+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 22

Konu: Mürşidim Bir Kadındır

sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Mürşidim Bir Kadındır

Bir gün Bayezid-i Bestami (k.s) Hazretlerine;
    -Mürşidin kimdir? Diye sordular.O da;
    -“Bir kadın” dedi.
    -“Bu nasıl olur?” dediler.Cevabında şöyle buyurdu:
    -“Bir gün Allahü Tealanın sevgisi ile, kendimden geçmiş olarak yolda yürüyordum.Bir kadın gördüm.Elinde bulunan bir çuval unu, taşımam için bana ricada bulundu.Gücüm yetmez diye düşündüm.Orada kafes içinde bulunan bir aslana işaret ettim.Kafes açılıp, aslan geldi.Un çuvalını yükledim.Fakat açıktan keramet göstermiş olduğum için de çok korktum ve mahçup oldum.Kadının beni tanıyıp tanımadığını öğrenek için;
    -“Pazara varınca kimi gördüm diyeceksin.” dedim.Kadın;
    -“Zalim Bayezid-i gördüm diyeceğim.” dedi.Ben hayretle;
    -“Neden?” diye sordum.Kadın şöyle cevap verdi:
    -“Allah-ü Teala, bu aslanı yük taşımak için yaratmadığı halde, sen niçin yük yükledin? Bu zülüm değil de nedir?Bunun üzerine çok ağlayıp istiğfar ettim.Bundan sonra benden fevkalade bir hal meydana gelse, “La ilahe illallah Muhammedün Resulullah,Nuh Neciyullah,İbrahim Halilulullah,Musa Kelimullah,İsa Ruhullah” yazısını veya bir nur görüyorum.Böylece, benden meydana gelen hallerin doğru olduklarının, Allah-ü Teala tarafından tasdik olunduğunu anlıyordum

sıyah_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

çok derin manalı bir yazı yazmışsınız buraya bende cevap bölümüne yazıp yazıp siliyorum, düşündükçe yazıyorum, kısaca esas keramet kadının imanının ve aklının bu veliden daha selim olduğudur. Kerametin gösterilmemesi gerektiği Ahmet Er Rıfai Hazretleri tarafından belirtilmiştir. "Bir derviş kerametini kadının ay hali gibi saklar göstermez" buyurmuşlardır. Burada korktum mahcup oldum diye belirtilmiş ALLAH'ın sevdiği kulları demekki hep aynı düşüncede Benden bu kadar..
    Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.

mavigezegen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

Selam ile,

Güzel bir fıkra, insanı düşündürüyor...
    Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.

mutmain isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

bir eleştiri yapayım
    keramet gizlenecekse neden bu velilere keramet verilirki
    allah peygamberleri gönderirken onları mucizelerle desteklemiş
    peygamberlerde muçizeleri doğruluklarına delil olarak insanlara göstermişlerdir

inancımca alimin evliyanın kerametini gizlemesi doğru değildir
    çünki bu kerametler allahdan onlara tebliğ ve irşadlarına bir destektir

şakıncalı tarafı şu olabilirki evliyalar kerametlerinden dolayı kibre kapılırlarsa bu da onların helakine sebeb olur
    kibre kapılmadan islamı tebliğ ederken tebliğe destek olarak verilmiş kerametleri açığa çıkarmak vacipdir
    2 ci eleştiri
    rüyalar şeriatta delil olarak kabul edilmezler
    tasavvuf ehli birçok insan genelde delil olarak mezheb imamlarının içtihad ettikleri fetvaları getireceklerine
    onun yerine birilerinin ruyasını yada tarihi vesikası olmayan bir menkibeyi aktarırlar
    halbuki tüm şeyh yada evliyaullah ehli sünnet mezheb imamlarının fetvalarına itiraz etmemiş her biri bu hak mezheblerden birine tabidirler

Tecrübe Puanı
    6

keramet insanı cezbetmemeli, kerametin kendisi nefsi uyandırır, keramet görüpte keramet görmek isteyen insanlar olur, keramet gööstermek insanlar olur, ALLAH yoluna keramet için girilmemeli, ALLAH için girilmeli, Bizim Pirimiz Ahmet Er-Rıfai Hazretleri derviş kerametini ay hali gibi gizler buyurmuşlardır. Burada anlatılmak istenen çok anlam vardır, insanlar keramet diye cahillik edip bu işten menfaat sağlayan insanların sömürüsüne dahil olabilirler onları örnek gören müslümanlarda işte müslümanlar böyle diye tüm müslümanlara mal edebilirler. Keramette haktır mucizede, ancak biz yukarıda keramet peşinden koşulmasının yanlış olunduğunu anlatmak isterken esas hedefin ALLAH'ın kulu olunması gerektiğini belirtmek istedik. Müslüman olmayan bir insana keramet göstererek onu davet etmek maksadıyla gösterilen keramet gibi konularla ilgili değil. Sizin yazdıklarınız eleştiriler konuyu başka yönlere sürüklüyor. Biz yukarıda anlatılan konu çerçevesinde yorum yapıyoruz, siz benim yazdıklarım çerçevesinde konu açıyorsunuz.

