Tekil Mesaj gösterimi

Alt 24.02.2007, 16:15   #75 (permalink)
teslimolan
Gast

Alıntı:
muhammedordusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işte yakaladım seni.bak teslimolan farkında msın bilmiyorum ama çok açık veriyorsun.

"Ordaki kast edilen zekat orani nin yaninda zekati kime verecegimiz de olabilir."

bak teslimolan bu senin görüşün.hani herkes kuranı aynışekilde anlardı.açıklamaya gerek yoktu.biri çıkarda ben farkşlıbir şekilde anladım derse ne yapacaksın.yani sen nasıl ki bir açıklama yapıyorsun biride farklı bir şekilde açıklama yaparsa necolacak.ortalık karışmaz mı?öyleyse çözümne .peygamberin açıklamalrına bakmak.bu da olmazsa mezhep alimlerinin yani ehil olanların görüşlerine başvurmak.zaten kendin de dememişmisin

"Allah bir oran vermemisse bunu iktidar devlet belirler"

demekki biri açıklamak zorunda.eee soruyorum bunu belirleyecek olan en ehil kişi kimdir.tabiki peygamberimiz.öylkeyse peygamberimizin kuranı insanlara anlayacakları şekilde açıklamasında ne sakınca olabilir??buna karşı çıkarsan eğer kendi görüşünü de söylemeyeceksin.çünkü bir başkası da çıkar ben farklı bir şekilde anladım derse ona bir cevap veremezsin.
Kardesim namazi dogru kilin da var ama tepesindeki ayet leri okuyunca o dogru kilin diye neden deniyor anlasiliyor.

Beni yakalamana gerek yok ben Kurana bakarim ihtilafa düstümmü onda cevabimi zaten bulurum. Onda oran verilmemissede neden verilmemis diye düsünürüm cünkü ben düsünmek icin yaratildim.

Hatta sunuda ekleyeyim 1 lira bile zekat verilse 1,5 milyar insanin yarisi bu bir lirayi verebilir diye düsünüyorum o zaman 700 milyon lira cikar bundan ve bu 700 milyon lira ihtiyac sahiplerine ilac gibi gelir.