Alıntı:
mhmt Nickli Üyeden Alıntı
peki bir soru??
hayra ve şerre hizmet ettiği bir partinin veya cenahın nasıl anlaşılır..?
genişletelim...
nice partiler cemaatler vs gelmişlerdirki; hakkı savunmak adına ancak batıla hizmetleri olmuştur.."NURLU SÜLO" sloganları sadece bir örnektir...daha niceleri var.. millet bi şekilde kandırılmış ve dini duyguları sömürülmüştür..haklarına tecavüz edilmiştir..çoğu zaman devletin resmi gaspına maruz kalmışlardır.. millet bu ayrımı nasıl yapmalıdır..neye göre yapmalıdır..?
selametle.. |
Değerli kardeşim, bu sorun yazılan itibari ile pek iyi niyetli değil. Ancak senin nasıl bir insan olduğunu bildiğimden hüsn-ü zan ederek (etrafından dolanarak) cevap yazayım.
Sana yazdığım cevapta nasıl bir siyaset arzusu içinde olduğu mu söyledim. Bu arzu bir hakikattir ki Risale-i Nur'dan ders almışım.
Siyaset, sadece ülkeyi refaha götürmek ve insanların güvenliğini sağlamak için projeler üretmek adına yapılır. Siyesetçi hazır olan hürriyet-i şer'iye olan Cumhuriyet ve demokrasi ile halkına hizmet eder. Efendi değil hademe ve hizmetkardır. Cumhuriyet ve demokrasi yani hürriyetler hazır değilse hazır eder yoluna devam eder. Demokrasiyi ,dini, ırkı inançları insanların vatanseverlik gibi erdemli hislerini oy uğruna su-i istimal etmez.
Siyasetçi asla din, dil, ırk ayrımı yapmaz. Fikirler üzerinde tahakkümde bulunmaz. Bir siyaset partisinin rakibi olan parti şu bu din, dil, ırk gibi marjinal duruşlar olan bir parti değildir. Onun rakibi ülkeyi refaha götürmek ve insanların güvenliğini sağlamak üzere var olan başka bir paritden daha iyisini yapma gayretidir. Siyaset budur.
Siyaset dinden aşağıdır, her milliyetten aşağıdır, her inançtan aşağıdır. cumhuriyetten , demokrasiden aşağıdır. Aşağı olan bir şey hizmetkardır. O zaman din, milliyet, inançlar v.s efendidir. Siyasetçi bunları siyasete hizmetkar yapmaz. Oy uğruna bırakın su-i istimali hüsn-ü istimal etmez. Belki -gerekirse- o, o efendilere hizmet eder.
Şimdi, bana ne geçmiş partilerden ,bana ne Sülolardan. Bir Nurcu asla siyasi düşüncesini veya bir mücadelesini kişiler üstüne bina etmez.
biz iman davamızı Said Nursi üzerine dahi bina etmiyorken Sülo kim oluyor ki Nurcuları kandırsın. Nurcuların siyasi bir çıkarı veya dünyevi bir çıkarımı vardır ki meslekleri olan imandan daha aşağı olan siyasetin bir adamına mendil açsın, yardım istesin.
Davadan vaz geçme uğruna servetler vaad edilen bir cemaate sülo ne verebilir ki istesin.
Sizi kandırmışlar Nurcuların Süloya oy verdiğini söylemişler. Oysa Süloyu en fazla ve en hakikat eleştiren Nurcular olmuştur. Nurcular süloya değil misyona oy vermişlerdir. Sülo yokken de varken de
Siyasette ittifak olmaz, ittihad olur. Yüzde yetimişin siyasi tercihte ittihad ettiği bir milleti bölen Nurcular mı olmuştur yoksa ...
Siyasi tarihi araştırmanı tavsiye ederim.
Bir savaşta tek ittihadi bir cephe olur. Cephenin kumandanı münafık olsa ona küsen ve cepheyi bölende mi kabahattir yoksa cephede kalıp mücadele edende mi? Oysa elbirliği olsa o minafıkı yenmek kolay olmaz mı? münafık için cepheyi terk eden mi mağluptur kalan mı?
Cepheyi kim bölmüşse kabahat onundur. Araştırsan bulursun.
Muhabbetle