Tecrübe Puanı
    0

gizlenen kerametin evliyaya veriliş sebebi nedir

Tecrübe Puanı
    6

Keramete benzer olarak müslüman olmayıpta keramete benzer nitelikte bazı özellikler gösteren insanlar vardır. Onun için insanlar bu tür faaliyetleri insanları sömürmek için kullanabilir. Ayrıca, tarikatlarda şiş geçirme gibi buhran gibi hallerde keramet olarak zannedilir ama bunlar keramet değildir. Bir insanın keramet gibi bir nimete sahip olması, veya ledun ilmini bilmesi, ALLAH’ın direkt bağışladığı keramet ile ilgili olarak belirtilmesi gerek tek şey ALLAH istediğini istediğine verir. Keramet peşinde koşmak için ALLAH adını anmak mı doğru, ALLAH’ın salih kullarından olabilmek için yaşayıp keramet nimetini kendiliğinden almakmı daha doğrudur. Ben burada bunu ayırt etmeye çalışıyorum. Bizim Kadir-i Rıfai Tarikatımızın Piri “Ahmet Er Rıfa-i Hazretleri “Bir Derviş Kerametini bir kadının ay hali gibi gizler, göstermez demiştir. Zaten evliyalar ne zaman nasıl hareket edeceklerini çok iyi bilirler. Aziz Mahmut Hüdai Hazretlerinin eşi devamlı suretle kendisine bakar gözünü hiç eşinden ayırmazdı, bir gün bir kerametini görebilmek için devamlı eşine baktığını belirtince, Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri eşine konuyla ilgili bundan büyük kerametmi olur bak bana hizmet ediyorsun anlamında onunda halini anlatıp hem gönlünü almıştır ve esas şunu belirmek istemiştir. Etrafımızda olağan haller gerçek anlamında herşey ALLAH’ı anlatır görebilene, ama insanlar sanki daha büyük bir halmiş gibi bu kadar halin içinde başka bir hal arar, güneşin doğması gibi halleri hangi keramet geçer, zaten olağan haller olağanüstü zannettiğimiz hallerden daha büyüktür görebilene. Bu görüş akıl gözüyle görebilen ve aklın gözünü açan iman ile olur. Bir müslüman için en büyük makam ALLAH’a kulluk etmektir. ALLAH’ın sevgili kulu olmak onun salih kulu olmak kadar önemli bir şey yoktur. Benim sizin mesajınızdan önceki yazılarımda; bazı insanlar makam nefislere verilir, nefis kendisine zulum edildikçe makam alır diyerek nefisleri makam aldırıp bu makam 5. seviyeye çıkınca kerametlere sahip olunacağına inanırlar ve keramet sahibi olmak için zikir yaparlar başlarını ibadetten kaldırmazlar, nefislerine zulm ederler, ben bunun yanlış olduğunu bir müslümanın tek gayesinin ALLAH’a kulluk etmesi olduğunu keramet peşinde değilde sadece basit olarak anlışalacak şekilde ALLAH’a kulluk etmek olduğunu anlatmak istedim. İlk konu açılırken bir evliyanın kerametinin bir kadın tarafından eleştirildiği evliyanında mahcup olduğu anlatılıyor. Konuyla ilgili olarak şu anda yine aynı konunun dışına çıkmadan size gerekli açıklamaları yaptım. Size son sözüm hem Sultanımız ALLAH’ımızın (celle celalühü) selamı ve Peygamberimizin Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi vessellem) selamı üzerinize olsun.

Tecrübe Puanı
    0

allahın rızasını değilde keramet sahibi olmak için çabalayanlara allah keramet vermez
    hatta allah onlardan razıda olmaz
    ancak onlara istidrac verilir
    fakat allah rızası doğrultusunda hareket eden müslimanların takvada önde gidenlerine kendisinin doğruluguna delil olsun inananlarında imanları mutmain olsun diye kerametler göstermeyi nasib eder
    keramet kibirlenme vasıtası değildir zaten allah kibirlenecek olana keramet verecekde değildir
    allahın velilere verdiği kerameti velilerin gizlemesi mümkün değildir

kadının ay hali nasıl ki kadın için bir sıkıntı bir ızdırapdır
    gizlenecek bir keramet veli kimseye bir ödül değil ancak bir ızdırap olur
    allahın veli kimseleri böyle ızdırablara sokması düşünülemez

