+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 20

Konu: islam forum sayesinde

lotus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Standart islam forum sayesinde

Allahın selamı üzerinize olsun arkadaşlar
    Ben islam foruma yeni üye oldum .Yaklaşık 6 aydır forumu takip ediyordum ama
    üye olmak ve birşeyler yazmak bugüne nasip oldu.
    Konu başlığını böyle açmamın sebebi ise; islam foruma katkıları olan siz arkadaşların yazılarını okuduktan sonra bazı şeyleri çok eksik yaşadığımı hissettim ve kendimi sorgulamaya başladım.Tabiki Allaha inancım sonsuzdu ama bazı şeyleri yapmayı hep erteliyordum. Sonuca gelmem gerekirse saygıdeğer arkadaşlarım ben bu forumu okumaya başladıktan sonra namazlarımı kılmaya başladım(Herşeyden önce Rabbimin izniyle) ve Rabbime daha layık bir kul olmak için elimden geleni yapmaya başladım.

Yani anlayacağınız hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak isterim
    Rabbime şükürler olsun ki bana bunları nasip etti.
    Bunu sizinde bilmenizi istedim

Herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
    Allahım hepinizden razı olsun.

nurşeyma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nurşeyma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    7

Alıntı lotus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu başlığını böyle açmamın sebebi ise; islam foruma katkıları olan siz arkadaşların yazılarını okuduktan sonra bazı şeyleri çok eksik yaşadığımı hissettim ve kendimi sorgulamaya başladım.Tabiki Allaha inancım sonsuzdu ama bazı şeyleri yapmayı hep erteliyordum. Sonuca gelmem gerekirse saygıdeğer arkadaşlarım ben bu forumu okumaya başladıktan sonra namazlarımı kılmaya başladım(Herşeyden önce Rabbimin izniyle) ve Rabbime daha layık bir kul olmak için elimden geleni yapmaya başladım.

Ne güzel, ibadet kulluğun isbatıdır, Allah yolunda kaim olanlardan eyler inş..

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

ne güzel sevgi delil ister sizde sevginizi delillerinizle perçinlemişsiniz Rabbim bunu tüm ümmeit muhammede nasip etsin, kimden nasıl etkilendiğiniz bilmiyorum ama sitemizin bu işte vesile olması bizleri mutlu etti ve bir nebze gururlandı bizi. Rabbim daim etsin buna çok sevindik..

Rabbim sizdende razı olsun. Allah c.C. hayırlarınızı kabul etsin..
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

Tecrübe Puanı
    0

seyfullah kardeşim Allah sendende razı olsun

kimden nasıl etkilendinzi bilmiyorum diye bir ifadede bulunmuşsunuz

ben islam forum sayesinde (tabiki bazılarının düşünceleri ters geliyor yada bazılarını daha samimi buluyorum bunlar ayrı) ama genel olarak ben islamı anladım.Teslim olamnın ne demek olduğunu anladım.
    28 yıllık hayatımda hiç beş vakit namazımı kılmamıştım.Bunun ne demek olduğunu anladım, namazlarıma başladıktan sonra hep başkaları için söylediğimiz lafı kendime söyletmeyeyi hayat felsefesi olarak belirledim(birde beş vakit namaz kılıyor bu yaptıkalrıyla 50 rekat kılsa ne olur deriz ya hani) yani anlayacağınız ben rabbime kul olmanın ne demek olduğunu anladım
    Kimi zaman forumu okurken kendime hayret ettim.Bildiğimi zannettiğim şeylerin ne kadar yanlış olduğunu gördüm. yapılması zor olan şeyleri yapmnın istedikten sonra ne kadar kolay olabileceğini öğrendim.Daha çok şükretmeyi öğrendim. Peygamber efendimize(s.a.v) salavat getirmeyi öğrendim. başkaları için dua etmenin ne demek olduğunu öğrendim.
    Siz arkadaşlarımızın herbirinin ayrı ayrı yerleri var bende.Sanki sizi daha önceden hep tanıyormuşum gibi oluyorum.Foruma girince (bazen çok üzülsemde) genel olarak içim huzurlu oluyor. Bir arkadaşım bir konu açtığımda diyorum ki mesela şimdi seyfullah kardeşten fırçayı yer; yada radikal islam abim teşekkür eder, yada metin mete abimi yine küstürürler diyorum.
    Anlayacağınız sizleri çok samimi buluyorum ve elimden geldiğince bilgileri paylaşmak ,öğrenmek ve benim gibi bilmeyenlere anlatmak istiyorum. Tekrardan dediğim gibi Allah hepinizden razı olsun

