Alıntı: Caferi Nickli Üyeden Alıntı
Gözler onu idrak edemez, O ise bütün gözleri idrak eder, O lafit ve haberdar olandır. En'am 103
Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tur'a) gelip de Rabbi onunla konuşunca "Rabbim! Bana (kendini) göster; seni göreyim!" dedi. (Rabbi): [B]"Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!" buyurdu.[/b] Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim. Araf 143
Ayetler yeterince açık...
. Dünyayı da Cenneti de yaratan Allah(c.c.)tır. Şimdi Dünya ve yahut ahiret ikisininde farkı yoktur
Onu görebilmemiz için cisim olması gerekir. Allah(c.c.) cisimi yaratandır ve eksik sıfatlardan münezzehtir. Tabi Allah(c.c.) her şeye kadirdir. Her şey onun ilmi ile olur. Onun rızası ile olur. | herşey tamamda şu kısmı destekleyen ayet var mı? Şimdi Dünya ve yahut ahiret ikisininde farkı yoktur
__________________ Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim....
“Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63) |