Tekil Mesaj gösterimi

Alexander'dan Eyüp'e Tevafuğun İğne Deliği...
Alt 04.02.2007, 16:25   #1 (permalink)
Suffiyun
Gesperrt

Suffiyun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
1 Kunu Icin 1 Tesekkür Aldı
Suffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce TanınıyorSuffiyun Adı herkesce Tanınıyor
Tecrübe Puanı: 0
Pfeil Alexander'dan Eyüp'e Tevafuğun İğne Deliği...

Esselamun Aleykum.

03 Şubat 2007 tarihinde tanık olduğum bir hakikâti bulma öyküsünü sizlerle paylaşmak istiyorum..

Click the image to open in full size.

Alexander 35 yaşında bir avusturyalı.Anne babası hristiyan abisi ise ateist.10 yıldır kiliseye gitmiyor,mantıksızlığı aklederek anlamış birisi.1 yıldır İslamiyet'i ve Sahabe Hayatı'ndaki biçimde yaşama yolu olan Tasavvuf'u araştırıyor.İran'da bir müddet bulunmuş.Orada sufilere yapılan baskıya şahid olmuş.Yaptığımız iki saatlik hoş sohbette türkiye'nin de bu konuda iran'dan farklı olmadığı tesbitinde bulundu. "Sufileri burada da sevmiyorlar,çünkü onlar siyasetten uzak,dünyadan uzak.."

Tertemiz bir kalp Alexander..Şimdi gelelim nasıl Müslüman olduğuna.
Gaziantep'te türk arkadaşı var,Alexander ona almanca öğretmek için söz veriyor,avusturya'dan nemrut'u ziyarete geliyor.Aynı otobüste almanya'da yaşıyor olup da Adıyaman/Kahta'ya taşınacak olan bir aile de var.Nemrut yolu kar sebebiyle kapalı,yapacak birşey yok o sırada otobüste Kahta'ya taşınan aile ile sohbet ediyor Alexander,onun da anadili almanca.Sonra anlatıyorlar nereye gittiklerini,diyorlar Kahta'ya bağlı Menzil Köyü'nde bir Allah(c.c) Dostu var,onun yanına gidiyoruz.Alexander etkileniyor,uzun süredir araştırdığı yol için daha fazla bekleyemeyip ardına kadar açılan kapıdan içeri adım atıyor.Hemen bir araba buluyorlar ve o ailenin küçük oğlu timur ile alexander Menzil'e bırakılıyor.Timur'un babası ise iş sebebiyle Kahta'ya gidiyor.

O esnada köyün çay ocağında idik,içeri girdiler ingilizce bilen var mı tercüman olacak deniyordu,baktım kimseden ses seda yok ingilizce öğrencisi olduğum için elimi kaldırdım.Çağırdılar beni konuştuk bir saat kadar sohbet ettik,sonra dendi ki saat 11.00 de bir molla Alexander'a İslamiyet'in şartlarını anlatacak ve usul,adâbları öğretecek biz de çevireceğiz.Heyecanlandık haliyle,o gün sabah namazından sonra Alexander Gavs-i Sâni Abdûlbâki el-Hûseyni Hz.'nin huzurunda şehâdet getirip Müslüman olmuş.Çok heyecanlı duruyordu...Gavs-i Sâni Hz.'ne "The Imam" diyor Alexander. Bunun,Allah(c.c)'ın takdiri olduğunu belirtiyor,ve bütünüyle kalp ile ilgili olduğunu da gayet iyi biliyor...

Ardından ana dili almanca olduğu için almancayı ana dili gibi konuşan biri bulundu ve tercüme işlerini o gerçekleştirdi,ancak biz de bu sürede 2 saat kadar sohbet etme imkanı bulduk.Gerek çayocağında gerek camide insanlar birinin daha kurtuluş yoluna girmesinden öyle mutlulardı ki Alexander'ın çevresinden ayrılmadılar,bunu belirttiğimde,evet ama gerçekten utandım oldu ifadesi.

Molla'nın talimatlarıyla adâbları yerine getirdi,isminin Eyüp olmasını istiyordu,o artık Eyüp,İslamiyet ile şereflendi ve bir sofi olarak kalbini sâf eyleme niyetinde...

Click the image to open in full size.

ufak bir not : Kısa zaman önce bu mübarek köye Gine'den bir grup gelmiş.Evet Gine'den,yani dünyanın bir ucundan,Afrika'dan..Orada bir şeyhleri varmış,öleceği sıra sormuşlar siz şimdi vefat ediyorsunuz biz ne yapacağız diye,Mübarek demiş ki gidebilirseniz Türkiye'de Adıyaman'da bir Şeyh var,onun yanına gidin..Bu ne sadâkât...Dünyanın ucu demeyip Menzil'e gelmişler..
Şayet yolunuz Gine kadar uzak değilse,bir uğrayın,bu Allah(c.c) Dostu'nu bir ziyaret edin...O havayı bir soluyun,Sahabe Hayatı'nın Ahir Zaman uzantısına tanıklık edin...