Tecrübe Puanı
    6

ALLAH'ın kime ne vereceği konusu hakkında hiç kimse fikir yürütemez. Her şeyin sahibi ALLAH'tır. İstediğini verir ve ya alır. Hepsi imtihan çerçevesindedir. Keramet hakkında sanki ikimizde kerametlerimiz varmışda gibi bu yazıları okuyan üçüncü bir kişi için kafasında yanlış düşünceler oluşturmayalım. Bunu belirttikten sonra gelelim yine biz bize kaldığımız yere; "allahın veli kimseleri böyle ızdırablara sokması düşünülemez" cümlenizde sizin de farkındalığınız olsun diye belirtiyorum, veli kimseler için ızdırap diye belirtitğiniz husus zaten düşünülemez ama düşünmezler zaten. ALLAH'tan gelen herşeye hamd ve şükür ederler. Bu ne olursa olsun. ALLAH korusun bizim şimdi çoluğumuza çocuğumuzu ALLAH emanetlerini elimizden geri asla biz ne kadar dayanırız, bir veli kadar direnemez psikolojimiz bozulur yıkılırız. Veliler ALLAH'ın gerçek manada sevdiği kişiler, yani veliler hakkında ne söylenirse söylensin ben bizim pirimiz ne söylemiş ben ona bakarım. Ahmet Er Rıfai Hazretleri şunu söylemişmi söylemiş "bir derviş kerametini göstermez" burada ne anlatmak istemiş kerametim var diye gurur yapmayınmı yoksa her yerde keramet göstermeyinmi, keramet uğruna değil ALLAH yoluna giriniz diyemi ben onu bunu bilmem. Ben önce kuran-ı kerime bakarım sonra bizi onu anlatmaya çalışan Peygamberimize (sav) sonra onun arkasından giden Ahmet Er Rıfa Hazretlerinin ve Abdulkadir Geylani Hazretlerinin dediklerine ve eğer onunda arkasından gidenler varsa onların dediklerine bakarım gerisi benim için değersiz ve anlamsızdır. Bilgi kirliliğidir. Kim kabul ederse eder etmesse etmez. Herkezin dinide kendine fayda veya zarar, herkesin gittiği yolda kendine hayırlı veya hayırsız, ALLAH beni ne güzel müslüman bir ülkede yaratmış, annem babam tarafından islamı nasıl yaşayacağımı öğretilmişim. Peygamberimizi ve onun arkasından gidenleri tanımışım daha ne isteyeyim ALLAH'tan benim kerametimde budur. Çok şükür ALLAH beni kulluğuna kabul etmiş. Başka keramet istemem. Başka birisini müslümanlığa davet etmek içinde ona kendimi örnek bir müslüman olarak yaşayışımla aynı peygamberimiz gibi örnek olurum, ister anlar ister anlamaz illada keramet göstermek zorunda değil kimse, ALLAH herkese akıl vermiş, zamanında Peygamberimizin mucizelerine şahit olan insanlar bile müslümanlığa inanmamışlar sanki keramet gören inanacak mı. Eğer bir müslüman Kerametle değil yaşayışıyla örnek olur ise işte müslümanlık böyle diye özendirirse ve ALLAH'ın izniyle sonuç alırsa biz ve bizim gibi ademoğulları gerçek hayatımızda az ızdırap çekeriz. Ölüm bizi aniden yakalayıverdikten sonra yaptıklarımızla başbaşa bırakıldığımızda ızdırap larımız sadece bizi ilgilendirecektir.

Ebu Zerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ebu Zerr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    13

Bayezıd Bestami hakkında uydurulmuş hikayelerden biridir, hazreti böyle basit ve çelişkili iftiralardan tenzih ederiz! Biraz aklı selim ile okuyan basitliği ve çelişkileri görür! Genelde bu gibi kimseler hakkında böyle bir çok hikayeler uydurulmuştur ve bunlar avamın hafsalasında yer edinmiştir! Bayezıd Bestami Kuran ve sünnete bağlı alim bir kimsedir, böyle şeylere tenezzül etmez, bir la havle çeker, çuvalı omuzlar, nebevi hakikat budur...
    Müslümanım, müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda. Bu söz, Rabbimizin vahyinden bizim dillerimize ve gönüllerimize nakş olan yüce bir anlam. Bu sözün anlamlandırılmış hali insan. Bu söz ile insan yaratılmışlar arasında seçkin bir vaziyet alıyor. Ahsen-i takvim makamından nakkaşlık vazifesini icra ediyor. Vahyi nakş ediyor muzdarip gönüllere. (Ahi Evran)

+ Konu Cevaplama Paneli