Tekil Mesaj gösterimi

Alt 07.04.2007, 20:27   #28 (permalink)
sinang
Tercübeli Üye

sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
2 Kunu Icin 3 Tesekkür Aldı
sinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 28

İcma-i ümmet.Bu tarz günümüzde yoktur.çünkü ümmetin bir icmasıda yoktur.bu enaz iki yüz yıldır bir duraksama geçirmiştir.Bunun sebebide islam coğrafyasının cehalete bırakılmasıdır.İslami bir yönetim tarzının fes edilişidir.Ayrıca bir gurub ulemanın icma oluşturması dahi bir anlam ifade etmemektedir.Çünkü batı felsefesi tesiriyle ihraç edilen bu yüzyıl insan anlayışı ferdiyetçidir,özgürlükçüdür.Bu durumdan kimse ödün vermez.Öyleyse yapılacak Kuran ve sünneti esas üzre tebliğ,girift mevzulara girmemek,belirli bir İslami anlayış limiti ile insanlığı bir çıtaya yükseltmek.cumhuriyeti esas alan islami bir yönetim kurmak ve ulema yetiştirip orjinal bir icmai ümmet diyebileceğimiz ümmetin seçtiği şerii bir kurul oluşturmak,bu kurulun düzenlediği bir anayasayı referandum etmek,bir meclis kurmak lazımdır.