Arkadaşlar,
Genel olarak "Teslimolan" arkadaşmıza katılıyorum.
Bir kaç noktaya değineceğim. Birincisi
Otobüs= oturgaçlı götürgeç
Türk dil kurumunun yaptıgı boyle bir çeviri yoktur. varsa birisi göstersin bende bilgileneyim. Bu Türk Dil kurumunun yaptığı çalışmları kötülemek isteyenlerin uydurmasıdır. Kuranı-ı Kerim çok çok rahat Türkçeye çevirilir ve çevriliyor.
İkincisi;
Kuranı-ı Kerim'i çözemeyecek miyiz? Anlaşılmaz bir dille mi indirildi? indirildi ise neden boyle bir şeye başvuruldu? Kuran-ı Kerim zamanın kullanılan apacık dili indirildi. anlam kargaşası yoktur. Birileri 1000 yıl sonra çıkıyor o zaman boyle idi şöyle idi. Boyle bir şey kabul edilemez.
Zekat ve Namaz konusuna değinildi. Din, Vicdan ile Ahlak ile alakalıdır. Eger senin trilyonların var ve sadece 1 lira zekat veriyorsan acaba kendini kandırmak dışında ne yapıyorsundur. Eger çok katı sınırlamalar getirisen bazıları bunları yıkmaya çalışacaktır. Bu yüzden çok keskin çizgiler ile tüm kurallar çizilmemiştir.Vicdan hürriyetibe bırakılmıştır.
Eğer kesin çizglier ile çizlmedi diyorsanız Aynısı Namaz içinde geçerlidir. Ha kabul edilen bir şekil çizilmiştir boyle devam eder.Bu aynı zamanda Dinimizin kültürüde olmuştur. Ama sen illa bu boyledir farklısı günahtır dersen o zaman birileride seni yargılar. dinimiz kendisini vicdanımıza bırakmıştır.Peygamberimiz kimseyi zorla müslüman yapmamıştır.
Ben dinimi Nakşilerden - kaplancılardan- v.b ne amaç güttükleri (ki belli-neree yaşadıklarına bakmak yeterli fakat konu bu değil) kişilerden öğrenmem. öğretemezler. bundan 1000 yıl oncede varlardı , yine varlar ve yine kafa yıkamak isityorlar yine başaramayacaklar.
Sözün kısası Kuran-ı Kerim tüm olarak değerlendirlir. sadece bir ayeti çıkartılıp alınarak yorumlanmaz.
Peygamberimiz " benden sonra benim adıma bir çok söz söylencektir. Bunlara inanmayınız" buyurmuşlardır. Buyrun buda hadisi şerif olarak sözü geçen bir cümledir. Peki bu doğru mudur? Banane....
Ya diğerleri Banane.
Beni ilgilendiren, eger içlerinde insanlık adına bir şeyler varsa onları alır çıkarır kendi değerime katarım. Sınır çizerlerse kabul etmem.
"her kim olursan yine gel"
"bana bir harf öğretenin kırkyıl kölesi olurum"
"Eline beline diline hakim ol"
Örneğin bunlar ister hadisi şerif olsun ister olmasın. yanlış tarafını gösterin. yok. eeee o zaman sorunda yok |