Alıntı:
seyfullah putkıran Nickli Üyeden Alıntı
bu sözü söyliyen ben değil imamlarımızdır ilminiizi benimle değil onlarla yarıştırmak zorunda kalırsınız, ki imamlarımızın ilmine itibar edersinizki buda sizin ilminizi kontrol etmeniz gerektiğini gösterir tekrar yazıyorum tevilsiz şekilde; Şafiî mezhebine göre, bir diyar yahut bir memleket bir defa dahi olsun Müslümanlar tarafından zaptedilmis ise, o diyar ve o memleket artık kıyamete kadar «Darü'I-İslâm»dır. Böyle bir memleket sonradan kâfirlerin eline geçse bile, bu hüküm değişmez. Hatta Müslümanlarla barış halinde bulunan gayr-i müslimlerin ülkeleri de «Darü'l-Harb» değildir (Bilmen, Ö. N. a.g.e., c. III, s. 335.). sonuçta şeriatle yönetilmiyen içinde müslüman barındıran iki ülke karşısında hakkı gözetmek en güzeli olur. |
kaynak olarak verdiğin kitabın yazarı, şafii mezhebinin imamlarının bu şekile bahsettiği konunun kaynağını nerden almış onuda nakledermisin.
Darul islam meselesinde imam şafi(r.a) kadar katı tutum içerisinde olan bir alim hakkında iftira var ben onu size ıspatlamak için böyle bir soru yönelttim.
Ö.N kitabındaki yazıyı hangi kaynaktan almıştır.