esselamu aleykum.bismillah. adımız zikr edilmiş .bizim kimse ile alıp veremediğimiz yok.çünkü mesleğimiz husumet ve adaveti kaldırmaz.kişiler le işimiz olmaz.tavrımız sözleredir, kimsenin forumdan uzaklaşmasını istemeyiz. sen kötülüğü en güzel biçimde sav ahlakıyla davranmaya çalışırız.
"Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY
Allah (Celle celaluhu) razı olsun. İnşaallah son nefesimize kadar hakk olan gerçeği dile getireceğiz. Ama sonuçta biz de Rabbimizin acz kullarından biriyiz. Şaşar beşeriz. Nefs taşıyoruz, sabr edemiyoruz. Yazılarımız ile ola ki, edeb dairesinden çıkarız (ki bilerek asla çıkmayyız inşaallah) bilmeden edepsizliğe sebep olmak istemeyyiz.
Yukarıdaki dörtlüğü bundan 4 sene önce başıma gelen bir musibette, Allah'ın rahmetine gark olasıca Mücahid kardeşim bana özel mesajdan göndermişti. Sabr'ı tavsiye ederek, sakin olmamı ve hakk olan gerçeğin tecellisi için sabr'ı tavsiye buyurmuştu. İlaç gibi gelmişti o zaman, şimdi de aynı ilacı sen tavsiye ettin, her ikinizden de Rabbim her iki cihanda razı olsun.
Dall içinde olanlara da, bize de Rabbim hidayet versin. (amin)
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
Sayın radikal İslam forumda 5 seneye yakın üyeliğim var bu süre zarfında yazılarınızı ve görüşlerinizi hep takip eden biri olarak devam etmeniz kanaatindeyim..Selam ve dua ile....
İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür!..
İmansız olan paslı yürek sinede yüktür...
elkaria, mesajlarınız Genel İslam kısmında elkaria'dan başlığı ile ayrı bir konu olarak devam edecektir.
Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila
Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.
Bütün Tağutları Red...
Sevgili Bekir,
Kapanış gerekçesi ile ilgili olarak, yukarıda yazımla nasıl bir ilişki kurduğumu görebilirsen, Benim yazılarıma cevap vermek yerine yetkini nasıl yanlış kullanarak ceza verediğini de görmeni umut eder, cezaların kaldırılarak sadece bir özür dilenmesini bekleyebilirmiyim?
şimdi burada yazan arkadaşın, (sanırım Cengiz han olacak) ne kadar haklı yada haksız olduğunu bilmiyorum ama bana verilen cezalardan dolayı onunda haksızlığa uğrama ihtimali olduğunun büyük olduğunu söyleyebilirim.
Buradaki, yazılarımın hangisinde, İslam ve sünnete ters bir kısım gördünüz de o cezaları vermiştiniz? Sadece, Müslüman gibi cevap yazmak yerine, en iyimser yaklaşımla tembellik edip kategorize yaparak suçlamaya kalkıştınız ve ceza verdiniz.
Müslümanlarla ilgili oynanan oyunları her zaman anlatacağım. Siz de şimdi inatlaşsanız bile ne demek istediğimi göreceksiniz, geçen zaman içinde özür dileyeceksiniz.
Ben, sade bir müslümanım, bilgili bir mnüslümanım. Yazdıklarım, Müslümanların en ciddi meselelerde gevşek davranmaması, tedbirlerini alması içindir.
Aksi halde; büyük tartışmalar yaşadığımız ateistlerin akıllı kıskaçlarına kapılmakta, onların paradoks tuzaklarına düşmekte, onları doğru sanmakta ve din değiştirebilmektedir. Bunu, ateist forumda yaptığımız hararetli yazışmalardan ve onların planlı ve tehlikeli bir organizyonunu ortaya çıkardığım zamanlardan çok iyi biliyorum.
Bu nedenle de bu formda, Müslümanların; en az imansızlar kadar cesur ve bilgili olması gerektiğini, uyanık olması gerektiğine dikkat çekiyorum.
Ben müslümanım. Allah’a hamd olsun sadece bir müslümanım. Bir daha beni herhangi bir şekilde kategorize etmeden yazmaya çalışman umuduyla, cezalar konusunu yeniden gözden geçirmeni hatırlatırım.
Allah’ın selamı üzerinize olsun…
Allah'ın selamı üzerinize olsun...
