+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 30

Konu: Evrim görüşünün kesin gerceği

kahmel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Evrim görüşünün kesin gerceği

Adem alehi selamın ilk eşi havdan gelen 72 cocuğu maymun surtındaydı

Konu kahmel tarafından (18.08.2009 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.

ahmetselim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Bir rivayette Hz. Havva 20 doğum yapmış ve her doğumda bir erkek bir kız doğurmuştur. Cenab-ı Hak, aynı batında doğanların birbirleriyle evlenmelerini yasaklamış, önce veya sonra doğanlar birbirleriyle evlenebilmişlerdir. İnsanlar belli bir sayıya ulaşınca Allah, kardeşler arasındaki bu evlenmeyi yasaklamıştır. 1
    Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz. Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir. Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur.

Bediüzzaman da bu meseleyi şöyle izah eder: “Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü’l-Enbiya’dan (a.s.m.) sonra şeriat-ı kübrası (büyük şeriatı) her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır.”2

Meselâ, Yahudiler ancak havralarda, sinagoglarda, Hıristiyanlar sadece kiliselerde ibadet edebilirlerken, biz Müslümanlar her yerde namaz kılabiliyoruz. Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz. Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâldir.
    Hz. Âdem ise ilk insan ve ilk peygamberdir. Allah ona da bir din ve bir şeriat göndermiş ve öğretmişti. O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu. Cenab-ı Hak, Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helâl kılmıştı. Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu. Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu. Bu âdet bir süre devam etti, fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu.3
    -------------------------------------------------------------------------------------------

1. Prof.Dr. Adem Tatlı, Yaratılış ve Evrim, Nesil Yayınları
    2. Sözler, s. 454
    3. Mehmet Paksu, Meseleler ve Çözümleri-2

Tecrübe Puanı
    0

sayın arkadaşım sende okuduğun duyduğun kaynaklara göre yorumunu yazmışsın cok sağ ol

benim sana ve herkese önerim şudur
    önce peygamberimizin sözünün ne demk istediğini cok iyi algılamya calışlaım
    hz peygamberimiz demiştirki
    benden sonra nebi yani peygamber gelmiyecek
    imamlar gelecek işte arkadaşım gecmişte geldiği gibi şimdide geliyor biz bunlara hak aşığı diyoruz gercekte bunlar peygamberimizin dediği imamlar hancı pervanede işte hak imam
    arkadaşım mevcut kuranı kerimi eline alıp okuyan yıllarca dini tahsil yapan kuranı kerimin mealini yorumunu acıklamsını yapana inanmayın
    cünkü hz allah kıyamete kadar kendisi ders verip bu görev için halk ettiği
    öğretmenler gönderiyor hz ALLAHIN
    imamlarına güvenin inanın bu imamlar yaradılıştan kıyamete kadar göre göre ere ere her nebinin ruhu mehinde berber geliyorlar yani 124000 nebi ile yaşıyarak görerek geliyorlar

hz allahın cemli nurundaki kurAnı kerimi ellerine almadan okuyorlar bir satırını dahi okuduktan sonra tekrar yapamıyorlar

işte hz allahın bir harfine kimsenin eli bile değmez değişmez dediği kuranı kerim sırdaki kitaptır bu mevcut matbaya giren kitap değildir
    hz allah korumamıştır saten ayıklanmıştır

ben bu olayı gördüm diyor arkadaşlar ruhu la mekan olana ilmi sonsuz olana gönül gözü acık olana dünyaya gidip gelene ve hafızası kayıp olmuyana inanın saidi nursiye veya bir başkasına değil

ehlibytin aşığı bak ne diyor

812.HANCI PERVANE.
    Bana üç namaz gösterdiler
    Habil vurdu Kabil’i öldürdürünce
    Cenaze namazını gördüm ; şimdi arşa selam verilir iki rekat Adem deve boğazlamış
    Halil deve boğazlamış
    Süleyman altın bırakmış
    Resulullah’ın devesi oraya gelince
    Durmuş altını çıkartıp Cuma namazını kılmış
    Resulullah iki rekat
    Bir dünyaya gelmek birde ölmek iki rekat sabah namazı Menerefede benim gördüğüm bunlar
    Gerisi halkın cevaplarıdır
    Hancı Pervane
    Konu kahmel tarafından (18.08.2009 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Eskileri andık, iyisi ile kötüsü ile takıntılısı ile tüm eskiler gelmeye başladı
    Tanıdınız mı beni hancıpervane aşığı yusufoğlu
    hancı pervane de benim için o cinli demiş .
    kendisini görememiş
    Allah ona ve onun yolundan giden akrabalarına hidayet nasip etsin .
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

Dostlara duacıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostlara duacıyız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    15

malesef link açılmıyor neyse bende netten izlerim(
    Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

esmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esmer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Bu Hancı Pervane kimdir?

