merhaba mehmet
yazinizla ters olan bazi fikirlerim var ama onlari simdilik es geciyorum. Ama olaya sizin mantiginizdan bakarsam cok mantikli bir gorus belirtmissiniz.
fakat ustunde durmak istedigim cok onemli bir konu var.
kur'an neden geldi. insanlara dogruyu,guzeli anlatmak için diye cevaplayabiliriz oz olarak.
peki baska bir soru. sizin soylediklerinizle de paralel.
dusunun Allah bir kitap gonderiyor insanlara butun islam alimleri toplaniyorlar cozemiyorlar. hatta su soylem cok ilginctir.'kur'an tefsirlerinde elbetteki yanlislik vardir. ve kur'an i en iyi tefsir eden ksi peygamberdir.'
hatta kur'an da bazi ayetler anlasilir bazilari yoruma aciktir dogrultusunda bir ayet te vardir.
Bazi islam alimleri kur'an kitabinda 7 farkli anlatim oldugunu savunurlar ayrica
yani yorum: Allah bir kitap gonderiyo. ve hayatini sadece kur'an ve arapca uzerine adamis yuzlerce insan bile anlayamiyor.
boyle birsey nasil olailir????
ve bir baska soru; kur!an sizin de soylediginiz gibi cuma namazindan bahsetmez. ama sadece cuma namazi mi? bircok TEMEL ibadetleri de nasil yapilacagi bulunmaz kur'an da.
peki bu kitap getirdigi dinin en onemli konularini (islamis sartlari imanin sartlari vb)bile ayrintilariyla anlatmiyorsa bize ne anlatiyor o zaman???
biz ibadetleri en saglam hadislerin bile saglamliginin tartisildigi bir durumda hadis kitaplarindan mi ogrenecez.
not-lutfen cevaplarinizi benim 3 kere kur'ani okudugumu gozonune alarak yapin
peki koskoca Allah dinini cok daha farkli sekillerde yayabilecekken bir insana kiyak mi geciyor da ona kitap veriyor.ve bu insanin o zamanki guclu kimselerden olmadigi ve okuma yazma bilmedigi rivayet edildigine gore hz Muhammed araciligiyla olmasi mantiksiz degil mi
o zamanlardan benim gibi sivriler one cikmis ve bu kitap neden ayet ayet iniyor demis. arastirirsaniz kur'an in buna verdigi yanit gercekten ilginc!!. doyuruculuktan cok uzak. bu baglamda baska bir soru koskoca Allah neden ayetleri teker teker indirdi?? olaylar uzerine inmesi de baska bir soru isareti. madem allah gaybi biliyor onceden indirsin ayetlerini.
ve ayni paralellikte baska bir soru
23 senede indiriyor kitabi ve en temel ibadetlerden bahsetnmiyor onun yerine bizim için simdi hicbir manasi olmayan ayetler indiriyor(ornek leheb suresi, ebu lehebi anlatiyor bundan bana ne, bu ornek te tam olarak kastettigim seyi karsilamasada o paralellikte ama isterseniz baska ornekler de yazarim)
yillarca kur'an mucizesi laflarini duyduk hanii nerde kur'an mucizesi.
kamer suresinde mi??
bakara 223 teki kadinlar tarlalarinizdir ibaresinde mi nerede bi aydinlatin lutfen lutfen yazdiklarimin herbirine ayri ayri cevaplar veriniz. bekliyorum |