Alıntı: muhammed_azadi Nickli Üyeden Alıntı
ES-SELAMU ALEYKUM
İSLAMa göre bir tane İSLAM devleti vardır.Onun başında da İSLAM emiri (emir-ul Mü'minin) bulunur.Müslümanlarla ilgili her meseleye bu devlet bakar. Seyfullah ağabeyimizin söylediğine göre bu gün dünyada yığınla İSLAM devleti (dar-ul İSLAM) var Yugoslavya Arnavutluk İspanya Avusturya Türkiye Tunus.... daha onlarcası....
Ve yine İSLAM hükümlerine göre İSLAM devleti bir yere savaş açtığında veya başka bir grup (devlet) Dar-ul İSLAM olan bir yere savaş açtığı zaman her MÜSLÜMANın İSLAM Devletinin yanında savaşa katılması (cihad) farzdır...
Bu şartlar altında günümüzde bu kuralların uygulanması pratiği mümkün değildir.Bu gün en basitinden IRAK a yapılan müdahalenenin şer safında bulunan İspanya da bu yorumlara göre Dar-ul İSLAMdır..yani biz müslümanlar olarak bu devletin yanında savaşmak zorunda mıyız??? | bu sözü söyliyen ben değil imamlarımızdır ilminiizi benimle değil onlarla yarıştırmak zorunda kalırsınız, ki imamlarımızın ilmine itibar edersinizki buda sizin ilminizi kontrol etmeniz gerektiğini gösterir tekrar yazıyorum tevilsiz şekilde; Şafiî mezhebine göre, bir diyar yahut bir memleket bir defa dahi olsun Müslümanlar tarafından zaptedilmis ise, o diyar ve o memleket artık kıyamete kadar «Darü'I-İslâm»dır. Böyle bir memleket sonradan kâfirlerin eline geçse bile, bu hüküm değişmez. Hatta Müslümanlarla barış halinde bulunan gayr-i müslimlerin ülkeleri de «Darü'l-Harb» değildir (Bilmen, Ö. N. a.g.e., c. III, s. 335.). sonuçta şeriatle yönetilmiyen içinde müslüman barındıran iki ülke karşısında hakkı gözetmek en güzeli olur.
__________________ Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim....
“Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63) |