+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Benim ücretim Allahtandır..

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Benim ücretim Allahtandır..

Allah ve onun dini için yaptığımız şeyleri, bir karşılık beklemeden, içimizden gelerek, gönlümüzden yapmalıyız. Dünyada sahip olduğumuz her şeyi Allah’a borçluyuz. Benliğimizi de yaratan, onu doğuran ve öldüren Allah’tır. Kendimiz de dahil hiçbir şeye sahip olmadığımız bu dünyada Allah’a yönelmek bir karşılık gerektirmez. Ama nefsimiz bir karşılık isteyebilir. Bu durumda bu karşılığı bu dünyada değil öbür dünyada aramalıyız. Zira bu dünya inananlarla inanmayanları ayırmak için olan geçici bir hayattır.
    (Bakara-155) Allah insanları canlarıyla ve mallarıyla sınayacağını söylüyor.
    Bu açıdan bu dünyada bir beklentinin olması her hangi bir eksilme sonrası insanda bir hayal kırıklığı yaratabilir. Bunun için öncelikli amaç her şeyi veren Allah’ın rızasını kazanmak, sonra da nefsin sonsuz yaşama arzusu için ahiret olmalıdır.
    Dini amacından saptırıp dünyada çıkar amaçlayan, ne şiş yansın ne kebap zihniyetindeki insanlara da maalesef rastlıyoruz. Verilebilecek en iyi cevaplar Kuran’da yer almaktadır. Bunlar peygamberin kavimlerine olan cevabıdır
    “Hem ben sizden buna karşı bir mal da istemiyorum. Benim ücretim Allah’tandır…” (Hud-11/29)

Tecrübe Puanı
    9

S.A
    METİN KARDEŞ

amaç her şeyi veren Allah’ın rızasını kazanmak, sonra da nefsin sonsuz yaşama arzusu için ahiret olmalıdır. metincim sana katılmamak mümkündeğil elbette Allah'rızasını kazanmak için yaşamalıyız.

SAYGILARIMLA.

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı hanif_bir_kul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    S.A
    METİN KARDEŞ

amaç her şeyi veren Allah’ın rızasını kazanmak, sonra da nefsin sonsuz yaşama arzusu için ahiret olmalıdır. metincim sana katılmamak mümkündeğil elbette Allah'rızasını kazanmak için yaşamalıyız.

SAYGILARIMLA.
    Hanif_Bir_Kul Kardesim,Biz eger Resulleri kendimize örnek alacaksak bu sekilde alinmali diye düsünüyorum.Yani Ücretimizi Allahtan beklemek.Sanirim Pazarliksiz Iman edenlerin hepsinin bu konuya katilmasi dogaldirki Onlar sadece Allahin rizasinda hem fikirler ve hatta bundan oldukcada menmunlardir yani Allahtan Razi olmusturlar ki belki hüsnü zan edecegim bizim gibi biri sadece Onun rizasini umuyor yani beklemek söyle dursun sadece umuyoruz sanirim buda bizim hakkimiz.Allahin Rizasini kazanmanin güclügünü müsahade etmek lazim aslindaki sonunda ben ALlahin rizasini aldim diyecegimize umuyorum Insallah nasip eder diye bilmek Allah tüm Allahi birleyenleri rizasina kavusturur Insallah...

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Derdi; Allah'ın (celle celalhu) rızası olanlara selam olsun!
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı radikal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Derdi; Allah'ın (celle celalhu) rızası olanlara selam olsun!

Aleyküm Selam Radikalim....

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş