Alıntı: tarik1987 Nickli Üyeden Alıntı
Hz. Ömer (r.a) halifelik yıllarında vaktinin önemli bir bölümünü (bilhassa geceleri) çalışma odasında geçiren bir insandı.
Hz Ömer (r.a) geceleri çalışma odasındayken yanına misafirnin geldiğide oluyordu. Gunun birinde sahabilerden biri yine Hz Ömer in yanına geldi . vakit gece idi. misafirini odasına buyur etti Hz Ömer. Sahabi Hz Ömer in daha yeni yanmaya başlayan mumu söndürüp başka bir mum yaktığını gördü ve bunun nedenini sordu. Hz Ömer (r.a.) in cevabı bizler için gerçekten ibret vericidir.
SÖNEN MUM DEVLETİN MUMUDUR. "ŞİMDİ YAKTIĞIM İSE BENİM KENDİ MUMUMDUR. SEN GELDİN. SEN BENİM MİSAFİRİMSİN. DEVLETİN MUMUYLA SENİ MİSAFİR ETMEM OLMAZ. KUL HAKKIDIR."
rabbim bizleri de Hz Ömer (r.a) gibi adaletli ve cömert kılsın.amin.
naz kardeşime yazısı için teşekkurler.
sevgi saygı ve muhabbetle... | Bu olay, Hz.Aliye biat etmek için gelen Talha ve Zübeyr arasında, yaşanmıştır.
__________________ En doğrusunu Allah (c.c.) bilir.
"De ki: Sizden, tebliğime karşılık bir ücret istemiyorum, isteğim ancak yakınlarıma sevgidir..."Şura/23. Allahumme salli ala Muhammed’in ve Âl-i Muhammed Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve Resulike ve alel'muminine vel'muminati vel'muslimine vel'muslimati. Allahım ! kulun ve Resulun Hz.Muhammed'e salat et. Mümin olan erkek ve kadınlara, müslüman olan erkek ve kadınlara da merhamet eyle. |