Sevgili radikal,
Cengizhan adlı arkadaşın şikayet ettiği yazılarınızı, önce sizin aykınlarınıza küfür edildiği için ve küfür eden kişiye yönelik olarak söylediğiniz şeklindeki mazeret, bir insanın mazereti olabilir, ama bir müslümanın mazereti olamaz.
Hatırlayınız, müslüman kendine kötü söz edildiğinde; "SELAM" der, bunun için mücadeleye girmez. Çünkü bu süreçten haklı bile olsa zararlar görerek ayrılabilecektir.
Müslüman, kişisel sataşmalar için "selam" deyip geçecekken, İslamla ilgili, dinle ilgili, müslümanlıkla ilgili konularda ise aynısını yapamayacaktır. Bu durumda, selam deyip geçmesi yanlış olacaktır. Müslüman, bu gibi hallerde ne selam deyip olayı kapatabilir, nede görmezden gelebilir. Bunların mutlaka karşılığını neye mal olursa olsun vermelidir. Ama yine bunda da kıyasen mücadeleyi hatırlayarak aşırıya gitmemelidir. Dine yada dindara ne şekilde saldırı olmuşsa en fazla o şekliyle, o misliyle karşılık verilmesi gerekir.
Sanırım sizde bu noktada bu ince çizgiyi göremediniz ve kişisel saldırılara, aynı şekilde karşılık verdiniz. Herneyse, insanız hepimiz hata yapabiliriz. Ama bu gerçeğin şahsınızda bir kere daha tüm okuyanlar tarafından da hatırlanmasını, bilmeyenlerin öğrenmesini umud ediyorum.
Kişisel olarak, benim yazılarımda biraz alaycı yaklaştıysanızda, yazılarıma cevap yerine ceza veren bekir kardeşin tarafında adalet yerine duygusal hislerle yer aldığınızdan kırgınlığım olsa da hiç bir şekilde formdan ayrılmanızı istemiyorum.
İnşallah bundan sonraki zamanlarda gerçekten bilgi alışverişi yapılabilen ortamlar yakalayabilmeyi ve sizden de öğrenebileceklerim olduğunu görmek istiyorum.
Saygılarımla...
Senin de tembellik etmeye, başkalarından birşeyler beklemeye hakkın olmadığını artık hatırla. Müslüman tembel olamaz. Müslüman, uyanık, cesur, bilgili olmak ve dini böyle yaşaması, zorluklarla böyle mücadele etmesi gerekir.
Ben ve Radikal dahil, herkesin geçmiş hatalarını samimi olarak görmelerini, kabul edebilmelerini ve kendilerini düzelterek yeniden insanlarla bilgi alıoşverişini yapabilmemiz gerekir.
Selam...
Bunların hepside birbirinden kötü sözler ve bir müslümanın burada yazan başka bir müslümana hatta imansızlardan birine bile söylenmemesi gereken sözler.
Karşı taraf bunu haketmiş bile olsa müslümanın yapması gereken "selam" deyip geçmektir.
Bunlar geçmişte kalacak şekilde forumda yeniden temiz bir başlangıç yapmak üzere bu konularla ilgili yazarlara müslüman oldukları hatırlatılarak tekrarlamamaları, müslüman örneğini pratiklerlede göstermek gerektiiği hatırlatılmalıdır.
Selam...
Siz, yukarıda argo ve kötü sözleri yazan ve müslüman olduklarını iddia edenlerin, bu sözlerinini görmezden gelinmesinin yanlış olduğunu ve bunların düzeltilene kadar foruma girmeyeceğini söyleyen birine ne söylediğinizin farkındamısınız?
Siz, bu çirkinlikleri eleştirip, sözlerin sahibine müslüman kimliğini hatırlatarak tekrar yapılmaması gerektiğini söyleyerek, bu kardeşimizin gönlünü alacağınıza yapılan yanlışı onaylıyorsunuz?
Bu müslümanlara yakışan devaranışmıdır?
Müslüman ahlaklı ve adil olmak zorundadır. Hak için şahitliği doğru yapması gerekmektedir. Haksız olan en yakın kardeşi de olsa, haklıyı savunabilmektedir. Aksi halde müslüman kimliğini gözden geçirmelidir.
Siz de hatanızı düzeltin, ilgili arkadaşa destek vererek yanlışı onaylıyor ve yeni yanlışlara düşürebiliyorsunuz. Bunu iyi düşünün.
Selam...
Paylaş