Ensar: 5-)Bazıları demişki alimler kendi aralarında birbiri ile tartışır vurur kırar gibi laflar etmişler ve hatta her birinin ilmi ve iştihadı ayrıdır.
Ancak şunu çok iyi bilmesinde fayda vardır alimlerin ihtilafa düştüğü konular hiç bir zaman usuluddin hakkında değil furu kapsamında kalan konulardır. Ehli sünnet alimlerinin akide konusunda hiçbir ihtilafı yoktur.
Kafkas kartalı: BU DURUMDA ALLAHU TEALA HZ.(C.) LERINE INSANLARDAKI GIBI UZUVLAR ISNAD EDEN IBNI TEYMIYYE SAPIK FIRKALARIN ICINDEMI OLMUS OLUYOR.ZIRA EHLI SÜNNET ALIMLERI OLARAK KABUL EDILEN ALIMLERIN.GÖRÜSÜNE TEZATDIR.BUDA SIZIN BELIRTTIGINIZ GIBI USULUDDIN CERCEVESINE GIRER.BUDA DAHA ÖNCE VERDIGIMIZ GIBI ARS RISALESINDE VARDIR.
EBUZERR: KAFKAS KARTALI, SEN İBN TEYMİYYE TEVİL EDİYOR DİYE DELİL GETİRDİN, GETİRDİĞİN DELİLDE İBN TEYMİYYE TEVİL’İN YANLIŞLIKLARINI ANLATIYOR, SEN HALEN, KENDİ KENDİNİ YALANCI DURUMUNA DÜŞÜRÜYORSUN….
7-)İbn Teymiyye (ra) Arşa istiva mevzusuda ALLAH ARŞA İSTİVA ETMİTİR, AMA NASIL SORUSUNU SORMAK BİD`ATTİR der. Onun birgün minberden inerken İşte Allah da benim gibi böyle iner (haşa) sözünün hiçbir kaynağı yoktur. Bu söz ona iftira eden zındıklara aittir.
YUKARDAKI SÖZ DAHA ÖNCE BIZIMDE VERDIGIMIZ KAYNAKLARDADA GECER IMAM MALIK R.A EFENDIMIZE AITTIR.ARS RISALESINDE ISE DAHA ÖNCE VERDIGIMIZ ALLAHU TEALAYA AYAK GIBI OTURMUS GIBI IDDAALARIDA VARDIR.BU IDDAALARDA YUKARDA EHLI SÜNNETIN AKAID NOKTASINDAKI GÖRÜSLERINE TERS DÜSTÜGÜ ICIN BU YAZIYI NAKLEDEN DOGRU NAKLETMISSE IBNI TEYMIYYE SAPIK FIRKALARIN ICINDE OLUYOR.ZIRA BUNUNLA ILGILI VERDIGIMIZ KAYNAKLARI CÜRÜTECEK BIR DELIL SUNULMADI.BU DURUMDA SIZIN YUKARDAKI EHLI SÜNNETIN IHTILAF ETMEYECEGINI BELIRTTIGINIZ VE O HÜKÜMLERCEDE SAPIK FIRKALAR ICINE KATTIGINIZ IBNI TEYMIYYEYI NEDEN BASKA ULEMANIN SÖZLERINI ONA ISNADEN AKTARIP.KORUMAYA YADA KAMUFLE ETMEYE CALISIYORSUNUZ.YOKSA SIZDE SAPIK FIRKADANMISINIZ?
ZIRA INSANLAR OKUMAKTAN COK ÜSTE CIKALIM CABASINDALARDIR:
TEKRAR YAZIYORUM IBNI TEYMIYYENIN ARS RISALESINI OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM.
EBUZERR: HATIRLADIN MI GETİRDİĞİN DELİLLERİ…İBN TEYMİYYE ORADA TEVİL ETMENİN YANLIŞLIKLARINI ANLATMIYORMU, İŞTE SENİN DELİLİNİ TEKRAR GETİRİYORUM….
İŞTE KAFKAS KARTALININ DELİLİ…
Allah’in Dünya Gögüne Inmesi158
Buhârî ve Müslim’in Sahîhlerinde Ebû Hureyre159 -Radiyallâhu anh-’den, Peygamber -Sallallâhu aleyhi ve sellem-’in söyle dedigi rivâyet edilmistir:
“Rabbimiz, (her) gecenin son üçte biri (son üçte birlik bölümü) kaldigi zaman dünya gögüne iner ve söyle der: ‘Yok mu bana dua eden? Duasini kabul edeyim. Yok mu benden bir sey isteyen? Istedigini ona vereyim. Yok mu benden bagislanma dileyen? Onu bagislayayim.’” 160
Hz. Peygamber -Sallallâhu aleyhi ve sellem-’den yaklasik 28 sahâbînin rivâyet ettigi bu hadisi Ehl-i Sünnet ittifakla kabul etmistir.161 Allah-u Tebâreke ve Teâlâ’nin dünya gögüne inmesi, O’nun dilemesine ve hikmetine bagli fiilî sifatlarindan olup yüceligine ve büyüklügüne yarasir gerçek bir inmedir.162 Bunun anlamini, emrinin veya rahmetinin veya da meleklerinden birinin inmesi seklinde tahrîf etmek (degistirmek), birkaç bakimdan dogru degildir:163
1- Bu tahrîf, hadisin açik anlamina aykiridir. Çünkü peygamber -Sallallâhu aleyhi ve sellem- inmeyi, Allah’a izâfe (nispet) etmistir ki, asil olan isin, onu yapana ya da ondan kaynaklanana nispet edilmesidir. Isin bundan baskasina nispet edilmesi asla (açik anlama) aykiri bir tahrîftir.
2- Inmenin bu sekilde açiklanmasi, cümlede bazi kelimelerin kaldirilmis olmasini gerektirir ki, asil olan cümleden bir seyin kaldirilmamasidir.
3- Allah’in emrinin ya da rahmetinin inmesi, gecenin üçte birine özgü bir sey degildir. Tersine O’nun emri ve rahmeti her zaman iner.
Eger “bundan maksat özel bir emrin ve özel bir rahmetin inmesidir ki, bunun da her zaman olmasi gerekmez” denirse, buna söyle cevap verilir:
Bu takdir ve te’vîlin dogrulugu varsayilsa bile hadis, bu özel emir ve rahmetin indigi en son yerin dünya gögü oldugunu göstermektedir. O halde bu özel rahmetin dünya gögüne inmesinin bizim için ne yarari vardir ki Peygamber -Sallallâhu aleyhi ve sellem- bunu bize haber versin?
4- Hadis dünya gögüne inenin: “Yok mu bana dua eden? Duasini kabul edeyim. Yok mu benden bir sey isteyen? Istedigini ona vereyim. Yok mu benden bagislanma dileyen? Onu bagislayayim” dedigini göstermektedir. Allah-u Teâlâ’dan baskasinin böyle söylemesi olanaksizdir.
KAYNAK ;ISIM VE SIFAT TEVHIDI IBNI TEYMIYYE
.
__________________
Müslümanım, müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda. Bu söz, Rabbimizin vahyinden bizim dillerimize ve gönüllerimize nakş olan yüce bir anlam. Bu sözün anlamlandırılmış hali insan. Bu söz ile insan yaratılmışlar arasında seçkin bir vaziyet alıyor. Ahsen-i takvim makamından nakkaşlık vazifesini icra ediyor. Vahyi nakş ediyor muzdarip gönüllere. (Ahi Evran)
|