Kişi Kur'an öğrenmek için canü gönülden niyet eder ve FESTEİZ BİLLAH diyerek, samimiyetle yönelirse, Kur'anı çok kısa zamanda Allah'ın istediği doğrultuda anlayacaktır ki bu çeşitli deneylerle kanıtlanmış bir olaydır..
Ayetlerin anlaşılır, açık ve kolay olduğuna inanarak, (ön motivasyon) yürüdüğü yolda adımlarını sabit kılarak ve ANLAYAMAYORUM, KAVRAYAMIYORUM gibi vesveselere kapılmadan okunduğunda, büyük adımlar katettiğini görecektir.. 2:99 Sana apaçık ayetler indirdik. Yoldan çıkmış olanlardan başkası onları inkar etmez. Asla Kur'anı ikinci, üçüncü sıraya koymadan, çok basit sıkıntı ve problemleri bile Kur'ana arzederek, Kur'anı hayatın tam içine katarak, sadece cami ve evlerde değil, Sokaklar, caddeler ve yaşanabilen tüm mekanlarda Kur'ana söz hakkı vererek yapılan çalışmalar semeresini kat be kat verecektir.. 2:101 Yanlarındakini doğrulayan bir elçi ALLAH tarafından görevli olarak kendilerine gelince, kitap verilenlerin bazısı, ALLAH'ın kitabını sırtlarının ardına attı. Bilmezlermiş gibi... 2:176 Böyledir; çünkü ALLAH gerçeği içeren kitabı indirmiştir ve kitap hakkında tartışanlar ise doğrusu derin bir anlaşmazlık içindedir. Tek gerçek, tek doğru ve tek tartışılamayan şeyin vahy olduğu inancı muhakkak beyinlere kazınmalı, Ne pahasına olursa olsun, Kur7anın yanına başka eserler konmamalı, Kaynak olarak sadece Kur'an alınmalı, problemi veren Allah'ın muhakkak devasını verdiğinede inanmalı ve tüm problemlerin çözümü Kur'anda aranmalıdır, Hz. Ebu Bekrin dediği gibi, 2DEVEM BİLE KAYBOLSA KUR'AN DA ARARIM".. Bu iman ve inançla yaklaşıldığında Kur'anın bir güneş gibi tüm karanlıkları yırttığı apaşikar ortaya çıkacaktır.. 2:209 Size apaçık deliller gelmesine rağmen doğru yoldan kayarsanız, bilesiniz ki ALLAH Üstündür, Bilgedir. Kısacası, Kur'ana hiçbir şeyi eş ve denk tutmamak şartıyla, saf bir inançla Kur'ana yaklaşan insanın IQ su vasatın altında bile olsa, O'ndan çok şey kazanacağına ve istediği doğruları bulabileceğine inanıyorum, olmaz diyene, bir kez denemesini tavsiye ederim.. Sonra bir daha görüşelim..