Rasüle itaatten kasıt ne anlatmak istiyorsunuz ? bugün hadislerle gelen kutübisitteyi kast ediyorsanız orda bir sürü çelişkiler var.bir yerde ak olan diğer yerde kara...Allah a ve rasüle itaat edin diyen ayetleri yalnız kuran diyenler pekala çok iyi bilirler itiraz ederselerde inkara girerler...Ben şahsen şöyle anlıyorum rasülün üzerine kuran şekillendiği için ve o yaşarkende vahiy geldiği için rasülün şahsında Allah a itaat söz konusuydu..bugün rasül hayatta değil oysaki tüm kuran ayetlerine bakarsanız kurandaki rasül hayatta ve ona insanlar soru soruyor vahiyle cevap veriyordu.Kulluk kurallarımzı sadece kurana göre yapsak dinide sadece Allah a tahsis etmiş oluruz ayrıca tek söz sahibide Allah cc olur.Rasüle itaat edeceğiz diye birbirine çelişkili ve bir sürü insanın her birinin kafadan bir şeyler söylediğini anlamaya çalışırsak ömrümüz sanırım hem yetmez hemde kuranda biz her şeyi açıkladık ayetini görmezden gelir ve inkara kadar varmış oluruz...rasülün en güzel örnekliği vahye uyması ve onu hayata geçirmesiydi..Benim kafamda tüm tartışmalardan öte kuran her yönü ile pratize edilmiş şekli ile insanlara arı duru sunmak...beğenmediğimiz gelenekçi dediğimiz ehlisünnet ve diğerleri bu işi bi şekilde halletmişler..Biz kuranı yeterli bulan müminlerde bu konu üzerinde yoğunlaşsınlar ve güzel bi eser çıkaralım ister sadece kuran üzerinden olsun veyada sadece ilmihale benzer kurana göre Allah a nasıl ibadet ederiz isimli eser çıkarıp herkes maddi gücü orantısında bir şeyler yapıp topluma bişiler vermeliyiz.fikirleri olan kardeşlerin düşüncelerini bekliyorum... |