Tekil Mesaj gösterimi

3 Ocak 2006
Alt 03.01.2006, 12:57   #14 (permalink)
seniseven
Tercübeli Üye

seniseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
seniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biriseniseven Olagan üstü biri
Tecrübe Puanı: 10
Standart 3 Ocak 2006

Bugün 3 Ocak 2006 Zilhicce:3 K.Evvel:21 Kasım:57 Ebussuud Efendi’nin Doğumu (1490)

Click the image to open in full size.

PEYGAMBER VE ÜMMETİ
Peygamber Efendimizin ümmetine şefkatini onun mübarek dilinden öğrenelim. Buyuruyor ki:
"Benimle sizin benzeriniz, ateş yakan ve yaktığı ateşe pervane ve kelebekler düşmeye başlayınca, onları ateşten uzaklaştırmaya çalışan kimsedir. Ben sizi ateşe düşmekten korumak için kemerinizden tutup çekiyorum. Siz ise benim elimden kurtulmaya çalışıyorsunuz." (Müslim)
Peygamber efendimiz bu eşsiz misalle bize diyor ki:
İçinizdeki günahkarlar da bu akılsız hayvancıklara benziyorlar. Ben onlara gittikleri yolun yanlış olduğunu söylüyorum. Bu yolda yürümeye devam ederseniz cehennem uçurumuna yuvarlanırsınız, diyorum. Ama onlar nefislerine hoş gelen günahların cazibesine kapılarak zevk-u safa peşinde koşarak kendilerini tehlikeye atıyorlar, benim uyarılarıma kulak vermiyorlar. Böylece cehennem ateşinin içine düşmeyi hak ediyorlar.
Peygamberimiz ve Ümmeti Kur'an'da ise şöyle vasf edilir.
"Muhammed Allah'ın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûya varırken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Onların nişanlan yüzlerindeki secde izidir. Bu, onların Tevrat'taki vasıflarıdır. İncil'deki vasıfları da şöyledir: Onlar filizini yarıp çıkarmış, gittikçe onu kuvvetlendirerek kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzerler ki bu, ekicilerin de hoşuna gider. Allah böylece onları çoğaltıp kuvvetlendirmekle kâfirleri öfkelendirir. Allah onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfat vâdetmiştir." Cum'a 29

Click the image to open in full size.