Alıntı:
nurşeyma Nickli Üyeden Alıntı
Sual: Bazı kimseler, "Allah'ın affı sonsuzdur, bizi de affeder" diyerek ibadet etmiyorlar. İbadet etmeyen Cehenneme gitmez mi?
CEVAPİmanlı ölen günahkârlar, geç de olsa Cennete girer. Ancak ibadet etmeyen, günaha devam eden kimselerin imanlı ölmeleri çok zordur. İbadetler imanı muhafaza eder. Günahlar imanın sönmesine yol açabilir. Bunun için ibadetleri bırakmamalıdır. İbadetlerin insan üzerindeki imanın birer belirtisi olduğu muhakkak velakin bir konuyu ele alırken, olaya biraz da vahy gözlüğü ile bakmak gerekmez mi?.. Düşünün, sizin bu görüşünüze göre, daha birçok ibadet ayetleri inmeden şehid düşen binlerce sahabe zan altına girmektedir, bu tip ayrımcı bilgiler yerine, insanlara ibadetleri ve Allahı hatırlatıcı şeyleri sevdirici bilgiler verilse, inanın daha isabetli olur, bilir siniz, insan tabiatında varolan en belirgin şey, korkutarak iyi şeyler yaptıramazsınız, sevdirerek ve müjdeleyerek uyarı her zemen daha iyi sonuç vermiştir.. |
söylediğiniz bir yönetmdir. ama korku sevgiye mani değildir. nice korktuğumuz kimseleri sevdiğimizde olur..
bence bu yazı yüzünden Allahı inkar edicek kişi olucağını düşünmüyorum.. ikincisi sahableri örnek vermişsiniz.. bir sahebe yahudi asılldır ve savaş emri gelir , orda resule sorar ister şimdi biatımı kabul et. istersen savaşta beni gör sonra benim biatımı kabul et der. resulullahta savaştan önce biatını kabul eder. savaşta şehid edilir ve şehid sahabeler safına katılır. şidmi tek ibadet etmemiştir çünkü fırsatı olmamıştır.. bu cümle fırsatı olan ve yapmıyanlar için geçerli hakkınızı helal edin ama bu sözü anlıyamamak mümkünmü? yani bunun idrakı okadarmı zor? siz yola çıkarsınız yolda trafik kazası geçirirseniz orda gidemediğinzi için size ceza mümkünmü? siz bunu isteğiniz dışında gerçekleşen olaylar sonucunda yapamadınız. yani konuyu dallamanın manası olmadığını düşünüyorum... daha mantık çerçevesinde düşünürsek sorun kalmıcak ve lütfen birbirimizi anlamaya çalışalım... hakkınızı helal edin ama öküz altında buzağı olmaz...