Ayrıca bu maymun hikayesini ilk defa duyuyorum.Ayrıca varsa gerçeklik ayı sahih kaynaklardan verebilir misiniz?

Böyle Türkçesi bile bozuk cümlelerden yazılmış bir görüntü ile değil.

Bugünlerde Adnan Oktar'ın kitabından dolayı bayağı gündeme gelen bir konu oldu ve haliyle hem bilgilendirme amaçlı hem de kafalardaki bulanıklıkları giderme adına iyi olur.

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Alıntı esmer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Hancı Pervane kimdir?

Ayrıca bu maymun hikayesini ilk defa duyuyorum.Ayrıca varsa gerçeklik ayı sahih kaynaklardan verebilir misiniz?

Böyle Türkçesi bile bozuk cümlelerden yazılmış bir görüntü ile değil.

Bugünlerde Adnan Oktar'ın kitabından dolayı bayağı gündeme gelen bir konu oldu ve haliyle hem bilgilendirme amaçlı hem de kafalardaki bulanıklıkları giderme adına iyi olur.
    Hancı pervane,
    Güzel ülkemizin, bir alevi kültürünün hakim olduğu beldede,
    Cinlerle irtibata geçen ve onların oyunlarına gelip kendini
    Ermiş ve ehli beytten gösteren, ekserisi akraba çevresini etkileyip,
    sonrada orda geri kalan ilimsiz insanlarca pofpoflanan bir arkadaş,
    Hatta benim için "o cinli" dicek kadarda herşeyi bildiğini iddia eden biri.
    Ama malesef kendisi bu sıkıtnıya düşmüş, ve üstelik yusufoğlu adına bir arkadaşın dayısıydı sanırım bu tür yazılarıda yusufoğlu paylaşır sitede dayısının reklamını yapar. Daha itibar veren çıkmadı hiçbir sitede
    Hatta alevi sitelerde bile kimse kıymet vermedi.
    Konu seyfullah putkıran tarafından (22.08.2009 Saat 06:26 ) değiştirilmiştir.
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

Tecrübe Puanı
    0

seyfullah nikindeki cahil arkadaşım bilip bilmeden ön yargılı cevap yazaman ancak seni kötü duruma düşürür arkadaşım saten senin gibi sanatcı tarkanı sever gibi seveler cocğunlukta olduğu için ehlibytin tellalını anlıyamazlar

arkadaşım artık aklını başına al iftirayı bırak bu ilim hak aşığıana askerde nöbet yerinde verilmiştir şafaktan önleye kadar nöbet değişimi yapılamamış
    bir tabur asker cevresini sarıp beklemiş toprak engellemiş

beyinsiz put kıran tarihte hiç görülmülşmü bir tabur askeri cinler engellesin

ama bir cok yerde şehit mezarının olduğu yeri kepce dözer kazamıyor engelliyor bundan haberin yokmu

ders bittiğinde yüz başı niye gelemiyorduk biz senin yanına dediğinde burada hz muhammed hz ali hz fatma ve imam hasan imam hüseyin vardı demiştir sen ne oldun yüz başı dediğinde ben aşık oldum demiştir asker yüz başı bir tokat atınca önceden yüz başının iki ikiz altı yaşındaki oğullarına ses geliyor baban askere toak tacak siz öleceksini ikinci tokatta annen baban ölecek bu sefer cocuklar annesine koşup söylüyor hemen o an cocuklar ruhu teslim edince yüz başının eşi cıldırmışcasına olay yerine koşuyor
    yüz başı ikinci tokat atmadan eli havada kalıyor
    beyinsiz put kıran önce kendi içindeki putları kır asker arkadaşını buldum aynısını söylemiş ömrü boyunca adresi belli ben oğluyla hak aşığını buluşturdum videoya aldım putkıran hiç albay yüz başı bir ere esas durş gösteripte oğlum sen bu askerin içinde olursan biz emir edemiyoruz seni evine gönderelim dermi eline süresiz izin kağıdı verip birde belge verip geri evine göndermişler fide put kıran bu kadar kanıt varken 94 yaşında yağ gibi sonuz seda ile ilim gelirken fizigi elli yaşı gösterirken hala ne cıkarın varki ön yargılı yazı yazıyorsun

