+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 14

Konu: Her nefis ölümü tadıcıdır

sumisali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    50

Standart Her nefis ölümü tadıcıdır

Bizim, sizi boşbir amaç uğruna yarattığımızı ve
    gerçekten bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?
    ( Müminun Suresi, 115)

Her canlı varlık gibi insan da bir gün ölmek üzere doğar. Kimileri çok küçük yaşta hayata veda ederken, kimileri genç, kimileri orta, kimileri de ileri yaşlarda bu dünyayı terk ederler. Kimsenin sahip olduğu malı-mülkü, serveti, makamı, mevkisi, şöhreti, itibarı, kuvveti ve güzelliği, ölümü kendisinden uzaklaştıramaz. Herkes istisnasız ölüme boyun eğmiştir ve bundan sonra da eğmeye devam edecektir

Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. (Al-i İmran Suresi, 185)

İnsan ne kadar direnirse dirensin, nereye sığınırsa sığınsın, nereye kaçarsa kaçsın, aslında farkında olmadan her an kendi ölümüne doğru koşar. Önünde başka bir kapı, tercih veya çıkışyolu yoktur. Geri sayım sürekli devam eder. Ne yöne dönerse ölüm onu oradan karşılar. Allah'ın kanununda bir değişme olmaz. Kaderde belirlenmişbir anda ve yerde ölüm onu yakalar
    "Muhakkak ki, en güzel söz Allah'ın kitabıdır. En güzel yol da(H.z) Muhammed'in yoludur."

bogazturu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

faydalı paylaşım, Allah razı olsun

gelincik çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gelincik çiçeği isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Aldığımız her nefes dünyadaki kalma limitimizi azaltmaktadır.Ölüm insana bir nefes kadar uzaktadır çünkü sadece bir nefes ayırır iki dünyayı.. Ölüm nedense bize hep uzaktaymış algısına sahibiz oysaki ölüm hemen yanı başımızdadır..Bize bu kadar yakın olan ölümü neden unuturuz peki?? Bu sorunun cevabı hepimizin içindeki dünyaya bağlılık oranlarında gizlidir sanıyorum.. Kişi dünya ile irtibatı nispetinde ölümü kendisine ya yakın görüp ona hazırlık yapar ya da uzak görüp unutma yolunu seçer.. Ve ölümün ne zaman geleceğinin, kime geleceğinin ve nasıl geleceğinin bilgisi Rabbimizin katındadır.. Geçen aylarda 21 yaşında bir kardeşimizi Rahman'a teslim ettik.(Rabbim onu mağfiretiyle kuşatsın ve derecesini artırsın inşallah). Ve şu an yaşı oldukça ilerlemiş ve ağır hasta olan bir yakınımız ise bugün girdiği ameliyatta kalbi durup ölüm haberinin verileceği an tekrar kalbi atmaya başlıyor ve yoğun bakımda yaşıyor.. Demem o ki vakti gelen genç bile olsa gidiyor ve vakti henüz gelmeyen çok müşkil bir durumda olmasına rağmen yaşıyor.. Ölüme hazır mıyız??? Bu soruyu her gün kendimize sormalı, kendimizi analiz etmeli ve kendimizi düzeltmeliyiz.. Ve Hay ve Kayyum olan, hayatın ve ölümün sahibi olan Zatı Zül Celalden hayırlı olan bir ölüm istemeliyiz dualarımızda..
    ben beni bıraktığımda,sen beni bırakma Ya Rab!!!

Tecrübe Puanı
    5

كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
    Bütün nefsler ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz. (Âl-i İmran suresi,185 ayet....Enbiyâ suresi,35.ayet....Ankebut suresi,5.ayet)

Tecrübe Puanı
    5

Tecrübe Puanı
    5

Tecrübe Puanı
    5

Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz.

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    40

gzel bir tevafuk oldu bizimde yazımız bu ayet geçer ve denilir ki,
    Bismillah-Allah cc selamı başta efendimiz ali ve ashabı ve tüm müminlerin üzerine olsun..

küllü nefsin zaikatül mevt-her nefis ölümü tadacaktır.
    Bazı kimseler tamamen şahıslara bağlanabilir.Ama velilere,gavslara,kutublara bağlılıkta ölçülü olunmalıdır.Örneğin`,hz.ömer r.a halid bin velidi r.a komutanlıktan alınca bazı mücahidler o denli ileri gitmişlerdiki-halid in olmadığı cephede bizler cihad etmeyiz diyebilmiştir.
    oysaki halid r.a da herkes gibi bir insandı ve ölümlüydü.Nitekim halidin dalgalandırdığı bayrağı ukbe bin nafi,Ahnef bin kays r.a ve nice fatih komutanlar İstanbula kadar taşıdılar.
    Yine hz. ebu bekr r.apeygamber ölünce hz ömer r.a ın -kim muhammed sav.öldü derse onun boynunu vururum.-sözüne karşın kürsüye çıkarak-kim hz.muhammed sav.inanıyorsa bilsin ki O ölmüştür.Ama kim Allah a inanıyorsa bilsin ki Hay ve diri olan O dur-diyerek ferasetini sergilemiş ve ömer r.a teskin etmiştir.
    Mesela müminlerin efendimiz sav.saygısı büyüktür.Lakin O sav.bile kelime-i tevhidte kendi ismini La ilahe illallah -sözünün önünene geçirmemiştir.
    Evet saygımızda ölçülü olmalı akidemize zarar vermemeliyiz.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı sinang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela müminlerin efendimiz sav.saygısı büyüktür.Lakin O sav.bile kelime-i tevhidte kendi ismini La ilahe illallah -sözünün önünene geçirmemiştir.
    Evet saygımızda ölçülü olmalı akidemize zarar vermemeliyiz.
    Yazınıza teşekkür ettim, doğru ve güzel bir mesaj. Ama alıntı yaptığım yeri anlayamadım. Muhabbetinden dolayı; "Muhammedun Resulullah La İlahe İllallah" diyen varmıdır sizce ?
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    40

bismillah..

kimse bunu söyledi demedik,niyet kalptedir bunu Allah cc bilir.

biz zaten biliyoruz ki şu kainat ve onun cüzzü örneği olan insan Allah cc ın tecelligahıdır.Güzel isimleri ve ayetlerini gösterdiği yerlerdir.Ama bir insanda tamamen O zatın tecelli ettiğini söylesek bu olsa olsa hz.muhammed mustafa sav.dır ki Allah cc izni ile ona tasarrufta bulunma imkanı vermiştir.Bu tasarrufta bulunmaya karşın Muhammed mustafa sav.kelime-i tevhid başta olmak üzere hep Allah cc işaret etmiş ve ehad dedirtmiştir.Bunda ince bir mesele vardı çünkü bundan öncekiler peygamberlerinin ve yanlarındaki kutlularının tasarruflarından çok etkilenmiş ehad dememiş la ilahe illallahı unutmuşlardı,kalplerinde ikilikler oluşmuştu.işte Resulullah cc bundan çok endişeliği idi.herşeyi bir zata bağlıyacaksak bu hiçbir zaman bir beşer değildir,Allah cc dür.İşte Kuran mesajının temeli la ilahe illah a dayanır.Kuran mesajından alacağımız en büyük mesaj ve derste budur.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

+ Konu Cevaplama Paneli