Tekil Mesaj gösterimi

Alt 13.07.2007, 15:07   #10 (permalink)
papatyaa
Yeni Üye

papatyaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
papatyaa Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0

namaz surelerinin anlamlarını ezbere olmasa da aklımdan geçirecek kadar biliyorum. Ama bi Yasin, Tebareke, Amme, Vakia, Duhan vs. gibi dualar çok uzun. Anlamını ezberlemek oldukça zor. Ama en azından ne anlatıldığını merak edip okumuşluğum var.
Bir de böyle olunca acaba daha mı çok günaha giriyorum diye okumasam mı dedim ama okumayınca da bir yere varamam diye düşündüm. İnatla başka şey düşünmeden okumaya çalışıyorum. Bugün biraz daha iyiydi sanki, Allah kabul etsin inşallah dualarımı.
Bir de şöyle birşey var, sanki o benim görevim ben onu yapmak zorundaymışım, kötü bir ahiret istemediğim için yapıyormuşum gibi bir his oluyor. Hani bir hikaye var ya , Bir adam çok dua etmiş, çok iyilik yapmış ama Allah'ın huzuruna erememiş, neden diye sormuş. Sen Allah'ın için değil cennete girmek için dua ettin demiş. Böyle birşeydi sanırım. Yani öyle olmaktan çok korkuyorum. Kalbimdeki Allah sevgisini nasıl arttırabilirim? İnancımı nasıl arttırabilirim? Ben arttırmak istiyorum ama insanın elinde olan birşey değil sanırım, gönlünden gelmesi gerekiyor. Benim de gelmiyor galiba