artık adam ol bırk önceki bildiklerini hz allah boşuna dememiş kurnı kerimi biz indirdik helbette biz koruyacağız işte hz allah kendi ders verip imam gönderiyor kurnı kerimi koruyor yoksa sen nereden bilecektin bu konuları bilgileri

bir daha ehlibyti kötülüyeceğine yanında ol

esmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esmer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Alıntı kahmel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seyfullah nikindeki cahil arkadaşım bilip bilmeden ön yargılı cevap yazaman ancak seni kötü duruma düşürür arkadaşım saten senin gibi sanatcı tarkanı sever gibi seveler cocğunlukta olduğu için ehlibytin tellalını anlıyamazlar

arkadaşım artık aklını başına al iftirayı bırak bu ilim hak aşığıana askerde nöbet yerinde verilmiştir şafaktan önleye kadar nöbet değişimi yapılamamış
    bir tabur asker cevresini sarıp beklemiş toprak engellemiş

beyinsiz put kıran tarihte hiç görülmülşmü bir tabur askeri cinler engellesin

ama bir cok yerde şehit mezarının olduğu yeri kepce dözer kazamıyor engelliyor bundan haberin yokmu

ders bittiğinde yüz başı niye gelemiyorduk biz senin yanına dediğinde burada hz muhammed hz ali hz fatma ve imam hasan imam hüseyin vardı demiştir sen ne oldun yüz başı dediğinde ben aşık oldum demiştir asker yüz başı bir tokat atınca önceden yüz başının iki ikiz altı yaşındaki oğullarına ses geliyor baban askere toak tacak siz öleceksini ikinci tokatta annen baban ölecek bu sefer cocuklar annesine koşup söylüyor hemen o an cocuklar ruhu teslim edince yüz başının eşi cıldırmışcasına olay yerine koşuyor
    yüz başı ikinci tokat atmadan eli havada kalıyor
    beyinsiz put kıran önce kendi içindeki putları kır asker arkadaşını buldum aynısını söylemiş ömrü boyunca adresi belli ben oğluyla hak aşığını buluşturdum videoya aldım putkıran hiç albay yüz başı bir ere esas durş gösteripte oğlum sen bu askerin içinde olursan biz emir edemiyoruz seni evine gönderelim dermi eline süresiz izin kağıdı verip birde belge verip geri evine göndermişler fide put kıran bu kadar kanıt varken 94 yaşında yağ gibi sonuz seda ile ilim gelirken fizigi elli yaşı gösterirken hala ne cıkarın varki ön yargılı yazı yazıyorsun

artık adam ol bırk önceki bildiklerini hz allah boşuna dememiş kurnı kerimi biz indirdik helbette biz koruyacağız işte hz allah kendi ders verip imam gönderiyor kurnı kerimi koruyor yoksa sen nereden bilecektin bu konuları bilgileri

bir daha ehlibyti kötülüyeceğine yanında ol
    Herkesin yazdığına katılmayabilirsiniz ve hatta yazan kişiyi sevmeyebilirsiniz.Zaten size de muhatabınızın düşüncelerini çürütmek için imkan verilmiş.Burda yapmanız gereken aksini ispatlamak,muhatabınıza hakaret etmek değil....

Birde birilerine cahil derken kendi cümlelerinize bakarsanız çok daha iyi olacaktır.Yazarken harfler karışabilir onları kastetmiyorum.
    Bakıyorum,bakıyorum bu kurnı kerim ne diye
    Meğerse Kuran-ı Kerim demek istemişsiniz.

mavigezegen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

Hurafelerle vakit kaybetmeye gerek yok. Kuran'dan uzaklaşmak insanları böyle hurafelere iter.
    Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş