Tekil Mesaj gösterimi

Alt 05.05.2007, 16:57   #7 (permalink)
hannane
Tercübeli Üye

hannane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hannane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
3 Kunu Icin 3 Tesekkür Aldı
hannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı birihannane Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 72

çocuklar ani ses ve gürültü ile desteksiz ve güvensiz kaldıkları zaman duydukları yalnız kalma korkusu dışındaki korkuyu tanımlamazlar.Ancak çevreden gelen tehlikeler ile yetişkinlerin verdiği yanlış eğitim, onlarda çeşitli korkuların oluşmasına neden olabilir.Çocuklar yaptıkları davranışın kendine zarar vereceğini düşünmeden yaparlar.Bu zamanla deneyim kazandırarak,bazı davranışların tehlikeli olduğu kavramını verir ve korku hissinin yerleşmesine neden olur; örneğin, kibrit yakmayı seven bir çocuk, çıkan alevleri gördüğü zaman büyük haz duyar.Ancak ani bir alevlenme ile parmağı yanmışsa, bu olay ile deneyim kazanır ve tehlike olduğu kavramını alır.Dolayısıyla içinde yanan kibrite bir korku oluşur.
Yetişkinlerin “odaya girme, karanlık” demesi,çocuğun,”acaba karanlık ta ne olur?”düşüncesi ile bilinmez bir korku hissetmesine neden olur.Merdiven çıkan çocuğa,”çıkma düşersin” sözü ile düşme korkusu,”dışarı çıkma kaçırırlar” sözü ile çevrenin verebileceği korku,” köpeğe dokunma ısırır” sözü ile hayvanlara olan korku ve daha birçok örneği olan çeşitli korkular.yetişkinlerin düşünmeden çocuklara verdiği korkulardır.
Alıntı:
pirizler ve banyo yasak ...bugün bakdim odada yok nerye gitti aceba diye düsündüm ciktim odadan, oglum beni gördü, banyonun önünde oturuyordu, ve aniden korkudan tavsan gibi oyanni buyanni zipladi cok korktu....
halbuki hic kizmadim ona sadece banyoya girmek istedigi vakit alip götürüyorum baska yere.
hem sadece bu degil genel olarak en ufak konusmada irkiliyor...
bcetin811 abimizin de dediği gibi geçerli önlemler alınıp çocuğu çok fazla kısıtlamadan keşfetmesine yardımcı olunmalı..daha geniş bir araştırma hazırladım umarım yardımcı olabilmişimdir.. bu linke bakabilirsiniz

İbadet Artarsa Rızık da Artar

..gönül ko'maz hiçbir demde, cânan için candan geçeriz