Tekil Mesaj gösterimi

Alt 22.06.2007, 12:10   #5 (permalink)
kafkaskartali
Üye

kafkaskartali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kafkaskartali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
kafkaskartali Sasirtici yükselisi varkafkaskartali Sasirtici yükselisi varkafkaskartali Sasirtici yükselisi varkafkaskartali Sasirtici yükselisi varkafkaskartali Sasirtici yükselisi var
Tecrübe Puanı: 4

Alıntı:
bcetin811 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Metin abi ölülere dua okunması ile ilgili çok hadis var..Ama siz hadis kabul etmediğiniz için başka bir yola başvurmak istiyorum..Mantık yoluna;

"Farzedelim ki ölecek bir kişi çok varlıklı..Ve ölmeden önce oğullarına miras yazıyo..Falanca yerde cami yapın,filanca yerde okul yapın,malımın şu kadarını
da fakirlere dağıtın.. Ve adam vefat ediyor.. Oğullarını onun bu istediğini
yerine getiriyor.Şimdi bu adam bu hayıra niyet etti..Ama vefat ettiği için bu niyetini gerçekleştiremedi..Sizce bu hayırın sevabı kime yazılır??Hayattaki oğullarına mı yoksa vefat eden kişiyemi?"

Şimdi önemli olan niyet etmek diyeceksiniz..Onu da açıklayalım..Siz namaz kılmaya niyet ettiğiniz zaman namazın sevabını alırmısınız?Hayır!..Yalnızca namazınızı eda ettiğiniz zaman o sevabı alırsınız..(Neden bu açıklamayı yaptım..Çünkü gelecek zamanda çocuklarının o vasiyeti yerine getireceği kesin değildir..Dünyanın bin türlü hali var)

Umarım yeterince açık olmuştur..Selametle abim!..
salavati serifde bir duadir.
Ahzab 56
Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin

ibrahim 40.
Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!
Burada daha dogmamis kisiler icin dahi dua ediyor Ibrahim a.s Efendimiz
Ayrica salat ve selamda duadir.
selametle