Tekil Mesaj gösterimi

Alt 21.08.2007, 11:08   #3 (permalink)
Serhan Eğeryılmaz
Tercübeli Üye

Serhan Eğeryılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serhan Eğeryılmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
Serhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevherSerhan Eğeryılmaz islenmemis bir mücevher
Tecrübe Puanı: 5

Allah insanı dünya'ya sınav olsun diye indirmiştir şu yüzdendir.İyiyi ve kötüyü ayırd etmek için.

Bakara Suresi 30 - 38.Ayetler

30. Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

31. Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi.

32. Melekler: Yâ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler.

33. (Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.

34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.

35. Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.

36. Şeytan onların ayaklarını kaydırıp haddi tecavüz ettirdi ve içinde bulundukları (cennetten) onları çıkardı. Bunun üzerine: Bir kısmınız diğerine düşman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barınak ve belli bir zamana dek yaşamak vardır, dedik.

37. Bu durum devam ederken Âdem, Rabbinden bir takım ilhamlar aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

38. Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eğer benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler.

Allah Teala'nın insanlara anlattığı şu ayet sırasında insanın neden dünya'ya indiği ve inmesine sebep olan durumları yazmakta,dünya hayatı sınavında Allah'ın buyruklarına uyan cennetten indirildiği dünya'dan tekrar cennete geri konulur,şeytanın ve nefsin peşinden giden ise indirildiği cennete geri dönemez,cehenneme gider,bakın dikkat edin burada geri dönüş vardır iyi kullar için,çünkü Allah kulunu yarattı cennete koydu,Allah dünya hayatını iyiyi ve kötüyü ayırd etmek ve ahirette de insanların ettiklerini kendilerine göstermesi için kurdu,ölüm ise bu sınavın sonudur,ölümden sonra sozsuzluğa gidilir,geri dönülmez,son nefesine kadar insanın cennete geri dönme ihtimali yüksektir,zira Allah Teala çok affedici ve kulunun yaptığı hayırları en az 10 misli ile 700 misli arasında değerlendirerek yazıyor.Bu sebeple ölüm geldiği anda kul ne ise o'dur.
Selamın Aleyküm.Arkadaşlar,bana cevap verecekseniz yada soru soracaksanız özel mesajdan sorunuzu sormanızı ya da cevabını göndermenizi rica ederim.Konunun adresini de gönderin ki o yeri bulabileyim.Bana özel mesajlarınızda atmış olduğunuz soru yada cevaplarınızı da yazarak kendi yazımın üstünde yazacağım inşallah.Selamın Aleyküm