Konu: Kur'an
Tekil Mesaj gösterimi

..
Alt 18.05.2005, 19:16   #7 (permalink)
tarikay
Yeni Üye

tarikay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
tarikay Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 4
Standart ..

4- KUR'ÂN-I KERİM VE KUTSAL KİTAPLAR
Allahû Teâlâ. en çok sevdiği bu mahlûkunun mutlu olmasını talep etmektedir. Bu sebeple Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'ân-ı Kerim insanoğlu'na bir mutluluk davetiyesi olarak indirilmiştir. İnsanlık tarihi boyunca Allah insanların hep mutlu olmalarını istemiştir.

4-1- DEĞİŞTİRİLEN KUTSAL KİTAPLAR
Şeytan insana olan düşmanlığı dolayısıyla evvelki kitapların hepsini değiştirdi. Kur'ân-ı Kerim'den önceki bütün Mukaddes Kitaplar tahrif edilmişlerdir.

2/BAKARA-41,42 : Ve lâ teşterû biayatîy semenen kalîlen, ve iyyâye fettekun. Ve lâ telbisülhakka bilbatılı ve tektümülhakka ve entüm ta'lemun.
Ve (sakın) ayetlerimi değersiz birseyler karşılığı satın almayın. Öyleyse yalnız Ben'den (korkun) sakının. Bildiğiniz halde hakk'ı batıla karıştırıp hakk'ı (gerçeği) gizlemeyin.
2/BAKARA-59:Fe beddelellezine zalemu kavlen ğayrellezî kıle lehüm fe enzelnâ alellezîne zalemu riczen minessemai bima kânu yefsükun.
Derken o zalimler, sözlerini kendilerine söylenenden başka bir sözle değiştirdiler. (Tövbe ve ibadet yerine rızık derdine düştüler.) Biz de o zaman fıska düştüklerinden dolayı o zulmedenlerin üzerine gökten bir azap indirdik.
2/ BAKARA-21 : ya eyyühennasü'büdü rabbekümüllezi halâkaküm vellezine min kabliküm lealleküm tettekun.
Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kul olun. Umulur ki; (böylece) takvaya ulaşırsınız (takva sahibi olursunuz).
3/ALİ İMRAN-71: Yâ ehlel kitâbi lime telbisûnel hakka bilbâtılı ve tektümûnel hakka ve entüm ta'lemûn.