni gerek seni
yunus emre
İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!
Paylaş