Tekil Mesaj gösterimi

Alt 26.02.2007, 17:10   #91 (permalink)
metin mete
Tercübeli Üye

metin mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 131
163 Kunu Icin 297 Tesekkür Aldı
metin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekası
Tecrübe Puanı: 25

Alıntı:
Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki abi bu yazdıklarının amacı ne?

Amacını anlamadım ama şunu ilave edeyim.

Kur'an bütün geçmiş kitapların tasdikçisidir. Bütün hak kitaplar aynı Pınardan çıkmıştır. Böyle olunca hepsinde namaz, oruç gibi ibadetlerle zina, hırsızlık konusunda yasaklar gelmiştir.

Geçmiş hemene hemen her din hak bir dinin tahrifi ile kalan bakıyesidir. Haliyle hepsinde haktan birer parça bulmak mümkündür.

Şimdi bazıları Ehl-i Sünnetteki bir uygulamayı İsrailiyata bağlıyorlar
Evet İsrailiyat olabilir. Ancak unutmamak lazım İsrail dini haktı sonradan tahrif oldu. İsrail dini hak iken uygulanmış olan haktır. Allah'tan gelmiştir ve Kur'an onları tasdik için de inmiştir. Demek eskiden bazı dinlerde kullanılmış meseleler o meselelerin hurafe olmasına alamet olamaz.
Onun hurafeye bağlanması ancak o meselenin İsraile dini tahrif olmadan önce mi sonra mı dahil olduğu ile bağlıdır. Aksi gülünçtür, beyhude uğraştır.

Valla abi bunu mu kast ettin bilmiyorum ancak yazdım

Sevgi deger kardesim,Duha Seyfullahin yazilarini okumadan anlaman mümkün degil cünki o sordu rukunu nasil yapacagimizi secdeyi nasil yapacgimizi nasil bilelim diye bende Allahin sünnetinde degisiklik olmayacagini hatta dönüsümde olmayacagini yazdim bunda anlasilmayan nedir?Ibrahim atamizdan beri Namaz haktir ve yapilisinda hic bir degisme söz konusu bile degildir simdi kalkip bana dersen eeeeeeee biz nasil oldugunu bilemiyoruz dersen ac Allahin Kitabini bul diyoruz.Yahudilerde,Hiristiyanlarda ve hatta Zerdusilerde namaz vardir(Zerdusilerinki her nasilsa bes vakittir ve bu günki namaz vakitlerine aynen uyuyor)Kaynagi daha bulamadim bulunca yazacagim.Abdes o keza,simdi kalkip bana biz bilemeyiz diyemezsiniz,senin yazdigin gercekten dogru cünki Allahin dini Ademle basladi Insanlara bildirim(Teblig)o nedenle tabiki sapitmalar baslamadan gelen teblig haktir.Allaha emanet ol.

Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.

Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı
.

Mahyaye ve Memati Lillah..

Hanife Müslimen...