Alıntı:
teslimolan Nickli Üyeden Alıntı
Zekati hakki ile vermek zakati hakki ile vermektir sevgili kardesim. Allah bir oran vermemisse bunu iktidar devlet belirler. Ordaki kast edilen zekat orani nin yaninda zekati kime verecegimiz de olabilir. Ac varkene toka verilmez gibi düsünülür. En iyisini Allah bilir.
Ayrica sadece secde edenlerle secde edin degil Dik durun el baglayin, Rüku edin ve secde edin bunlarda yaziyor. Zaten namazin üc önemli fiili bunlar. Bunlari yaparkende Kuran dan kolayiniza geleni okuyun diyor. |
işte yakaladım seni.bak teslimolan farkında msın bilmiyorum ama çok açık veriyorsun.
"Ordaki kast edilen zekat orani nin yaninda zekati kime verecegimiz de olabilir."
bak teslimolan bu senin görüşün.hani herkes kuranı aynışekilde anlardı.açıklamaya gerek yoktu.biri çıkarda ben farkşlıbir şekilde anladım derse ne yapacaksın.yani sen nasıl ki bir açıklama yapıyorsun biride farklı bir şekilde açıklama yaparsa necolacak.ortalık karışmaz mı?öyleyse çözümne .peygamberin açıklamalrına bakmak.bu da olmazsa mezhep alimlerinin yani ehil olanların görüşlerine başvurmak.zaten kendin de dememişmisin
"Allah bir oran vermemisse bunu iktidar devlet belirler"
demekki biri açıklamak zorunda.eee soruyorum bunu belirleyecek olan en ehil kişi kimdir.tabiki peygamberimiz.öylkeyse peygamberimizin kuranı insanlara anlayacakları şekilde açıklamasında ne sakınca olabilir??buna karşı çıkarsan eğer kendi görüşünü de söylemeyeceksin.çünkü bir başkası da çıkar ben farklı bir şekilde anladım derse ona bir cevap veremezsin.