Alıntı:
alptraum Nickli Üyeden Alıntı
hicde öyle degil kardesim öyle olsa idi
hristiyanlar aralarinda bölünme yasamayip evangelisch olan hristiyanlarin incil budur deyipde katolik olan hristiyanlarin incil bu demesi olmazdi ne vahimdirki ortada dolasan 4 tane incil var ve hep yenilenen yeni birseyler katilan
avrupadaki insanlarin ilk basta normal hayatlarinda din ilk sirada yer almaz biz müslümanlarin durumudur bu
gecen yüzyila baktigimiz zaman bir incelersek dis baskilarin etkisi altinda cogu benliginden özünden uzaklastirilan bir türk toplumuna dinci adini yapistirip toplumu dici-ve dinsiz arasinda oyalayip bazi büyük güclerle dini kapitalist rejime alet edip türkiyeyi oyuncak gibi oynatacaklara benziyorlarki benim görüsümün kaynagi olan avrupanin iki ülkesi olarak gördügüm ve yasadigim almanya ve avusturya bile buna maruz yasar iken türkiye gibi bir ülkeye dinci bir imaj yükleyip ele gecirecekjlerini zanneden devletler var politikalar öyle yürüyorki rabbim den onlara lanet ediyorum
bugun avrupa devletleri ile bir müslüman cogunlugunun yasadigi türkiyeyi ele alirsak ve islamin uyguladigi reformlarda ne kadar teröristlik varmis görürüz
en cok karistirilan ise arap ve türk ikilemidir
ama sunu iyi bilmek gerekirki su anda yasanilan sekil boyutunda türk arap farklidir
türkler tarihinede bakarsak avrupada türk cogunlugunda istatisliklere vurursak taharetten alin yatmaya kadar yemek kültürüne kadar daha türklere ulasamamistir avrupa |
elbette kültürümüze ulaşamazlar ama biz o gelenekleri ne kadar yaşıyabiliyoruz tartışılır...
ayrıca hristiyanlar kadar dinine düşkün bir topluluk göremedim pazar günleri sokakta bir tane insan bulmazsınız...ayrıca siz biraz konuya başka bir açıdan bakıyorsunuz..rahmet4 kardeşimiz yazdıkları tamemen gerçektir göz ardı edilimez....türkiye müslüman bir ülke ama yaşayışlar çok farklı heralde rahmet4 kardeşimizde bunu anlatmak istedi.....