Tekil Mesaj gösterimi

Alt 07.07.2007, 14:56   #1 (permalink)
metin mete
Tercübeli Üye

metin mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)
Tecrübe Puanı: 18

Alıntı:
beyaz_ışık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yabancı kadınlara erkeklere bakmakSual: Yabancı kadınlara bakmak günah mıdır?
CEVAP
Kadınlara da erkeklere de lüzumsuz veya şehvetle bakmak günahtır. Âyet-i kerimede mealen buyuruldu ki:
(Ey Resulüm, müminlere söyle,Kadınlara da erkeklere de lüzumsuz veya şehvetle bakmak günahtır. Âyet-i kerimede mealen buyuruldu ki:
(Ey Resulüm, müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramlardan korusunlar! İmanı olan kadınlara da söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!) [Nur 30]

Selamün Aleyküm,ben sadece en basdaki ayetle bir tanisalim diyorum.Bakin ayet o kadar netki"harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramlardan korusunlar"kime diyor,Erkek/kadin bütün müminlere.Simdi bizim isimiz dolayisi ile veya bir seylerde sohbet ders veya ne bileyim ögüt amaci ile kizlarimizla bir araya geliyoruz sohbet ediyoruz.Birakalim bunu simdi ben kendim olarak disariya ciktim ve bir Mümine ile karsilastim halini hatirini sordum ne var bunda?Yani her gördügüm kadina Sehvetlemi bakiyoruzda,Veya hanimlarimiz kizlarimiz her gördügü erkege sehvetlemi bakiyorda hemen;yapistiriyoruz,

(Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said]

Kadınların, Kur'an-ı kerim, mevlid, ilahi okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları haramdır. [Hoparlör, radyo ve TV ile duyurmaları ise mekruh olur.] (Tergib-üs-salat, Hadika)

(Bir kadın, güzel kokular sürünüp, göz alıcı güzel elbiseler giyerek, bir topluluğun yanından geçerse, zina işlemiş gibi günaha girer.) [İbni Hibban]

Ama en enteresani ise su kelimeler;

Çalışmaya mecbur kalan muhtaç, kimsesiz kadınlar, işin gerektirdiği kadar, ayaklarını ve kollarını açabilir. Erkeklerin, bunları, iş için görmeleri, şehvetsiz bakmaları, verdikleri selamı almaları ve onlara selam vermeleri caiz olur.

Neden müminleri böyle olabilecegi aklimiza gelmezde olmadik Taasublarla kadinlari hayatimizdan tecrit ediyoruz,sanki Vebalilar,sanki bütün mümin/mümineler her bakisi SEHVET dolu yazik ayet gayet acik Taasuba gerek oldugunu düsünmek kadinlari asagilamaktir.

(Ey Resulüm, müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramlardan korusunlar! İmanı olan kadınlara da söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!)

[Nur 30]

Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı
.