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Bir arkadaşım bir konu açtığımda diyorum ki mesela şimdi seyfullah kardeşten fırçayı yer; yada radikal islam abim teşekkür eder, yada metin mete abimi yine küstürürler diyorum.
    Anlayacağınız sizleri çok samimi buluyorum ve elimden geldiğince bilgileri paylaşmak ,öğrenmek ve benim gibi bilmeyenlere anlatmak istiyorum. Tekrardan dediğim gibi Allah hepinizden razı olsun
    o kadar fırçalıyor muyum? genelde bunu duyuyorum hep ama ben fırçalıyorum gibi gelmiyor bana yada uslubum sert olabilir daha dikkatli olurum inşallah
    Allah sizdende razı olsun..
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

khan19556 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    khan19556 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    20

seyfullah kardeşim Allah sendende razı olsun

kimden nasıl etkilendinzi bilmiyorum diye bir ifadede bulunmuşsunuz

ben islam forum sayesinde (tabiki bazılarının düşünceleri ters geliyor yada bazılarını daha samimi buluyorum bunlar ayrı) ama genel olarak ben islamı anladım.Teslim olamnın ne demek olduğunu anladım.
    28 yıllık hayatımda hiç beş vakit namazımı kılmamıştım.Bunun ne demek olduğunu anladım, namazlarıma başladıktan sonra hep başkaları için söylediğimiz lafı kendime söyletmeyeyi hayat felsefesi olarak belirledim(birde beş vakit namaz kılıyor bu yaptıkalrıyla 50 rekat kılsa ne olur deriz ya hani) yani anlayacağınız ben rabbime kul olmanın ne demek olduğunu anladım
    Kimi zaman forumu okurken kendime hayret ettim.Bildiğimi zannettiğim şeylerin ne kadar yanlış olduğunu gördüm. yapılması zor olan şeyleri yapmnın istedikten sonra ne kadar kolay olabileceğini öğrendim.Daha çok şükretmeyi öğrendim. Peygamber efendimize(s.a.v) salavat getirmeyi öğrendim. başkaları için dua etmenin ne demek olduğunu öğrendim.
    Siz arkadaşlarımızın herbirinin ayrı ayrı yerleri var bende.Sanki sizi daha önceden hep tanıyormuşum gibi oluyorum.Foruma girince (bazen çok üzülsemde) genel olarak içim huzurlu oluyor. Bir arkadaşım bir konu açtığımda diyorum ki mesela şimdi seyfullah kardeşten fırçayı yer; yada radikal islam abim teşekkür eder, yada metin mete abimi yine küstürürler diyorum.
    Bize bir şey yazmamışsın
    [SIGPIC][/SIGPIC]"Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya erkek bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için, muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir"

"Sabaha kadar sağnak halinde devam eden yağmurun altında kalkanımı elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana ümit veren bir amelim yoktur"
    Halid bin Velid

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    70

kiskanma kardesim.....istersen ben yazarim sana
    İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
    Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
    Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
    Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
    Embiyau evliyaya istinadım var benim,
    Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
    Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
    Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
    Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
    Umarım galib ola Edayı dine devletim!

Tecrübe Puanı
    0

tekrardan merhabalar,
    Seyfullah kardeşim amacım kesinlikle sizi yargılamak değildi. Tarzınız sert değil ama bazen sizde biliyorsunuz ki bazı konularda sizi zıvanadan çıkartıyorlar bu durumdada haliyle biraz sert ama bir o kadarda doğru cevap veriyorsunuz. Bu anlamda söylemiştim. Yoksa sizin tarzınızı eleştirmek anlamında değildi.Forumda bazıarkadaşların genel yapılarını az çok anlayabiliyorum.
    Mesela radikal islam abinin bazı fikirlerini böyle inceden inceden dalga geçerek anlatması gibi.
    Khann kardeşim bize birşey yok mu demişsiniz ya
    dediğim gibi ben bu forumdaki çoğu kişiyi çok samimi buluyorum.
    Allaha emanet olun

Tecrübe Puanı
    0

Alptarum abiciğim ben seni nasıl unutmuşum ya
    Senin sayendede üstadı tanıma şansım oldu.
    Bu arada Duha beyede saygılarımı iletiyorum. Yazıları çok samimi ve açık oluyor
    (özellike yazılarının sonunda söylediği Muhabbetle sözünü çok seviyorum)

unzurna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    unzurna isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

Aramıza katıdığın için çok mutluyum kardeşim. İnşallah uzun sohbetlerinde karşı karşıya geliriz. Şimdi bu foruma üye oldunya herşeyi tam anlamıyla öğreneceksin Allah'ın izniyle. Sadece İslam'ın güzelliğini değil, ibadetleri değil, hohbetin önemi ve kardeşliğin ne boyuttan ne boyutlara nasıl geldiğini de öğrenirsin inşallah. Farklı düşüncelerin olması çok güzel diye düşünüyorum bu sayede sohbet etmiş oluyor, fikirlerimizi genişletiyor ve gerekirse yeniden düzenliyoruz.
    Allah bize hayırlı düzenlemeler ve yollar nasip etsin. Çok sevindim kardeşim.
    Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.

+ Konu Cevaplama Paneli