+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Peygemberlik seması

sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Peygemberlik seması

Hz. Musa, miraçta Peygamber Efendimize (s.a.v.), "Ümmetimden öyle insanlar gelecek ki, benden evvel gelseydi peygamberlik semasında görürdünüz." sözünü hatırlatarak, "Ya Muhammed (sav), bu sözüne delil isterim" demiş.
    Efendimiz, İmam-ı Gazali Hazretlerini çağırmış, o ruhanîyeti ile temessül etmiş. Hz. Musa "Sen Kimsin?" diye sormuş. İmam-ı Gazali "Abdullah oğlu, Ahmet Oğlu" diyerek bütün seceresini saymış ve sonunda "Gazali" demiş. Hz. Musa: "Niçin bu kadar uzattın, baştan söyleseydin ya Gazali" deyince, İmam-ı Gazali: "Ya Musa, Allah (c.c.) Tûr dağında sana "O elindeki nedir?" diye sorunca, sen hemen "Asadır" demedin, "Ya Rabbi ben bunu şuralarda kullanırım, bu şundan yapılır" diye anlattıktan sonra "Bu asadır" dedin" demiş. Hz. Musa "Ben o zaman Rabbimle konuşuyordum, o konuşmayı uzatabilmek, o fırsatı değerlendirmek için öyle söyledim." diye cevap vermiş. İmam-ı Gazali: "Ya Musa, sen öyle bir fırsatı değerlendirmek için sözü uzatırsın da, ben Allah'ın ulül azm bir peygamberi ile konuşma şerefine ermişken hiç sözü kısa tutar mıyım?" deyince Hz. Musa, "Ya Muhammed, sözünde haklıymışsın." demiş

Allah, o büyükleri tanımaya, onlara karşı haddini bilmeye, onların yollarına ve yaptıkları hizmetlerde onlara yardıma insanımızı ve insanlığı muvaffak eylesin.

sıyah_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

"Allah, o büyükleri tanımaya, onlara karşı haddini bilmeye, onların yollarına ve yaptıkları hizmetlerde onlara yardıma insanımızı ve insanlığı muvaffak eylesin." Amin..
    Mihraçta sadece ALLAH (c.c) ile Peygamberimiz (sav) konuşmuştur diyorum. En son Bütün melekler hep birden şehadet getirmiştir. Yukarıda yazdıklarınızın kaynağını öğrenebilirmiyim, çünkü ben muhalefet olsun diye değil saygıdeğer sumisali kardeşim benim bildiklerimle yukarıda yazanlar uyuşmuyor, ilk defa duyuyorum. Mescidi Aksada bütün Peygamberlere namaz kıldırdığı doğrudur ancak mihraç gerçekleştikten sonra ALLAH'ın huzuruna Cebrail bile yaklaşamamıştır ki diğer bütün peygamberlere tebliği taşıyan odur. O yaklaşamadıysa diğerleri nasıl yaklaştıda konuştu. Bu görüşmeler mihraca çıkmadan önce gerçekleşmiş olabilir belkide..
    Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.

sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Selamun aleyküm saygı değer abi burdaki hisseyi anlamak için paylaştım yazdıklarınıza katılıyorum bilgisi olan varsa daha iiyi anlarız inşaallah

Tecrübe Puanı
    6

Aleyküm selam bilgisiyle benden daha saygıdeğer kardeş. Biz, bizden büyüklerin önüne geçmeyiz. Büyüklerimiz bize böyle tavsiye etti.

Tecrübe Puanı
    6

Ben saygıdeğer bir insan değilim. Aciz, bilgiye muhtaç zavallı bir Ademoğluyum.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş