Alıntı:
gokhann Nickli Üyeden Alıntı
Sen istediğin gibi algıladın ben istediğim gibi algıladım laikliği.Türkiye tam laik bir ülke diyorsun ama yanılıyorsun Türkiyede laiklik olsaydı şimdi bacılarımız okullara başıörtülü giderdi. Ortada zaten bir laiklik yok ortada din düşmanlığı var vu buda laiklik değildir sen anladın onu.
Benim sıkıldığım konu biri dindar cumhurbaşkanı diğeri Laiklik diye ortada dönüp garibim halkımın oylarını topluyor. Bizim böyle bir sorunumuz yok ki bizim tek sorunumuz ilk önce refah düzeyimi yükseltmek sonrada yükselen değerler içinde sistemi değiştirmek. Aç ayı nasıl oynar? Adam uzaya çıkıyor biz hale sistem derdindeyiz. Eğer güçlü olmak istiyorsan olacaksın.
H.z. Ömer (r.a) bir gün mescitte konuşma yaparken yeni elbisesini gören cemaat sormu Ya Ömer sen bu elbiseyi nereden aldın. H.z ömerde Rabbime şükürler olsun beni denetleyen bir cemmatin başındayım.
Bir düşünün bakalım biz hangi değerleri kaybetmişimiz. Bu arada arkadaşlar ben hiç televizyon dinlemiyorum gazetede Halka olaylara Tercuman gazetesini okurum. Bundan önce çok tv çok gazete okudum bengöreceğimi gördüm. 7 yıldır artık hiç ne seyrediyor nede okuyorum. Evet laiklik konusunda pekte fazla bilgim yok ama laikliğin kullanıldığını dinin kullanıldığını ve bunların Mahşerde hesabının olacağı9nı biliyorum. |
Kardeş öncelikle hukuk litareterüne geçmiş bir kavramı sen kendine göre algılayamazsın, bunun sencesi bencesi olmaz, bu objektif bir kavramdır ve anlamı benim dediğim şekildedir.Çünkü ben litaretüre dayanarak konuşuyorum aramızdaki fark bu...!
İkinci bir husus insanlık medeniyyet noktasında çok ileri gitmiş olabilir, her türlü sanayisi gelişmiş , dünyaya ihraç ediyor , hatta uzayın derinliklerine turistik seyahat yapıyor da olabilir, fakat o devlet kendi içinde barışık değilse ve en önemlisi o devlette yaşayan insanların bir kısmı inancı nedeniyle itilip kakılıyorsa , ben böyle medeniyete medeniyet diyemem, oradan çeker giderim.Benim için önemli olan nokta insanların refahıdır, refah deyince maddiyat akla gelmemeli, sana göre maddi şeylerin önemi biraz daha fazla olabilir, fakat eğer insansak maneviyat daha ağır basmalı ve uğruna mücadele vereceğimiz ülkülerimiz fikirlerimiz olmalı, işte tam burada karşımıza çıkar. Hiç kimse maddiyat uğruna canını vermez, bu ülkede Sütçü İmamlar , Nene Hatunlar Allah için, vatan için, namuslarını çiğnetmemek için milli mücadele zamanında uğraş vermişler, sen şimdi diyorsun ki ne yapacaksın örtüyü , mörtüyü ?
Yanlış yanlış yanlış düşünüyorsun.