+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Ateist veya kendini Kafir hissedenler!

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Standart Ateist veya kendini Kafir hissedenler!

Bu yazım ile sizlere hitap ediyorum.

Herhangi bir inanç gösterme konusunda zorunluluk duymanız gereksiz. Duyanlara karşı tepki göstermeniz de gereksiz. Çünkü, sizin göstereceğiniz tepki ile ne burada bulunan insanlar bu inançlarından vazgeçecek, ne de inançlarına bir zarar gelecek.

Siz, sadece inançsızlığınızın haklılığını göstermeye çalışırken, sadece ve sadece tepki alacaksınız. Ip adresiniz banlanacak, belki çok ciddi olarak tartışmayı düşünebileceğiniz fikri alış verişlerden geri kalacaksınız.

Gelin, bu konuda en azından dürüst ve samimi olarak, hakaret veya küfür etmeden düşüncelerinizi paylaşmaya çalışın. Sözümona ateistsiniz, bilgiye ve bilime önem veren insanlarsınız ! O halde inandığınız bilim adına bilimsel olarak yazın, alçak seviyelere düşmeden, karşınızdaki muhatabı da bu seviyelere çekmeden fikrinizi belirtin. İşte o zaman hakettiğiniz cevapları size verecek bir insan muhakkak bulunacaktır. Aksi takdirde alacağınız cevap sadece hakaret olacaktır. Çünkü, aynı ile mukabele etme her insanın en doğal cevap hakkıdır.

Kur'an bir müslümanın kutsalıdır. Eminim sizinde kutsallarınız vardır. Bu illa inanç anlamında olmayabilir. Sevdiğiniz bir insan da sizin için kutsallık anlamı kadar önem taşıyabilir. Sizin bu kutsal gibi gördüğünüz sevdiğinize hakareti ne kadar olağan görebilirsiniz ? Eminim ki bunun dillendirilmesi bile sizin açınızdan eziyet verir. O halde, birbirlerimizin değerlerine saldırmaktansa, bilimsel ve fikri konularda seviyeli tartışmaları önceliğimiz yapalım.

Böylesi bir mücadele daha insani ve daha bir ahlaki seviyeyi de beraberinde getirecektir.

Anlaşılmış olmak dileği ile...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

sumisali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Mesajlari Onaylanacak
    Tecrübe Puanı
    50

Insanlarla hayvanlar arasındaki en önemli fark akıldır.... Bunun dışında hemen her konuda eşittirler... Öyleyse insan aklıyla önce aklın niçin verildiğini sonra da kendisinin ve dünyanın niçin ve nasıl varolduğunu düşünmek zorundadır... Çünkü aklın görevi düşünmektir.... Ona görevini yaptırmamak onu yararsız hale getirmek demektir....ALLAHın öncesinin ve sonunun bulunmadığı ve her şeye gücünün yettiği de yine akılla bulunabilir bu akla sahipseniz sizi düşünmeye davet ediyorum..
    "Muhakkak ki, en güzel söz Allah'ın kitabıdır. En güzel yol da(H.z) Muhammed'in yoludur."

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

İslamForum'a türlü çeşit saldırılar oluyor.

Kimisi İslam'a, kimisi müslümana, kimisi mukaddesata, kimisi ideolojisi dışındakilere, kimisi cemaati dışındakilere, kimisi bana...

Bir kısmı mesajlara müstehcen resim koyarak sabote ettiğini sanıyor, kimisi forum sakinleri ayartarak sabote etme peşinde, bazıları alanen ve bazıları da ince telden sazlar çalarak...

Bunları düşünürken Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatı ve O'nun (sav) Allah (cc) yolunda başına gelen, yaşadığı bir sürü olumsuz hadiseler aklıma geliyor. Bir aynılık değil ama bir paralellik gibi hissediyorum. Bir yandan üzülürken, bir yandan seviniyorum.

Allah (cc) ıslah etsin diyorum...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

İslamSever isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Biz nedense herkese saygılıyız yeter ki insan olma olgunluğuna gelebilsin.Zaten biz Müslümanlar Allah'ın yarattığı yüzü-suyu hürmetine herşeye saygılı ve hoşgörülüyüz.Bir ateistle asla tartışmam.Çünkü ha oduna anlatmışsın ha ona..Hiç bir farkı yoktur.Bizlerin onlarla debeleşmesine gerek yok,nasıl olsa onlar başına gelecekleri şeylerden fazlasıyla meşgul olacaklar.Allah'tan ki bu sitede sağduyu daha fazla bu da beni umutlandırıyor.Allah imanımızı kuvvetlendirsin!Amin!

ErkeklerDaglar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Blinzeln

Alıntı İslamSever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten biz Müslümanlar Allah'ın yarattığı yüzü-suyu hürmetine herşeye saygılı ve hoşgörülüyüz.

Cok hosgoruluyuz canim cook!

Yani basimizdaki Kurt komsumuzun kendi dilinde konusmasina tahammul edemeyen bizler degil miydik?

h-a-m-z-a isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Alıntı ErkeklerDaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok hosgoruluyuz canim cook!

Yani basimizdaki Kurt komsumuzun kendi dilinde konusmasina tahammul edemeyen bizler degil miydik?
    Biz değildik kardeşim ..
    Siz kimlerdensiniz ?
    Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.(BAKARA 286)

Tecrübe Puanı
    0

Turklerden.

h-a-m-z-a isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Alıntı ErkeklerDaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turklerden.
    O zaman ya siz Türk değilsiniz,
    ya da biz ?

Türkler tarih boyunca hüküm sürdüğü hangi coğrafya da yerel dillere karşı bir tavır
    ya da yasaklama sergilemişler ki ?
    Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.(BAKARA 286)

Tecrübe Puanı
    0

Cok sukur musluman ve Turkum, farkli bir dinden irktan da olsaydim bunu da seve seve cekinmeden soylerdim.Ben sadece oz elestiri yapilmasi taraftariyim.

Osmanlilarin diger etnisitelere yaklasimina diyecek yoktur, tamam hosgoruluyduler.Ancak cumhuriyetten sonra o hosgorulu millet irkcilik/milliyetcilik batakligina cektirildi.

Kurt kardeslerimizin dillerinin yasaklanmasina neden ses cikarmadik, goz yumduk, neden hep uvey evlat muamelesi gormelerine ses cikarmadik, neden bunu kabul edemiyoruz?Hem milliyetcilik taslayip vatansever oluyor, vatani boldurmuyoruz, hem de kardesligimizi zedeleyici uygulamalara, dayatmalara arka cikiyoruz.

Bundan hicap duyuyorum ben.

+ Konu Cevaplama Paneli