Tekil Mesaj gösterimi

Alt 28.02.2007, 18:17   #20 (permalink)
teslimolan
Gast

Alıntı:
Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O zaman biz Uğur Ercanlını yanılabileceğini kabul etsek hatta bu yazısında yanıldığını kabul etsek caizdir. Demek sizin yaptığınız gibi bizde başka alimlere güvenip yazısını yapıştırsak onu İlah yapmışız demek değildir.

Ayrıca soru Kuran'da 30 kusür yerde "Namazı dosdoğru kılın" diyor. Bunun anlamı ,"anladığınız gibi kılın", demek midir?

Ayrıca bir soru "O vahyedilende başka bir şey söylemez" ,diyen bir zat yanılır mı?
Ayrıca Peygamberimiz yaşadığı dönemde korkunç düşmanlarının karşısında, bir hatasının kollandığı bir zamanda" tek hatası ile İslama hucum edileceği bir durumda hata yapsa idi dillere destan olup bütün zamanların en revaçata meselesi haline gelmez miydi?

Sen Peygamberimizin yanıldığı bir olay bir vakıa duydun mu. Düşmana sorsan diyecektir "Yüksek Ahlakı vardır" Demek yanılmamış ve yanıltmamış ki kafir bile hakkını iade emişken hangi sıfatla Peygamber yanılmıştır ,diyebiliyorsun

Sonra Peygamberin yanılmamış olması Onu İlah mı yapar. Yoksa Allah'ın ona öğrettiği ve mesul olduğu Peygamberlik mesleğini hakkı ile yerine getirdiği anlamına mı gelir?

Evet Peygamberimiz kusursuz değildi o da insan gibi üşür, karnı acıkır,canı acır, gaybı bilmez. Ama bu asla onun hata yaptığını yapabileceği anlamına gelmez. Zira onu İnsanlığa Rahmet olarak göndermiş Zat ona İsmet vermiş ve onu hatadan muhafaza etmiş ,emin kılmış, Onu insanlara karşı rezil edecek insanlığından doğacak hatalara giriftar etmemiştir.
Evet Peygamberimiz İnsandır. İnsanlığından tevellüd eden kusurları vardır. Ancak asla ve asla hatası yoktur.

İşte bu ikisi arasındaki farkı anladın sen oldun demektir.
Hadi bakalım
Duha laf oyunu yapma benim hangi ayeti kast ettigimi biliyorsun. Tam hangi ayet bilmiyorum ama sana ne oluyor neden ona bakmiyorsun belki o senden bir sey alicak öbürküleri birak a benzer bir ayet vardi benim kast ettigim odur.