sevgili lodos kardeşim şiirimin tamamını hergün iki mısra halinde yazmamı önermişsin ben hepsini yazıyorum okuyup yorumda bulunursan sevinirim...
sıkılmadan okursunuz inşallah...
çocuk geldiği zaman dünyaya gözlerini açar ana baba yanında ilk önce ana der sonra baba hayata başlar bir anda gün olur gün geçer , kundaktan çıkar beşiğe girer beşikte zaman geçer , aylar seneler yaş yedi olur gider ilk okula okuma yazma öğerenecek hesapta edebiyat hocası okuldadır ama asıl edebiyatçılar dışarda 1-2 derken ilk okula giderken aylar seneler ilk okul biterken pisliğin içindedir lise çağı tehlikelidir kızlaramı bakmalı arkadaşlaramı takılmalı hocaya gider yapmalı arkadaşları onu bi halt sanmalı nereye çeksen oraya gelir akıl veren yoksa potansiyel tehlikedir deli yürek kurtlar vadisi birini seçmiştir hafta içi bunları izler okulda transa geçer bakışları kaldıramaz ALAYINA GİDER... lise biter iki sene boşta gezer onda para olmadığını arkadaşları sezer bi sağa bi sola bi sigara bi bira serseri olma yolundadır aranır sağda solda yaş oldu 20 askere gitmeli askerden gelince hemen evlenmeli askerlik kolaydır komando olacaktır koğuş kalk dendiğinde biraz korkacaktır vatan borcu bitince baba ocağına dönmüştür biraz dinlenince iş güç derdine düşmüştür 21 sene geçmiştir kardeş biraz pişmiştir iş güç bulamaz düşer sigaraya biraya kafasıda güzel oldumu başlar türkiyeyi kurtarmaya sigara parası olmalıdır bira onun cilasıdır yapma kardeş haramdır bunların hepsi beladır yaş 23 olmuştur türkiyenin sorunudur sistem bozuktur iş güç yoktur kullanılmak zorunludur akıl veren çoktur yardım eden yoktur herkez onu konuşur milletin başka derdi mi yoktur 24 üne gelmiştir güzel bir kızı sevmiştir, mutlaka evlenmelidir istese vermeyecekler oda bilmektedir sabah 8 akşam 5 adamı değildir kafasında ticaret vardır da sermaye gerekir yaş 25 e dayanır baktıki olmayacak asgari ücretle çalışır dayan oğlum dayan 2 sene sonra maaş zamlanır yaş 26 dır kısmet çıkar evlenir barklanır kıt kanaat geçinir artık aile babasıdır çoluk çocuğa karışır boşa geçen zamanlarından pişmandır aylar yıllar su gibi akıp gider kardeş olgunlaşır 40 ına girer tansiyon kalp şeker toprak yavaş yavaş gel der hayallerim vardı gelemem benim için çok erken 50 sene nasıl dayandı bu hayata , bi gözü dünyadaaa bi gözü toprakta iş işten geçtimi yardım et ya resulullah yaş oldu 60, beş vakit camide be fuzuli bunca sene aklın nerede bayramlarda torunlar ziyaretinde ailenin büyüğü adalet onun elinde isterki kimse gitmesin , herkez onun evinde gelen 1 saat oturur 2. saat arazide misafirler kalkmıştır artık tek başınadır duygusala bağlamıştır tansiyon fırlamıştır vade dolmuştur azrail yoklamıştır çare yok bu can allahındır her canlı ölümü tadacaktır kefeni giydirirler selayı verirler toprağı kazarlar mezara indirirler er kişi niyetine helal edin derler helal olsun helal boşa geçti seneler... arkadaşlar şiir tamamen bana aittir Ferdi NAMLI lazuri_birabepe@hotmail.com